Slovensko – Švýcarsko 0:3 (kon.)
konec
Slovensko
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Švýcarsko
sk Sobota 30.07.2016, 13:00 • EnergieVerbund-Arena, Drážďany • Reprezentace do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované. Krátku presilovú hru v závere zápasu Slováci nedokázali využiť a tak z ľadu odchádzajú po prehre rozdielom triedy v pomere 0:3. O góly sa postarali postupne Haberstich, Zehnder a Hischier. Švajčiari v každej jednej tretine strelili jeden gól, kontrolovali hru, Slovákov prestrieľali v pomere 23:15 a zaslúžene tak triumfujú na turnaji v Drážďanoch, keď v troch stretnutiach ani raz neokúsili trpkosť prehry. Slováci sa prepadli na tretie miesto za druhé Česko "19", ktoré má lepšie skóre a o sedemnástej hodine ho ešte čaká záverečný duel turnaja s domácim Nemeckom. (15:04:57)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:05
    A ešte jedna presilovková šanca pre Slovensko. 55 sekúnd pred koncom stretnutia sa Loic In Albon dopustil sekania.
     
    57:36
    Švajčiarom sa ale podarilo prečkať presilovú hru Slovákov. Do konca zápasu ostávajú necelé tri minúty.
     
    55:02
    V poslednej päťminútovke môžu Slováci streliť aspoň čestný úspech. Po vylúčeni Mishu Moora budú hrať presilovú hru.
     
    53:55
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiari síce nedokázali využiť presilovú hru, no šesť sekúnd po tom, čo sa na ľad vrátil vylúčený Pätoprstý zvyšuje vedenie švajčiarskeho tímu NICO HISCHIER.
    Asistencie: -
     
    51:49
    A sledujeme ďalšieho slovenského hráča odchádzajúceho na trestnú lavicu. Tentoraz si dvojminútový trest vyslúžil Denis Pätoprstý za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    51:15
    Slovensko prečkalo ďalšie oslabenie a neinkasovalo. Stále ale prehráva o dva góly. Zápas vstúpil do svojej poslednej desaťminútovky a slovenskí reprezentanti do dvadsať rokov sa budú všemožne snažiť o strelenie kontaktného gólu.
     
    48:15
    A vidíme ďalšie vylúčenie v podaní slovenského tímu. Tentoraz si za hákovanie odchádza na trestnú lavicu odpykať dvojminútový trest Július Koyš.
     
    46:37
    Slováci sa dokázali ubrániť pri vylúčení Strušku. Do konca zápasu ostáva necelých pätnásť minút a zverenci Ernesta Bokroša naďalej prehrávajú o dva góly.
     
    42:15
    Švajčiarsko si v úvode tretej dvadsaťminútovky zahrá presilovú hru. Na trestnú lavicu si za podrazenie sadá Miroslav Struška.
     
    42:15
    A dnešné stretnutie vstúpilo do posledného dejstva. Švajčiarsko do tretej tretiny vstupuje s dvojgólovým vedením.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 14:30.
     
    A máme tu záver druhej tretiny, v ktorej Švajčiari pridali ďalší gól do slovenskej siete z hokejky Zehndera. Reprezentanti "helvétskeho kríža" tak po 40 minútach vedú nad Slovenskom 2:0 a majú výborne nakročené k celkovému triumfu na turnaji v Drážďanoch.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    38:09
    Do konca druhej tretiny ostávajú dve minúty. Slovákom by teraz výrazne pomohol kontaktný gól. Brankár Matteo Ritz je ale zatiaľ s pomocou svojej defenzívy stopercentný.
     
    36:44
    Za nami je vyše pätnásť minút druhej tretiny. Švajčiarsko vedie o dva góly, druhé dejstvo vstupuje do posledných 180 sekúnd.
     
    31:09
    Najbližšie dve minúty budú oba tímy hrať so štyrmi hráčmi. Na trestnú lavicu si sadá Slovák Michal Roman za nebezpečnú hru s vysokou hokejkou. Na opačnej strane sa faulu dopustil Jonas Siegenthaler, ktorý sa dopustil hrubosti.

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 8. Haberstich (Impose), 29. Zehnder (Holdener), 54. Hischier


    Slovensko: Tomek – Hatala, Košecký, Grman, Bdžoch, Hain, Burzík, Jendroľ, Lindeman, Oško, Roman, Sloboda, Murín, Hecl, Koyš, Pätoprstý, Andrisík, Prašil, Struška, Koziot, Bondra.
    Švýcarsko: Ritz – Geisser, Gerber, Moor, Bader, Impose, Zehnder, Haussener, Holdener, In Albon, Bircher, Pinana, Haberstich, Hischier, Diem, Loosli, Siegenthaler.

    Rozhodčí: Holzer – Rudolph, Wimberger
    thejrc.org