Tisková konference HC Dukla Jihlava (kon.) | Tisková konference paralympijského týmu (kon.)
konec
Tisková konference paralympijského týmu

Středa 31.08.2016, 13:00Tiskové konference
     
    Díky za pozornost a mějte se fajn. (13:23:28)
     
    Paralympijské hry začínají slavnostním zahájením 7. září. O den později se z českých sportovců představí stolní tenisté, plavci a cyklistka Tereza Diepoldová. Vůbec poprvé bude mít česká reprezentace účastníka v jachtingu.
     
    Oficiální část tiskové konference byla ukončena a nyní nadchází prostor pro individuální rozhovory.
     
    Erlebachová: Volili jsme to na grémiu. Jirka si to zaslouží za to, jak reprezentuje Českou republiku po celou svou kariéru.
     
    Ježek o poctě vlajkonoše: Strašně si toho vážím, je to poslední paralympiáda. Je ctí, že to bude přímo na slavnostním zahájení na stadionu.
     
    Ježek o disciplíně, v níž si nejvíc věří: V Londýně to byl stíhací závod na 4 kilometry a mělo by to být stejné i tady.
     
    Berná: Já budu o svých výsledcích informovat na facebookovém profilu.
     
    Jan Povýšil o sociálních sítích: Plánuji být zejména na twitteru Tam se chystám dávat i své věci. Možná se dozvíte i to, že mluvíme sprostě, koukáme na choulostivé věci a bude to sranda. Facebook asi pohlídá český paralympijský tým.
    Cyklista Jiří \ježek bude při poslední paralympiádě poprvé vlajkonošem české výpravy.

     
    Jiří Ježek o své úloze sportovce: Samozřejmě je to odměna pro každého sportovce, který měl v kariéře štěstí, že se stal úspěšným a známějším. Všichni sportovci na paralympiádě jsou vzorem pro lidi, kteří jsou v nemocnici nebo řeší zdravotní problém. Ukazují, že i přes nemoc či úraz se dá žít i nadále naplno. Díky úspěchům ve sportu mám možnost oslovit víc a víc lidí.
     
    Jiří Ježek o rodinné podpoře: Soňa (manželka) nikdy nemohla být členem výpravy, fandila mi vždy na místech pro diváky a zkusím jí o to větší radost udělat.
     
    Jiří Ježek (cyklista): Ode mě už medaile nikdo nečeká vzhledem k tomu, co mám za sebou. To, že jsem se vůbec nominoval, je pro mě malinkým zázrakem. V tréninku jsme odvedli maximum a uvidíme, na co to bude stačit.
    Povýšil by rád v Riu získal cennější než bronzový kov

     
    Povýšil: Plavu s Honzou Mickou v jednom oddíle, tak jsem měl zprávy o tom, že tam je skvělý bazén a v tomto ohledu určitě problém nebude. Těším se na závody.
     
    Povýšil: Přiznám se, že jak jsem řval na tréninku, že plavu strašně, nemám nyní představu jak to bude na závodě.
     
    Jan Povýšil startuje již na své páté olympiádě.
    Eva Berná bude startovat ve třech vrhačských disciplínách

     
    Eva Berná o různorodosti disciplín: Připravovala jsem se každý den, věnovala jsem tomu maximum. Přes kouli jsem se postupně dostala i k dalším disciplínám. Nervózní začínám být až těsně před závodem.

    Radek Barkman

    Ondřej Jícha

    thejrc.org