Švédsko – Rusko 1:4 (kon.) | Česko – Finsko 4:2 (kon.)
konec
Česko
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Finsko
Pátek 26.08.2016, 19:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj čtyř (U20)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    No a z mé strany je to pro dnešek vše. Nezapoměňte sledovat další online přenosy ze zbytky turnaje. Já se s vámi loučím a přeji hezký zbytek pátečního večera. (21:05:22)
     
    Probíhá vyhlašování nejlepších hráčů zápasu. Na straně Finska je to Otto Leskinen, v českých řadách potom Daneil Krenželok.
     
    Třetí třetina přinesla dvě branky, každou do jedné sítě. V 48. minutě navyšoval Lakatoš, poté v jednapadesáté minutě skóroval Räsänen, ale to už bylo vše. Češi tak vyhrávájí utkání v poměru 4:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Väyrynen dostal puk přímo před bránu, ale při střele pouze promáchnul!
     
    58:39
    Již běží poslední dvouminutovka poslední třetiny a puk je po většinu času v neutrální zóně. Vypadá to, že Češi utkání dotáhnou do vítezného konce bez větších komplikací.
     
    57:37
    Hráči z Finska se přecejenom dostali k puku na soupeřově polovině. Chvíli kombinovali, poté přišla rychlá střela z otočky. Tu Vladař zneškodnil a Hronek raději vyhodil odražený puk na zakázané uvolnění.
     
    56:55
    Finové se musí vsoustředit na obranu, což jim v této fázi hry nevyhovuje. Češi dobře drží puk v útočné třetině a nepouští Finy do hry.
     
    55:55
    Češi drží puk co nejdále od své svatyně a nahazují jej na bránu soupeře.
     
    54:09
    Pěkné individuální dovednosti teď předvedl Otto Koivula, když se dostal přes dva hráče až ke střele. S tou si poradil český brankář Vladař.
     
    53:30
    Borci v bílých dresech zkoušejí přechod do pásma. Česká hráz je však bezchybná a velice dobře brání střední pásmo.
     
    52:18
    Veeti Vainio nahodil puk před bránu, kde jej tečoval Heikkinen. Kotouč výrazně změnil směr a letěl nad vrchní tyč!
    50:07 LUOTO - 4:2
     
    50:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové se také dostali ke slovu a odpovídají svou druhou brankou v utkání. Aaro Vidgren předložil kotouč na hranici brankoviště JOONOVI LUOTOVI, který jej dopravil za ležícího Vladaře. Asistence: Aaro Vidgren.
     
    49:33
    Vladař se teď pouze otáčel za střelou Mira Heiskanena. Český brankář přes clonící hráče vůbec nic neviděl a měl pořádnou porci štěstí, že puk letěl mimo tři tyče.
     
    47:45
    Vyloučení v týmu Česko (Hrdinka – 2 min., podražení).
     
    47:15
    Ve stejném čase dostal Aapeli osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
    47:15 LAKATOŠ - 4:1
     
    47:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Velký důraz teď předvedli Češi u finské brány. Kotouč byl na hranici brankové čáry a hned několik hráčů o něj svádělo souboj. Byl to ale DOMINIK LAKATOŠ, který byl nejúspěšnější a navyšuje tak vedení českého národního týmu na 4:1. Asistence: Filip Hronek.

    Ivan Hochman

    Branky a nahrávky: 17. Karafiát (Kodýtek, Kurovský), 36. Anděl (Dufek, Kalina), 39. Suchý (Krenželok, Pavlík), 48. Lakatoš (Hronek) – 21. Räsänen (Koivula, Heiskanen), 51. Luoto (Vidgren)


    Česko: Vladař (Růžička) – Hrdinka, Adámek, Kalina, Weinhold, Doudera, Hronek, Krenželok – Vracovský, Pavlík, Kurovský – Lakatoš, Dvořák, Kodýtek – Karafiát, Koblížek, Suchý – Anděl, Dufek, Ďurač – Procházka

    Trenér: Jakub Petr

    Finsko: Ruusu (Kaarlehto) – Heiskanen, Ilomäki, Leskinen, Parikka, Rautanen, Niemeläinen, Vainio, Salo – Koivula, Heikkinen, Koppanen – Jääskä, Oksanen, Luoto – Niemelä, Väyrynen, Räsänen – Knuutinen, Juhola, Vidgren

    Trenér: Jukka Rautakorpi

    Rozhodčí: Pražák, Pešina – Špůr, Zíka
    thejrc.org