Novokuzněck – Chanty-Mansijsk 1:7 (kon.) | Novosibirsk – Barys 5:1 (kon.) | Omsk – Jekatěrinburg 3:1 (kon.)
Toljatti – HC Slovan 5:2 (kon.) | Čerepovec – Magnitogorsk 3:2 (2:1 po s.n.) | Kazaň – Nižněkamsk 1:2 (2:3 po s.n.)
N.Novgorod – Riga 2:0 (kon.) | CSKA Moskva – Čeljabinsk 3:0 (kon.) | Petrohrad – Ufa 7:1 (kon.)
Soči – Jokerit 3:2 (kon.)
konec
CSKA Moskva
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Traktor Čeljabinsk
Čtvrtek 25.08.2016, 18:30 • CSKA Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě to bude všechno, děkuji za pozornost a přeji hezký večer! (20:59:37)
     
    Československá stopa v utkání
    Michal Řepík (CLJ) – 0+0, 0 střel, 2 trestné minuty, čas na ledě 10:37 (odstoupil kvůli zranění)
    Michal Birner (CLJ) – 0+0, 3 střely, 0 trestných minut, čas na ledě 15:19
    Pavel Francouz (CLJ) – odchytal 18:53 minut a ani jednou neinkasoval
     
    Střely na branku: 28:18 (10:6, 11:6, 7:6)
     
    A je hotovo! CSKA Moskva zvládlo napravit porážku z úvodu sezony a po velice dobrém výkonu si doma poradilo s Čeljabinskem v poměru 3:0.

    Do vedení šlo ale až ve 28. minutě, kdy se v přesilovce prosadil slovinský útočník Jan Muršak. O několik chvil později využil dvojnásobnou přesilovou hru obránce Igor Ožiganov, jehož dělovou ránu neměl Děmčenko šanci zastavit.

    Třetí branku přidalo CSKA Moskva na začátku třetí třetiny, Stéphane Da Costa výbornou ranou vyhnal Vasilije Děmčenka z branky. Jeho náhradník Pavel Francouz již sice neinkasoval, Viktor Fasth na domácí straně ale udržel čisté konto po celých 60 minut a společně se spoluhráči oslavil vítězství.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Zápas už se pochopitelně pouze dohrává, naštěstí pro domácí v jejich útočném pásmu. Po pasu od Kaštanova střílel po zemi Pivcakin, Francouz byl připraven.
     
    58:36
    Další šance Traktoru na snížení! Ilja Zinovjev obdržel pas na levou stranu a zápěstím dobře vystřelil, zamířil ale jen do brankáře Viktora Fastha, kterého od čistého konta dělí už jen necelá minutka a půl.
     
    58:20
    Střelu od modré čáry po rychlých přihrávkách vyslal obránce Bogdan Kiselevič, puk ale poslal vysoko nad bránu. Došlo totiž k teči obránců.
     
    57:51
    Viktor Fasth před napadajícími forvardy raději podržel puk. Marcel Šolochov byl ale hodně dotěrný a snažil se hrací předmět vyšťourat, což vyvolalo menší potyčku.
     
    57:24
    K odraženému touši se před Pavlem Francouzem dostal Kirill Petrov. Hostující zadáci ho však skvěle tísnili a český gólman neměl těžkou práci.
     
    56:47
    Na pravé straně dostal mnoho prostoru Ivan Kaštanov, hosté už zřejmě úplně rezignovali. Střela mladého útočníka ale nebyla vůbec povedená.
     
    56:10
    Bekhend, forhend, bekhend a zase forhend. Přibližně takovým způsobem se do útoku vřítil Sergej Andronov, svoji nadějnou akci ale zakončil střelou nad bránu.
     
    55:35
    Alexej Petrov naznačil střelu, aby posléze přesunul puk k Žuldikovovi. Ten už se pokusil brankáře Fastha ohrozit, obránci to ale nedovolili.
     
    55:03
    Střela Paula Szczechury zamířila do ochranné sítě, Traktor Čeljabinsk tak přichází o útočné pásmo. Vhazovat se bude v tom středním, kde se to hostím vůbec nehodí.
     
    54:39
    Na ledě se objevil i mladičký útočník Ivan Kaštanov, který za zřejmě rozhodnutého stavu dostává šanci se ukázat. Před branku mu chtěl nahrát Kuzmenko, ale nepovedlo se to.
     
    54:26
    Zakázané uvolnění Čeljabinsku, provinil se Kručinin, jehož dlouhý pas spoluhráči nepochopili. Vhazování u Francouze.
     
    53:55
    Do samostatného úniku se pokoušel probojovat Andrej Kuzmenko, vracející se hráči Traktoru Čeljabinsk mu ale čistým způsobem neumožnili zakončit.
     
    53:22
    Dalšímu nebezpečí již zabránili hráči CSKA Moskva sami, když se nepřesnou kombinací vystavili ofsajdu.
     
    53:00
    Před brankářem Francouzem o kotouč aktivně bojoval Jan Muršak, obránci ale českému gólmanovi skvěle pomohli a zabránili nebezpečí.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 28. Muršak (Ožiganov, Denisov), 35. Ožiganov (Denisov, Tělegin), 42. Da Costa (Kiselevič, Popov)


    CSKA Moskva: Fasth (Sorokin) – Denisov (C), Ožiganov, Kiselevič, Pivcakin, Alexejev, Blažievskij, Naumenkov – Muršak, Scott, Tělegin – Žarkov, Andronov, Enlund – K. Petrov, Popov, Da Costa – Kuzmenko, Stoljarov, Osnovin – Kaštanov.
    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (od 42. Francouz) – Borodkin, Bělov, Žuldikov, Kolcov, Šinin (C), Klimontov, A. Petrov – Kručinin, Szczechura, Jakuceňa – Šarov, Pestunov, Mirnov – Birner, Peňkovskij, Řepík – Černikov, J. Petrov, Zinovjev – Šolochov.

    Rozhodčí: Ansons, Naumov – Palej, Šichanov.
    thejrc.org