Zenit – Lok. Moskva 0:0 (kon.) | Machačkala – CSKA Moskva 0:0 (kon.) | Rostov – Orenburg 1:0 (kon.)
konec
FK Zenit Petrohrad
0:0 (0:0)
FK Lokomotiv Moskva
Sobota 30.07.2016, 16:30 • Stadion Petrovskij, Petrohrad. Kapacita: 21,570 diváků. • Ruská Premier Liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany pro dnešní den vše. Užijte si zbytek soboty a u dalšího textového přenosu zase brzy na shledanou! (18:35:36)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 8:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 17:21.
     
    Je za námi utkání 1. kola ruské nejvyšší soutěže mezi domácím celkem FK Zenit Petrohrad a hostujícím FK Lokomotiv Moskva.

    Domácí byli celý zápas výrazně aktivnějším a lepším týmem, což jim však k více než k zisku jednoho bodu nestačilo. I během druhé půle měli hráči Zenitu několik šancí, mezi ty největší patří hlavička Žirkova nebo v samém závěru Đorđević, který netrefil odkrytou bránu. S tímto výsledkem bude rozhodně spokojenější Lokomotiv, který již od začátku zápasu bránil remízu, což se mu nakonec povedlo. Již v prvním kole jsme tak byli svědky menšího překvapení, jelikož se čekalo vítězství domácího Zenitu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V pravděpodobně poslední šanci zápasu se ocitl domácí Đorđević, který nedokázal na zadní tyči usměrnit centr z pravé strany.
     
    90+2
    Witsel hledal přihrávkou rozběhnutého Smolnikova, tento úmysl však skvěle přečetl N'Dinga, který skluzem na poslední chvíli zastavil protiútok Zenitu.
     
    90+1
    Žirkov se na pravém křídle snažil najít rychlou přihrávkou do vápna Đorđeviće, k tomu však míč neprošel díky pečlivé práci obrany hostí.
     
    90
    Zenit se snaží v samém závěru utkání dostat do vápna Lokomotivu, obrázek je však stejný jako po celý zápas. Lokomotiv dokáže precizně bránit a Zenit si s tím neví rady.
     
    89
    Kokorin se dokázal na levé straně uvolnit, poté i krásně odcentroval. Nicméně nikým nehlídaný Axel Witsel jeho centr podskočil, což velmi dobře ilustruje dnešní zmar Zenitu.
     
    89
    Smolnikov se na pravém křídle snažil uvolnit nabíhajícího Žirkova, ten byl však naneštěstí pro Zenit v postavení mimo hru. Míč se tak vrací na kopačky hostí.
     
    88
    Až na hranici vápna dokázal projít s míčem domácí Šatov. Poté však místo přihrávky volil nesmyslný centr na levou stranu, kterým nikoho nenašel a míč tak skončil pouze za brankovou čárou.
     
    87
    Po pěkném centru z pravé strany se dokázal ve vápně Zenitu k míči prodrat hostující Tarasov, ani jemu se však nepodařilo trefit bránu a míč poslal pouze vedle pravé tyče.
     
    85
    Poté je stažen i kapitán Ćorluka, kterého na hrací ploše nahradil ukrajinský bek Michalik.
     
    85
    Dvojité střídání v závěru připravil hostující trenér. Ze hřiště jde nejprve Ignatěv, kterého nahradil Kasajev.
     
    84
    Tarasov dostává žlutou kartu za hrubý zákrok na jednoho z domácích hráčů ve středu hřiště.
     
    83
    Po dobré akci Zenitu se dokázal ke střele dostat Đorđević, svojí střelou však míjí bránu hostujícího týmu.
     
    82
    Smilnikov se snažil chytrou přihrávkou z pravé strany procpat míč do vápna na nabíhajícího Šatova. Jeho úmysl však dokázal vystihnout jeden z obránců Lokomotivu, který celou akci domácích překazil.
     
    81
    Criscito se snažil probít sám po levé lajně. Po souboji s obráncem Šiškinem se teatrálně svalil k zemi, rozhodčí však zůstává naprosto v klidu a faul nepíská.

    Jakub Hataš

    Branky:

    Karty:   80. Neto (PET) – 36. Škuletić (LMO), 51. N'Dinga (LMO), 84. Tarasov (LMO)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 8:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 17:21.
    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Smolnikov, Garay, Neto, Criscito – Jusupov (59. Witsel), Javi García (C), Maurício (79. Đorđević), Šatov – A. Keržakov (63. Žirkov), Kokorin.
    Náhradníci: M. Keržakov, Vasjutin – Aňukov, Rjazancev, Lombaerts, Jovanović, Witsel, Đorđević, Žirkov, Jevsejev.

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Šiškin, Ćorluka (C) (85. Michalik), Pejčinović, Vitalij Denisov – Ignatěv (85. Kasajev), N'Dinga – Samedov, Alexej Mirančuk, Tarasov – Škuletić (66. Kolomejcev).
    Náhradníci: Abajev – Kasajev, Logašov, Michalik, Kolomejcev, Barinov, Henty, Janbajev, Lysov, Galadžan, Lapšov.

    Rozhodčí: Egorov – Širjaev, Nazarov. (vš. Rusko)
    thejrc.org