Lazio – Juventus 0:1 (kon.) | Neapol – AC Milán 4:2 (kon.)
konec
SSC Neapol
4:2 (2:0)
AC Milán
Sobota 27.08.2016, 20:45 • Stadio San Paolo, Neapol • Italská Serie A • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tak za sebou máme tento šílený zápas, který nabídl snad opravdu všechno – a oba týmy navíc přijely hrát fotbal a útočit, takže se vážně bylo na co dívat. Milán dokázal zásluhou Nianga a krásné střely Susa v úvodu poločasu srovnat, ale poté zareagoval Callejón a vrátil domácím vedení. Následně neudržel nervy Kucka a byl během minuty po dvou žlutých vyloučen, následně ho chvíli před koncem napodobil Niang, který za vražení do Reiny viděl také druhou žlutou. V závěru pak výhru pečetil vlastním gólem Romagnoli, zápas tak skončil 4:2 pro Neapol.

    Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek víkendu. (22:52:43)
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Alessio Romagnoli (vlastní) - 4:2
     
    90+4
    Neapol právě vstřelila branku!
    Tak nakonec je to takhle – nejprve žlutá a poté je uznána branka. Do otevřené obrany se dostali hráči Neapole a ALESSIO ROMAGNOLI se sice snažil, seč to šlo, ale nestihl to a sám si nakonec srazil míč za čáru – vlastní gól. Je to tedy 4:2.
     
    90+4
    Romagnoli vyrazil na čáře míč z vlastní brány, ale nestihl to, takže navíc bude uznána i branka. Neuvěřitelný závěr zápasu.
     
    90+2
    Nastaveny jsou čtyři minuty a domácí se snaží hru hodně kouskovat, takže to vypadá, že už si svoje těžce vydobyté vedení pohlídají.
     
    90
    Neapol tak hraje proti devíti lidem, což je samozřejmě hodně komfortní a domácí by se museli hodně snažit, aby o vedení ještě přišli. Zieliński ještě zajel ve středu pole do Montoliva a vidí další ze série žlutých.
     
    89
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Raúl Albiol, přichází Vlad Chiricheş.
     
    88
    Tak to je hodně hloupé od Nianga! Reina měl míč ve své moci a francouzský útočník do něj ještě strčil – španělský gólman tak ihned upadl a útočník AC vidí zcela zbytečnou druhou žlutou kartu v zápase.
     
    87
    Albiol šel hlavou do souboje až moc dolů a byl do ní trefen – sám ale dostal, zcela správně – žlutou kartu za nebezpečnou hru vůči vlastní osobě.
     
    87
    Ze hřiště odejde střelec krásné druhé branky Suso, nahradí ho další nováček Lapadula.
     
    86
    Teď drží míč na útočné polovině domácí a je vidět, že jejich hlavním cílem je dohrát zápas bez problémů. Ten ale nastal po ztrátě ve středu pole, kterou hasil faulem Jorginho a dostal za to žlutou.
     
    84
    Na druhé straně nakonec dokázal Insigne vybojovat rohový kop, když Calabria ještě tečoval jeho přihrávku.
     
    83
    Rossoneri ale hrají na útočné polovině a snaží se být nebezpeční – jejich výkon rozhodně není zklamáním, spíše naopak.
     
    82
    AC se nemůže dostat dopředu, ale míč ve své moci drží. Bude to ještě zajímavé, ale je otázka, jak velký tlak dokáží hosté vyvinout v deseti lidech.
     
    80
    Ze hřiště odejde jak Bacca, tak Abate, na hřišti je pak nahradí debutant Sosa a mladíček Calabria. Dokáží změnit běh zápasu?
     
    79
    Neapol měla roh, ale nakonec byl faulovaný ve vzduchu Donnarumma, takže je celá akce u konce.
     
    78
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Dries Mertens, přichází Lorenzo Insigne.

    Ondřej Hradecký

    Branky: 18. Milik, 33. Milik (Callejón), 74. Callejón, 90+4. A. Romagnoli (vla.) – 51. Niang (Suso), 55. Suso

    Karty:   70. Hysaj (NEA), 86. Jorginho (NEA), 87. Albiol (NEA), 90. Piotr Zieliński (NEA) – 53. Niang (ACM), 61. G. Gomez (ACM), 66. Suso (ACM), 75. Kucka (ACM), 90+4. A. Romagnoli (ACM)   76. Kucka (ACM), 88. Niang (ACM)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 4:6. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 13:15.
    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol (89. Chiricheş), Koulibaly, Ghoulam – Allan (73. Piotr Zieliński), Jorginho, Hamšík (C) – Callejón, Milik, D. Mertens (78. L. Insigne).
    Náhradníci: Rafael Cabral – Strinić, Valdifiori, Ch. Maggio, Piotr Zieliński, Chiricheş, Gabbiadini, L. Insigne, Grassi, R. Insigne, Lasicki.

    AC Milán: G. Donnarumma – Abate (80. Calabria), G. Gomez, A. Romagnoli, De Sciglio – Kucka, Montolivo (C), Bonaventura – Suso (87. Lapadula), Bacca (80. J. Sosa), Niang.
    Náhradníci: Diego López, G. Ferreira – J. Mauri, Adriano, Lapadula, Honda, Vangioni, J. Sosa, Antonelli, Locatelli, Ely, Calabria.

    Rozhodčí: Valeri – Dobosz, Marrazzo
    thejrc.org