Tisková konference LFA před startem fotbalové ligy (kon.) | Tisková konference FC Hradec Králové (kon.)
Tisková konference FK Jablonec (kon.) | Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference FK Jablonec

Čtvrtek 28.07.2016, 13:00Tiskové konference
     
    To je ode mne vše, přeji hezký zbytek dne a u dalších onlajnů se budu těšit na shledanou. (13:45:30)
     
    Tisková konference je za námi. Jablonec poodkryl své cíle do nové sezóny a čas ukáže, jak jsou slova představitelů klubu vážná. Severočeši startují ligu v sobotu domácím zápasem proti Karviné.
     
    Tomáš Hübschman, kapitán: O příchodu Petra Jiráčka: "Jsem rád, že Petr přišel sem do Jablonce. Už jen kvůli tomu, že bude předávat zkušenosti mladým hráčům."
     
    Ivan Horník, sportovní ředitel: O doplnění kádru: "Karavaev je pro nás uzavřená záležitost. U Matěje Pulkraba záleží, jak Sparta dopadne v pohárech. Stát se může cokoliv."
     
    Zdenko Frťala, trenér: "Rád bych vymýtil negativismus. Když něco budujeme, hned se vyrojí pochybnosti. Chceme uspět s mladými hráči, se kterými budeme mít trpělivost. Stoprocentně dostanou prostor."
     
    Zdenko Frťala, trenér: "Petr Jiráček přichází, aby zagresivnil naši hru. Má ambice a chce být úspěšný. To se nám u něj hrozně líbí."
     
    Ivan Horník, sportovní ředitel: O ekonomice: "Chceme pracovat se stejným úsilím s méně penězi. Jde o snížení rozpočtu o 25 až 30 procent."
     
    Ivan Horník, sportovní ředitel: "Petr Jiráček je charakterově dobrý kluk a já věřím, že ještě neřekl poslední slovo. Samozřejmě ho tady nečekají podmínky jako ve Spartě."
     
    Ivan Horník, sportovní ředitel: "Pro nadcházející sezónu nemáme žádné sportovní cíle. Chceme mít svou tvář a rádi bychom u hráčů viděli nějaký progres. V žádném případě ale nebudeme zveřejňovat nějaké cíle. Nechceme litovat toho, co jsme řekli."
     
    Ivan Horník, sportovní ředitel: O spolupráci se Spartou: "Sparta s námi chce spolupracovat. Je to tým, který aktuálně na jiné cestě než my. Netýká se to jen Jiráčka, ale třeba i Nového, který je mladý a talentovaný. V jeho případě čas ukáže, jestli na Spartu má."
     
    Tomáš Hübschman, kapitán: "Mám pocit, že jako tým jsme vnitřně silnější. Musíme to ale převést do sezóny. Soustředíme se na první zápas, ve kterém chceme diktovat tempo. Výsledkově bychom rádi uspěli."
     
    Zdenko Frťala, trenér: "Příprava proběhla bez větších zraněních. Drobné potíže aktuálně mají Tecl, Pospíšil a Mihálik, ale u nich je to záležitost jen na pár dní."
     
    Zdenko Frťala, trenér: "Jak už to zaznělo, chceme tým přebudovávat. Zaměřili jsme se na místní hráče. Hráči jako Matěj Kubista, Štěpánek nebo Díl teď na soustředění ukázali, že jednou mohou být oporami užšího výběru."
     
    Ivan Horník, sportovní ředitel: "Dále probíhají převody a změna majitele. Věříme, že to bude v dohledné době hotové tak, jak pan Pelta slíbil."
     
    Ivan Horník, sportovní ředitel: "Získali jsme i nějaké posily. Na hostování přicházejí Jiráček a Bazal, na přestup jsme pak získali Kouřila a Mehanoviče."
     
    Ivan Horník, sportovní ředitel: "S novým systémem souvisí i přestupová politika. S hráči, kterým končila smlouva, jsme neprojevili zájem dále spolupracovat. Chceme dát prostor mladým hráčům. Jsou to nejen finanční úspory, ale také chceme ukázat, že máme spoustu dobrých mladých hráčů."
     
    Ivan Horník, sportovní ředitel: "Nejdůležitější věcí, kterou jsme dohodli, je, že Jablonec bude v příštích sezónách opět regionálním klubem a bude se podle toho chovat. Budeme pracovat s nízkonákladovým rozpočtem."
     
    Tiskové konference se zúčastní:
    Tomáš Hübschman, kapitán
    Zdenko Frťala, trenér
    Ivan Horník, sportovní ředitel
    Štěpán Hanuš, tiskový mluvčí
     
    FK Jablonec vstupuje do sezóny 2016/2017 s omlazeným kádrem. Ještě během EURO 2016 odešel slovenský záložník Ján Greguš. následně klub opustili Mingazov, Romera, Rossi, a Karavaev. Na hostování pak byli odesláni stoper David Lischka a krajní obránce Petr Rys.

    Jan Kousal

    thejrc.org