Chabarovsk – Viťaz 1:3 (kon.) | Jekatěrinburg – Magnitogorsk 2:0 (kon.) | Jaroslavl – Dynamo Moskva 2:3 (kon.)
Záhřeb – Soči 3:2 (po pr.) | HC Slovan – N.Novgorod 7:4 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Dynamo Moskva
Pondělí 29.08.2016, 18:08 • Arena 2000 • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších zápasů KHL. (20:27:08)
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    Střely na branku: 23:22.
     
    V dnešním utkání zaslouženě vítězí Dinamo, které celý duel šlo za třemi body. Hostující hráči velmi dobře bránili střední pásmo, čímž soupeře nutili k nahazování puků za branku. Před poslední dvacetiminutovkou vedlo Dinamo o dvě branky, ale tlak Lokomotivu přišel až tři minuty před závěrečnou sirénou. Naději vykřesal ještě Maxime Talbot, ale Jaroslavl už remízu nedokázala vyválčit.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Lokomotiv se snažil přejít do dalšího útoku, ovšem ten je zastavený opět ve středním pásmu. Kotouč se dostal na střídačku Dinama a bude se vhazovat pouze ve středním pásmu.
     
    59:36
    Hostující tým vyhazuje na další zakázané uvolnění, a tak se hra vrátí před branku Dinama. Ovšem ještě předtím si hostující trenér bere oddechový čas.
    Dominika Furcha překvapil na ledě ruský tank :-)
     
    59:10
    Alexej Murygin míří na střídačku a Jaroslavl to zkusí se šesti bruslaři v poli.
    59:02 Maxime TALBOT - 2:3
     
    59:02
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen se domácí tým dočkal snížení a vykřesal špetku naděje! MAXIME TALBOT předvedl kanadský důraz do branky a právem se dočkal druhé branky svého celku. Domácí útočník na nic nečekal a vydal se do brankoviště, odkud kotouč dostal do brány. Asistence: Rušan Rafikov a Andrej Loktionov.
     
    58:30
    Alexandr Lazušin si musel poradit se střelou od modré čáry, kterou vyrazil do rohu kluziště, kde jsou první obránci.
     
    58:08
    Dinamo už nikam nespěchá a bude bránit současný výsledek. Hostující hráči opět nic nevymýšleli a posunuli hru pouze do středního pásma.
     
    57:58
    Hostující tým je v posledních desítkách vteřin pod velkým tlakem, a tak bylo k vidění další jednoduché vyhození přes všechny čáry.
     
    57:15
    Lokomotiv sice vystřídal, ale opět se nedostal dál než do středního pásma, kde útok domácích zastavili dobře postavení hráči Dinama.
     
    56:45
    Jaroslavl už je v plném počtu a může začít její závěrečný tlak. Ovšem domácí se nacházejí s kotoučem pouze před vlastním brankářem.
     
    55:41
    Neskutečné, co domácí hráči zahodili v oslabení! Averin se dostal až za hostující hráče, ale bekhendem trefil pouze vyrážečku hostujícího brankáře. Ten odolal také následné dorážce z hranice brankoviště.
     
    54:45
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Michail Pašnin – 2 min., držení protihráče).
     
    53:05
    Dinamo se mohlo dočkat snížení, když se před brankáře z pozice obránce dostal domácí Gavrikov. Ovšem jeho teč místo mezeru trefila pouze beton Alexandra Lazušina. Ovšem hostující brankář měl obrovské štěstí.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 20. Kozun (Talbot, Pašnin), 60. Talbot (Rafikov, Loktionov) – 7. Fjodorov (Hietanen), 24. Kokujov (Rybakov, Robinson), 36. Tarasov (Rybakov, I. Nikulin)


    Lokomotiv Jaroslavl: Murygin (Sudnicin) – Kronwall (C), Hersley, Gavrikov, Ljubuškin, Pašnin, Rafikov, D. Osipov – Apalkov, Kontiola, Averin – Kozun, Loktionov, Talbot – Mosaljov, Kartajev, E. Galimov – Čistov, Kraskovskij, Korškov – Fatějev.
    Dynamo Moskva: Lazušin (Zalivin) – Rylov, I. Nikulin, Robinson, Makljukov, Solovjov, Hietanen – Karsums, A. Těreščenko (C), Karpov – Sopin, Rybakov, Kokujov – Tarasov, Gorovikov, Brjukvin – Fjodorov, Šipov, A. Galimov.

    Rozhodčí: Michael Buturlin. Martin Fraňo – Alex Majtake, Roman Šichanov
    thejrc.org