Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference SFC Opava (kon.) | Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
konec
Tisková konference SFC Opava

Úterý 02.08.2016, 13:00Tiskové konference
     
    Zdeněk Pospěch k derby s Baníkem: Už jsem jich pár zažil. Hrál jsem proti Baníku v Opavě, i se Spartou. Doufám, že zápas nezkazí pár hloupých fanoušků, aby na hřišti rozhodli hráči a na tribunách fanoušci svým skandováním, ale ne pěstmi. Doufám, že všichni lidé budou ze stadionu odcházet nadšení, že zažili krásné derby. (13:45:04)
     
    Roman Skuhravý k derby s Baníkem: Už jsem slyšel, že když se nám nebude dařit, nebudu si ve městě ani moci koupit housky. Slyšel jsem hlasy, že zápas s Ostravou se nebude hrát, protože fanoušci se bijí už teď. Co je lepší pro trenéra nebo hráče, než hrát před tolika fanoušky. Myslím, že fotbal je zábava pro lidi a ti by jej měli vidět.
     
    Roman Skuhravý k cílům: Jednoznačně s tím souhlasím. V minulé sezoně jsme byli jedenáctí. Přišel nový trenér a noví hráči. Mužstvo potřebuje čas na sehrání. Tím, že chceme dominovat a být konstruktivní, to může být dlouhodobější stav. V lize vidím hrozně vyrovnaných týmů a dva favority, kteří otevřeně vyhlašují své cíle. Myslím, že to bude historicky nejzajímavější sezona ve druhé ligy.
     
    Marek Hájek k ambicím: Druhá liga je našlapaná, ale chceme se posunout výš, než jsme byli v posledních dvou letech, kdy jsme byli ve středu tabulky.
     
    Roman Skuhravý: Jde o to, jakým způsobem kluci unesou tíhu zápasu a očekávání. To je pro nás nejtěžší otázka. Nebojím se, že bychom to nezvládli fotbalově. Jediným, co nás může ohrozit je naše hlava. Kluci fotbal hrát umí.
     
    Roman Skuhravý směrem k utkání na Sigmě: O sestavě na Olomouc mám jasno, stejně tak o způsobu hry. Jsem ale přesvědčen, že když sáhnu po jakémkoliv jméně, odpracuje to na maximum. S výjimkou Tomáše Machálka, který je po lehčím svalovém zranění.
     
    Marek Hájek: Máme excelentní výhodu v tom, že máme tak skvělé fanoušky. Jsme za ně rádi, budeme dělat maximum, aby jich došlo co nejvíc. Děkujeme jim, že nás drží a stále při nás stojí. Rád bych ještě pozdravil Džekyho do nemocnice.
     
    Roman Skuhravý: Los pro nás není úplně příznivý, ale jsem přesvědčen, že mužstvo je hladové a nemůže se dočkat. Kvůli tomu jsme trénovali. Z hráčů a lidí, co se točí v Opavě kolem fotbalu, mám skvělý dojem. Jsem neskutečně spokojen. Můžeme se věnovat jen fotbalu. Jsem přesvědčen, že tohle prostředí, nám bude hnát dopředu. Fanoušek je pro nás klíčový a věřím, že to budou právě příznivci, kteří nám pomohou směrem dopředu.
     
    Roman Skuhravý: Příprava nám vyšla nad očekávání a teď je jen na nás, abychom to proměnili v mistrovské soutěži. Slibuji za tým, že pro to udělám maximum. Hlavní rys mužstva má být ten, že se budeme rvát o každý bod, i když nám to třeba herně nepůjde.
     
    Roman Skuhravý: Pro mě bylo důležité, aby Zdena Pospěch zůstal. To jsem ještě nevěděl, jak to bude vypadat, ale máme za sebou sedmitýdenní spolupráci a pro nás všechny je to motor. To, co zvládne v tolika letech, je neskutečné. Věřím, že jej čeká nejlepší sezona v Opavě a požene nás dopředu v každém utkání.
     
    Roman Skuhravý: Co se týče doplnění kádru, nebavili jsme se o tom, že chceme deset hráčů na zkoušku. Máme spoustu vlastních mladých hráčů, kteří jsou skvěle připraveni. Za to patří velký díl trenérovi staršího dorostu Aloisi Skácelovi. Mužstvu chyběla v některých zápasech loňské sezony hladovost v útočné fázi. Na tom jsme pracovali. Uvidíme na hřišti, zda to hráči splní.
     
    Roman Skuhravý: V první řadě musím poděkovat, že jsem dostal příležitost trénovat Opavu. Po zkušenostech z Varnsdorfu jsem si nedokázal představit, do čeho jdu. Musím potvrdit, že podmínky pro naši práci jsou skvělé. Jsem z nich nadšený a je to pro nás zavazující, protože tyhle podmínky nejsou standardní ve všech klubech. Musíme to klubu vrátit a jediný způsob, jak to dokázat, je na hřišti.
     
    Alois Grussmann: K tomu lze připočíst také Petra Zalapače. Vilém Fendrich byl po prvním tréninku nadšený ze zázemí. S Jabloncem je dobrá spolupráce, ale byli na soustředění v Rakousku, proto se jeho příchod posunul.
     
    Alois Grussmann: Tomáš Smola měl možnost jít blíž ke svému bydlišti, ale rozhodl se přijít tady. To, co nám slíbil, splnil. Opavě dal přednost před ostatními kluby. Marko Radić měl také jiné nabídky a podepsal smlouvu v Opavě.
     
    Alois Grussmann k posilám: Změn v kádru bylo nakonec docela hodně. Otázka je, jak noví hráči zapadnou do mužstva a jak se poperou o své místo. To ukáže až čas.
     
    Marek Hájek: Co se týká nové sezony máme ambice stát se nejúspěšnějším týmem, který hraje ve Slezsku. Věřím, že se nám to letos podaří.
     
    Marek Hájek: Díky tomu, že klub je ve výborné finanční i sportovní kondici včetně fungování stadionu a podobně, jsme přesvědčeni, že do roka se podaří takového partnera ve spolupráci s městem přivést.
     
    Marek Hájek: Pořád máme vyhodnoceno propojení ekonomického a sportovního úseku. Ve chvíli, kdy nemáme dostatek financí, není smysluplné jít do první ligy. Jsme však na výborné parametrické a procesní cestě. Společně s vlastníkem se připraví metody a postupy k tomu, aby potenciálně silný partner mohl přijít.
     
    Marek Hájek: Má to ale také pozitivum v tom, že jsme si během roku vyjasnili s majoritním vlastníkem priority, jak bychom mohli případnou privatizaci provést, aby profesionální část klubu byla zajištěna silným finančním partnerem, který by nám pomohl v cestě do první ligy, což je v nejbližších letech náš cíl.

    Jan Šimek

    thejrc.org