Sparta – FCSB 1:1 (kon.) | Ludogorec – CZ Bělehrad 2:2 (kon.) | BATE – Dundalk 1:0 (kon.)
Partizani Tirana – Salzburg 0:1 (kon.) | Plzeň – Karabach 0:0 (kon.) | Rostov – Anderlecht 2:2 (kon.)
Šachtar – Young Boys 2:0 (kon.) | Dinamo Záhřeb – Dinamo Tbilisi 2:0 (kon.) | Ajax – PAOK 1:1 (kon.)
konec
BATE Borisov
1:0 (0:0)
Dundalk FC
Úterý 26.07.2016, 20:00 • «Borisov-Arena» • Liga mistrů (předkola) • 3. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a bude se na vás těšit u některého z dalších zápasů. Pro dnešek vám přeji dobrou noc a zase někdy napočtenou. (21:59:31)
     
    V prvním utkání třetího předkola Ligy mistrů zaslouženě zvítězilo BATE. Borisov celé utkání ovládal a připsal si několik obrovských šancí. Tu jedinou dokázalo využít střídající duo Gordejčuk – Hleb, kteří si počkali na chybu soupeře. Ovšem troufám si tvrdit, že Dundalk tento výsledek bere a odveta bude velmi napínavá a zajímavá. Uvidíme, co irský tým vymyslí do odvety.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Centr od rohového praporku zamířil mezi několik hráčů stojících na hranici malého vápna, jenže v tomto prostoru kraluje Gary Rogers. Hostující brankář velmi rychle vyběhl a míč vyboxoval do bezpečí. To byla také poslední situace v dnešním zápase.
     
    90+2
    Ve druhé minutě nastavení vybojoval Aleksandr Hleb další rohový kop a uvidíme, jak s ním BATE Borisov dokáže naložit.
     
    90+1
    Hostující tým mohl jít do rychlého protiútoku, který zastavuje taktický faul. Hlavní sudí mohl vytáhnout další žlutý kartónek, ale raději volil jen důraznou domluvu.
     
    90
    Běží poslední minuta prvního zápasu třetího předkola Ligy mistrů a u balonu jsou opět hráči BATE, kteří kombinují před vápnem soupeře. Ovšem zatím je jejich snažení bez výsledku.
     
    88
    Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Aleksandr Karnickij, přichází Aleksandr Volodko.
     
    87
    Utkání se velmi rychle blíží ke svému konci a na Borisovu je cítit, že chce přidat ještě jednu branku. Hráčů v modrých dresech je plné hřiště a jejich aktivita je téměř neskutečná.
     
    86
    Hostující brankář musel zneškodnit další střelu, která byla vyslána z dobrých třiceti metrů. Ovšem Gary Rogers se po balonu výborně natáhl a připisuje si další zákrok.
    84. Další obrovská šance Borisova
     
    84
    Běloruský tým si vypracoval další velkou šanci, kterou zneškodnil pěkným zákrokem hostující brankář. Centr z pravé strany zamířil k zadní tyči, kde byl jeden z domácích hráčů, jenž cpal střelu k tyči, ale Rogers další míč do sítě nepustil.
     
    83
    Borisov táhl další útok po levé straně, ale centr mířící správně mezi pokutový puntík a malé vápno sebral ve vzduchu jeden z hráčů v bílém dresu.
     
    81
    Dundalk může zahrozil z rohového kopu, ale Daryl Horgan nezvládl další centr. Ten zamířil těsně nad zemí k první tyči, kde byli pouze hráči v modrém.
     
    80
    Na přihrávku od spoluhráče se natahoval domácí kapitán, který se míče dotkl. Ovšem ten skončil jen v rukavicích gólmana, jenž se nyní ani nezapotil.
     
    79
    Na stadionu stále panuje výborná divácká kulisa a domácí fanoušci si přejí ještě jeden gól v síti soupeře. Uvidíme, zda BATE zahrozí z dalšího útoku, protože má opět balon.
     
    78
    Střídání v týmu Dundalk FC: ze hřiště odchází David McMillan, přichází Ciaran Kilduff.
     
    78
    Ve hře se objevuje hrozně moc nepřesností, což svědčí spíše hostujícímu celku. Dundalk se díky neshodám dostává více do hry a troufám si říct, že takovýto výsledek bude brát.
     
    76
    Centr od rohového praporku byl odvrácen opět k hráči kopajícímu roh, ale tomu se nepodařil složit ani reparát. BATE se tedy opět vrací k míči a může opět hrozit.

    Michal Luxa

    Branky: 71. Gordejčuk (Hleb)

    Karty:   30. Žavnerčik (BAT) – 64. Finn (DAK)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 9:1. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:6.
    BATE Borisov: Veremko – Žavnerčik (60. Hleb), Dubra, Poljakov, Pikk – Karnickij (88. Volodko), Kendyš – Rios, Ivanić (69. Gordejčuk), Stasevič – Rodjonov (C).
    Náhradníci: Sčerbickij – Gaidučik, Volodko, Mozolevskij, Gordejčuk, Gvilia, Hleb.

    Dundalk FC: Rogers – Gannon, Barrett, Boyle, Massey – O'Donnell (C) – Benson (46. Mountney), Finn, McEleney (46. Shields), Horgan – McMillan (78. Kilduff).
    Náhradníci: Sava – Shields, Mountney, Grimes, Kilduff, Poynton, Meenan.

    Rozhodčí: Jevhen Aranovskij – Semen Šlončak, Oleksandr Kornijko (všichni UKR)
    Úterý 02.08.2016
    Dundalk - BATE 3:0

    Branky: 44. McMillan (Horgan), 59. McMillan (Massey), 90. Benson

    Karty:   89. Barrett (DAK) – 89. Rodionov (BAT), 90. Stasevič (BAT)

    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 2:8. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 6:16.
    thejrc.org