Tisková konference k Barum Czech Rally Zlín 2016 (kon.) | Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.)
Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
konec
Tisková konference FC Slovan Liberec

Úterý 26.07.2016, 17:30Tiskové konference
     
    Děkuji za pozornost a těším se s vámi na viděnou u dalších přenosů. (17:57:01)
     
    To je z dnešní tiskové konference vše.
     
    Jindřich Trpišovský: Milan zapadl velmi dobře. Na přesuny už je z kariéry zvyklí. Čekal jsem, jak ho přijmeme jako mužstvo, ale po dvou dnech jsem byl přesvědčený, že jsme našli, co jsme hledali. Pro kluky je to skvělý příklad, jak se o sebe starat, abyste mohli i v jeho věku hrát na této úrovni. Myslím si, že čím déle tu bude, tím více se jeho přínos projeví.
     
    Jindřich Trpišovský: O sestavě na čtvrtek máme v podstatě jasno. Čeká nás těžký program, potřebujeme mít zapojeno více hráčů. V neděli jsme soupeře viděli na vlastní oči a podle toho jsme se rozhodli. Pokud nezasáhne nějaké zranění, nebudeme nic měnit.
     
    Lukáš Pokorný: Zopakovat minulý rok? Je to obrovská výzva. Máme z toho skvělé zážitky. A noví kluci mají obrovskou chuť projít si něčím podobným. Naše tréninky jsou v tuto chvíli asi nejkvalitnější, jaké jsem kdy zažil. Teď je to jen na tom, aby si to herně sedlo.
     
    Lukáš Pokorný: Většina z nás k Milanovi Barošovi v mládí vzhlížela a teď je tu s námi. Je to velký fotbalista, což je na něm znát už na tréninku. Jsme velmi rádi, že tu je s námi. Zatím se asi nemůže projevit úplně jeho lídrovství, je tu s námi týden, ale určitě nepřišel jen aby měl roli v kabině.
     
    Lukáš Pokorný: Rozhodně mají výhodu v tom, jak jsou rozehraní, hráli prakticky ve stejné sestavě. Ale únava by se na nich mohla projevit. My se všichni v kabině na zápas velmi těšíme a chceme předvést co nejlepší výkon.
     
    Jindřich Trpišovský: Jedna věc je vždy výsledek a druhý jak utkání probíhá. Podle mě je lepší, když vám příprava ukáže, na čem musíte pracovat, pořád se zdokonalujete. Je to trochu případ loňského léta, kdy ale ani hra nebyla dobrá. Letos to bylo jinak, náš herní projev byl až na zápas s Dynamem Drážďany dobrý. Ale až soutěžní zápas ukáže, jak na tom jsme. Vzpomeňme si také na zimu, kdy se nám dařilo, a v prvním zápase jsme prohráli.
     
    Jindřich Trpišovský: Náš zdravotní tým má v tuto chvíli v podstatě volno. Oproti loňské sezoně se udělalo mnoho pro to, aby byl na tom tým zdravotně lépe, a výsledky jsou vidět. Po šesti týdnech zátěže máme všechny hráče zdravé.
     
    Jindřich Trpišovský: Mají za sebou šest soutěžních zápasů, které všechny vyhráli. To jim rozhodně pomůže, bude to pro ně výhodou. Na druhou stranu jsem je viděl naživo a je na nich trošku vidět jejich náročný program. Uvidíme, jak se na čtvrtek dokáží připravit. My jsme naopak hrozně hladoví, aby už sezona začala. Až čas ukáže, kdo na tom bude lépe.
     
    Jan Nezmar: Cíle před novou sezonou? Určitě se chceme pokusit uspět v Evropské lize. Rádi bychom si kromě sportovních úspěchů sáhli i na ty ekonomické, které pro nás jsou také důležité, ale zase ne bytostně.
     
    Jindřich Trpišovský: Admira dnes prodala svého brankáře, takže ještě nevím, kdo bude na jedné či druhé straně chytat. Naši gólmani to od nás uslyší zítra. Představu máme a víme, kdo by měl chytat, ať už příchod případné posily dopadne nebo ne. Máme před sebou ještě dva tréninky a snad nám nikdo neodpadne zdravotně, jinak by měl být kádr v pořádku.
     
    Jindřich Trpišovský: Věřím, že tu důležití hráči zůstali a není to takový zásah, jako odchody Pavelky a Šurala v zimě. K tomu byl kádr vhodně doplněn. Odešel gólman, kterého jsme dosud nenahradili, ale jinak k nahrazení došlo. Teď tu máme úplně jiné útočníky, než na jaře, jeden z nich si na nás teprve zvyká. Bude to otázka času. Jsem rád za kádr, který tu máme, a je na nás, jak se se situací porveme.
     
    Jan Nezmar: Třetího brankáře samozřejmě řešíme. Tajným přáním je, aby se to dořešilo ještě dnes a my ho mohli zapsat na soupisku pro Evropskou ligu.
     
    Jan Nezmar: Myslím si, že bychom určitě potřebovali ještě brankáře, neboť máme v tuto chvíli pouze dva. Pak tu chybí zkušený hráč do středu pole, který by dokázal mužstvo usměrnit, změnit rytmus hry, tedy něco jako David Pavelka. A pak bychom ještě jistě chtěli jednoho útočníka.
     
    Lukáš Pokorný: Každá příprava je náročná, ale jak už padlo, kompletně splnila svůj účel. Všichni se už těšíme, až sezona začne. Přejeme si, abychom dokázali zopakovat výsledky z loňského roku. Kabina se trochu obměnila, ale bychom mohli být stále silní.
     
    Jindřich Trpišovský: Ve čtvrtek nás čeká velmi kvalitní soupeř, který šel v posledních letech velmi nahoru. Mají mladé ambiciozní mužstvo se silou v ofenzivě. Jsou hodně nepříjemní, ale zase mají určitá okénka v defenzivě. Když se dostanou pod tlak, tak chybují. Viděli jsme všechny jejich dostupné zápasy, snad si z nich něco dokážeme odnést.
     
    Jindřich Trpišovský: Před rokem byl kádr rozdělen na tři skupiny: top hráči, průměr a ti, co tu s prominutím nejspíš být neměli. Letos můžeme vybírat a mám z toho docela těžkou hlavu, aby se na všechny dostalo. Snad se nám v dohledné době podaří vyšperkovat posty, které nás trošku trápily.
     
    Jindřich Trpišovský: Jsem rád, že doba dohadů co bude a jak bude je už za námi. Teď přichází to, na co jsme se tolik těšili, start sezony. Příprava byla velmi kvalitní, na rozdíl od velmi hektického loňského roku. Nadstandardní bylo i soustředění, měli jsme dost času na přípravu věcí, které potřebujeme. Ale všichni víme, že to bylo poněkud bouřlivé a něco je ještě nedořešené. Nyní už je to ale jen o nás, jak jsme připraveni. Kádr je vyrovnanější, máme z čeho vybírat a na některých postech je vidět boj o místo.

    Dominik Jakubec

    thejrc.org