Novokuzněck – Chanty-Mansijsk 1:7 (kon.) | Novosibirsk – Barys 5:1 (kon.) | Omsk – Jekatěrinburg 3:1 (kon.)
Toljatti – HC Slovan 5:2 (kon.) | Čerepovec – Magnitogorsk 3:2 (2:1 po s.n.) | Kazaň – Nižněkamsk 1:2 (2:3 po s.n.)
N.Novgorod – Riga 2:0 (kon.) | CSKA Moskva – Čeljabinsk 3:0 (kon.) | Petrohrad – Ufa 7:1 (kon.)
Soči – Jokerit 3:2 (kon.)
konec
Lada Toljatti
5:2 (2:0, 0:0, 3:2)
HC Slovan Bratislava
Čtvrtek 25.08.2016, 17:00 • Lada Arena (kapacita 6000 míst) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, přeji vám krásný zbytek dnešního večera a u dalších online přenosů se s vámi loučím na počtenou! (19:42:03)
     
    Česká stopa v dnešním utkání:

    Tomáš KUBÁLÍK (SBA) – 0+0
    Tomáš KUNDRÁTEK (SBA) – 0+0
    Václav NEDOROST (SBA) – 0+1, 2 trestné minuty
    Jakub VALSKÝ (SBA) – 0+0
     
    Statistiky dnešního zápasu:

    Střely na branku: 25:40
    Vyhraná vhazování: 28:37
    Zblokované střely: 15:7
    Hity: 10:12
    Trestné minuty: 29:14
    Přesilové hry: 2/7-1/3
    Šťastný Mikael Johansson pózuje s pukem za první vstřelenou branku v KHL.

     
    Slovan byl sice dnes jasně lepším týmem, především ve druhé a třetí třetině si Belasí vytvořili několik šancí. Ze střelecké převahy ale bratislavský tým vytěžil jen dvě slepené branky. Lada byla dnes střelecky hodně efektivní a po vítězství 5:2 získává první tři body v letošní sezoně.

    Skóre utkání otevřel v 10. minutě Stanislav Bočarov, v závěru prvního dějství pak navýšil náskok domácích Rafael Achmetov. Slovanu se přes zvýšenou aktivitu ve druhé třetině nepodařilo snížit, prostřední část hry skončila bez branek.

    Na začátku třetí třetiny měl Slovan k dispozici dlouhou přesilovku po faulu Bělousova na Starostu, skórovat se hostům ovšem nepodařilo. Naopak krátce po skončení trestu se na druhé straně prosadil Anton Krysanov.

    V 54. minutě ovšem přišly dva slepené góly v podání Slovanu, během 28 vteřin se prosadili Jeff Taffe a Jonathan Cheechoo. V předposlední minutě se ovšem v početní výhodě prosadil Alexander Bumagin.

    V závěru se pak ještě v dvojnásobné přesilové hře trefil Mikael Johansson. Lada tak porazila na svém ledě Slovan 5:2 a připisuje si první body v letošním ročníku KHL, Slovan na první zisk stále čeká.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Togliatti právě vstřelilo branku!
    Lada dvojnásobnou přesilovou hru využívá celkem rychle a pojišťuje si tak tříbodové vítězství z dnešního zápasu! Na brance MIKAELA JOHANSSONA si další asistenci připisuje Filatov! Asistence: Nikita Filatov.
     
    58:54
    Na trestnou lavici za hákování navíc putuje také Jeff Taffe, Lada tak má k dispozici dlouhou početní výhodu 5 proti 3!
     
    58:04
    Velká smůla pro Slovan je navíc další vyloučení Andreje Meszároše za hákování. Pokud by Bumaginova branka padla o pouhou jednu vteřinu později, Meszároš by na trestnou lavici nemusel.
     
    58:04
    Togliatti právě vstřelilo branku!
    Je nejspíš rozhodnuto! Domácím se i přes nepřesvědčivou hru nakonec v závěru trestu podařilo využít početní výhodu, po přihrávce Nikity Filatova se prosazuje ALEXANDER BUMAGIN! Asistence: Nikita Filatov.
     
    57:14
    Ladě se ale zatím vůbec nedaří v početní výhodě ani usadit s kotoučem v útočné třetině, Slovan se výborně brání.
     
    56:05
    Velká potíž pro hosty, kteří se budou muset bránit v oslabení. Za nedovolené bránění je vyloučen Pavol Skalický.
     
    55:00
    Slovan pokračuje v aktivním pojetí hry a hosté zasypali Ježova dalšími střeleckými pokusy. Závěr zápasu bude ještě hodně zajímavý.
     
    53:41
    Slovan právě vstřelil branku!
    A máme o zápletku postaráno! Slovanu se povedlo odemknout domácí branku a po dalších 28 vteřinách se hosté prosazují znovu! Kanonýr JONATHAN CHEECHOO využil přihrávky od Plastina a už je to jen o jeden gól! Asistence: Nick Plastino.
     
    53:13
    Slovan právě vstřelil branku!
    Hosté se konečně prosazují! Přesilovou hru umocnil Miloš Říha ještě odvoláním Brusta z branky a Slovan přesilovou hru 6 na 4 využívá! Po přihrávce od Jegliče se prosazuje JEFF TAFFE! Asistence: Žiga Jeglič a Václav Nedorost.
     
    52:07
    Střelec poslední branky Anton Krysanov tentokrát fauloval a za nedovolené bránění míří na trestnou lavici.
     
    51:30
    Slovan se nadále snaží s výsledkem něco udělat, moc času už ovšem slovenskému týmu nezbývá.
     
    50:16
    Togliatti právě vstřelilo branku!
    Z obrovského tlaku se Slovan nedokázal prosadit a chvíli po skončení dlouhé přesilovky hostů se prosazuje na druhé straně Lada! Po přihrávce Filatova se trefuje ANTON KRYSANOV! Asistence: Nikita Filatov.
     
    49:12
    Lada se dokázala v dlouhém oslabení ubránit bez inkasované branky a už hraje v plném počtu!

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 10. Bočarov (Sotnieks, Šenfeld), 19. Achmetov (Strelcov, Sinicyn), 51. Krysanov (Filatov), 59. Bumagin (Filatov), 60. Johansson (Filatov) – 54. Taffe (Jeglič, Nedorost), 54. Cheechoo (Plastino)


    Lada Toljatti: Ježov (Masalskis) – Sotnieks, Gurkin, Bolšakov, Maleňkich, Korjagin, Sinicyn – Filatov, Bumagin, Johansson – Bělousov, Krysanov, Děmagin – Šenfeld, Komarov, Bočarov – Achmetov, Zernov, Strelcov – Mokšancev. Trenér: Artis Abols.
    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Meszároš, Kundrátek, Plastino, Švarný, Luža, Starosta, Pokorný – Cheechoo, Taffe, Chipchura – Nedorost, Jeglič, Valský – Viedenský, Skalický, Lušňák – Zigo, Šiška, Kubalík – Hlinka. Trenér: Miloš Říha.

    Rozhodčí: Ravodin, Soin – Gorděnko, Tomilov

    Diváci: 4550
    thejrc.org