Bretagne Classic-Ouest-France Oliver Naesen (IAM Cycling) (kon.)
konec
Bretagne Classic-Ouest-France

Oliver Naesen (IAM Cycling)

(2. Alberto Bettiol (Cannondale Drapac), 3. Alexander Kristoff (Katusha))

sk Neděle 28.08.2016, 13:00Cyklistika
     
    Skončili sa jednorazové cyklistické preteky Bretagne Classic-Ouest-France v okolí mestečka Plouay. Z víťazstva sa napokon vďaka úspešnému úniku teší belgický jazdec Oliver Naesen z tímu IAM Cycling. Bohužiaľ, Peter Sagan musel už po približne dvoch hodinách pretekov odstúpiť zo zdravotných dôvodov a ani jeden z trojice Juraj Sagan, Michael Kolář a Peter Velits sa v záverečnom špurte aspoň o tretie miesto nepresadil. S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim a prajem pekný zvyšok nedele! (17:13:59)
     
    Cyklistické preteky Bretagne Classic-Ouest-France sa skončili.
     
    Bohužiaľ, ani jeden zo slovenských cyklistov sa v záverečnom špurte nepresadil.
     
    Tretí napokon skončil a špurt pelotónu vyhral obhajca prvenstva z minulého roka Alexander Kristoff z Katushe!
     
    CIEĽ
    Víťazom klasiky Bretagne Classic-Ouest-France sa stáva jazdec IAM Cycling OLIVER NAESEN!
     
    0,5
    Oliver Naesen sa v týchto chvíľach vyváža za Albertom Bettiolom a pravdepodobne bude útočiť zozadu!
     
    1
    Posledný kilometer pred nami, Naesen s Bettiolom majú stále mierny náskok!
     
    2
    Alberto Bettiol s Oliverom Naesenom si v týchto chvíľach siahajú na absolútne dno svojich síl. Ak budú do posledných metrov príkladne spolupracovať, ich šanca na víťazstvo je celkom veľká.
     
    3
    Tak som to pravdepodobne zakríkol. V pelotóne sa začalo útočiť a spolupráca jednotlivých tímov prestáva fungovať. Náskok vedúcej dvojice je už len 11 sekúnd!
     
    4
    Naesen s Bettiolom sa dokázali odpútať od Francúza Martina, ich náskok naprieko tomu klesol už len na 17 sekúnd! Tímy na čele pelotónu sa teraz príkladne striedajú a je takmer jasné, že aj tento únik sa im pdoarí zlikvidovať.
     
    5
    Neuveriteľný výkon teraz predvádzajú domestikovia Oricy, keď za necelý kilometer stiahli 15 sekúnd náskoku skupinky na čele!
     
    6
    Orica skvelým spôsobom teraz pracuje pre Michaela Matthewsa. Náskok vedúceho tria klesol už na 45 sekúnd.
     
    8
    Ak by sme to mali vyjadriť cyklistický žargónom, v pelotóne sa momentálne ide úplná podlaha. Veľkú snahu vyvíjajú v týchto chvíľach najmä Orica Bikeexchange a SKY.
     
    10
    Posledných 10 kilometrov pred nami a náskok vedúceho tria je presne jedna minúta! Nádej pre triumf niektorého z jazdcov v pelotóne ešte stále žije.
     
    12
    Tak napokon to Vanmarckemu nevyšlo, aj keď v jednu chvíľu to s jeho náskokom vyzeralo skutočne nádejne. Skvelú prácu opäť odviedol celý tím Katusha. Do cieľa zostáva posledných 12 kilometrov a náskok vedúcej trojice je 56 sekúnd.
     
    13
    Sep Vanmarcke si dokázal vytvoriť pred pelotónom mierny náskok. Bude zaujímavé sledovať, či to tento špecialista na klasiky dotiahne až do vedúcej skupiny alebo ho napokon pelotón pohltí.
     
    14
    14 kilometrov do cieľa má vedúca trojica Martin, Naesen, Nettiol náskok 1:01 min.
     
    15
    V skupine prenasledovateľov sa takmer vôbec nespolupracuje, a tak sa dá čakať veľké množstvo atakov. Teraz to napríklad skúša jeden z favorizovaných Belgičanov Sep Vanmarcke.
     
    16
    Tak tým jazdcom Wanty Groupe Gobert, ktorý robí spoločnosť Oliverovi Naesenovi s Albertom Bettiolom na čele pretekov je Guillaume Martin. Ich náskok je aktuálne 1:04 min.

    Jakub Kocourek

    thejrc.org