Mladá Boleslav – Kladno 4:3 (kon.) | Benátky n/J – Almetěvsk 1:2 (kon.) | Chomutov – Omsk 3:1 (kon.)
Třebíč – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Plzeň – Jekatěrinburg 2:6 (kon.) | Zlín – HC Slovan 2:3 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
2:6 (0:1, 1:5, 1:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Pátek 29.07.2016, 18:00 • Home Monitoring Aréna • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Úvodní třetina dnešního duelu byla velice vyrovnaná, oba celky si připsaly několik slibných šancí, prosadit se však dokázali pouze hráči hostujícího Avtomobilistu. Jegor Žuravljov napálil touš od modré čáry a Patrik Polívka musel lovit puk z plzeňské klece.

    Druhá část byla o hodně divočejší, naprosto ji ovládli hráči ruského mužstva. Na 2:0 zvýšil při přečíslení Alexander Torčenjuk a Jekatěrinburg i nadále jasně kontroloval průběh střetnutí. V rozmezí dvaceti sekund se prosadili Nikolaj Timašov a Denis Mingalejev, bylo to už 4:0 pro ruský celek. Další trefu přidal znovu Denis Mingalejev, za domácí však záhy kontroval po Stachově pasu kanonýr Dominik Kubalík. Poslední slovo v prostřední třetině měli však znovu hosté, konkrétně Alexandr Romanov zvýšil na 6:1.

    Ve třetí periodě se podruhé prosadil Dominik Kubalík, jenž přesně pod břevno tečoval parádní pas Coltona Yellow Horna, dokázal navíc využít přesilovku. Tou dobou už byl v plzeňské kleci nastoupený dvacetiletý Lukáš Sochůrek. Ten se vytasil s parádním zákrokem proti bekhendovému zakončení Jana Buchteleho. Skóre se tak již do konce duelu nezměnilo.

    Z plzeňské Home Monitoring Arény je to pro dnešek všechno. Děkuji za pozornost a přeji krásný zbytek pátku! U dalšího přenosu se bude znovu těšit Michal Belšán. (20:06:06)
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Další střelu vyslal ze své hokejky Peter Čerešňák, branku soupeře ale trefit nedovedl.
     
    59:37
    Nahození od modré čáry obstaral Michal Moravčík, Ustinskij byl však připraven a našel puk ve své výstroji.
     
    59:24
    Miroslav Preisinger parádní přihrávkou vybídl ke skórování Tomáše Svobodu, který v zajímavé pozici ale nedokázal trefit branku ruského týmu!
     
    58:57
    Útočnou akci chtěl nyní založit David Stach, při kličkách se ale objevil v ofsajdovém postavení, které mu už neumožnilo pokračovat ve snaze.
     
    58:28
    Dominik Kubalík se prezentoval pěkným hitem, když dokázal od puku odstavit bývalého forvarda Pardubic Dmitrije Monju.
     
    58:15
    David Stach se parádně prokličkoval k zakončení, se kterým si ale Ustinskij dokázal poradit! Domácí fanoušci přesto tleskají a děkují svému týmu za bojovnost.
     
    57:39
    Po nevydařeném pokusu Goliševa se k dorážce dostal Jan Buchtele. Měl to ale na bekhend, tudíž se neměl k zakončení z voleje a Sochůrek zasahovat nemusel.
     
    56:57
    Tak tohle byla obrovská škoda pro Coltona Yellow Horna! Ten totiž odvedl dobrou práci při napadání a dostal se ke střele, která ale skončila na tyči branky Igora Ustinského.
     
    56:33
    Západočeši museli odvracet další pokus o útočnou akci v podání hráčů soupeře. A dokázali to bravurně, navíc sami nyní mají možnost jít dopředu.
     
    55:38
    Vojtěcha Tulačku při pokusu o útočnou akci skvěle dokázal tělem zastavit Ival Guljajev. Jednalo se o čistý zákrok, hra tedy plyne dál. Indiáni chtějí ještě udělat svým fanouškům radost vstřelením branky.
     
    54:59
    Domácí v plném počtu.
     
    54:42
    Domácí tým se po delší době osvobodil a poslal puk až k brankáři Jekatěrinburgu, tudíž může na led poslat čerstvé síly.
     
    54:25
    Po kombinační hře na jeden dotek z pravé strany střílel Petr Koukal, zakončení mu ale vůbec nesedlo. Sochůrek byl bez práce.
     
    53:32
    Tvrdou ránu Pavla Turbina tečovalo hned několik hráčů, v důsledku čehož skončila vedle branky Plzně.
     
    53:22
    Hosté v plném počtu.
     
    53:14
    Po nepřesné střele Stanislava Kalašnikova dokázal Tomáš Svoboda vyhodit puk. Jekatěrinburg ovšem okamžitě míří dopředu.
     
    52:59
    Domácí špatně střídali a měli na ledě šest hráčů. Za to dostávají dvouminutový trest, který odpyká Martin Beneš (PLZ).

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 37. Kubalík (Stach), 46. Kubalík (Yellow Horn, Moravčík) – 5. Žuravljov (Torčenjuk), 24. Torčenjuk (Michnov), 34. Timašov (Monja), 35. Mingalejev (Voropajev), 36. Mingalejev (Michnov), 39. Romanov (Mingalejev, Turbin)


    HC Škoda Plzeň: Polívka (od 41. Sochůrek) – Špaček, Čerešňák, Moravčík (A), Kubka (A), Sklenička, Holý, Kvasnička – Kubalík, Stach, Indrák – Svoboda (C), Preisinger, Yellow Horn – Krliš, Přikryl, Suchý – Váchal, Beneš, Tulačka. Trenér: Michal Straka.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Ustinskij (Fomin) – Timašov, Turbin, Ščmerenov, Andersén, Guljajev, Žuravljov, Kalašnikov, Voropajev – Golišev, Koukal, Buchtele – Michnov, Torčenjuk, Monja – Šingarejev, Simakov, Mingalejev – Alexejev, Chlystov, Mitjakin – Romanov, Rassejkin. Trenér: Andrej Vladimirovič Razin.

    Rozhodčí: Valenta, Zubzanda – Černý, Vavruška

    Diváci: 2081
    thejrc.org