Tisková konference HC Dukla Jihlava (kon.) | Tisková konference paralympijského týmu (kon.)
konec
Tisková konference HC Dukla Jihlava

Středa 31.08.2016, 12:00 • VIP prostory Horáckého zimního stadionu, Jihlava • Tiskové konference
     
    Konec
    Tisková konference byla ukončena. (12:26:53)
     
    "Novinkou je, že FC Vysočina tady má televizní zápas s Jabloncem v 19:15 a my zde máme ve stejný termín s Kladnem. Starty zápasu fotbalu určuje televize, s tím nemůžeme hnout, stejně jako Vysočina Jihlava, která se musí podřídit.. Proto musíme náš zápas s Kladnem začít tak, abychom skončili hodinu před výkopem fotbalu. Nechceme, aby došlo ke kolizi zápasů.," uzavírá Bedřich Ščerban tiskovou konferenci.
     
    "Připravují se dvě publikace, které by měly vyjít před Vánoci, takže by to mohl být pěkný dárek. Rádi bychom zopakovali i nějaký zápas v retro dresech, kdy Dukla začínala působit v nejvyšší soutěži, např. proti Kladnu nebo Českým Budějovicím," prozrazuje další akce k 60. výročí vzniku klubu Zděnek Drla z marketingu Dukly Jihlava.
     
    Prodej permanentek: "V Jihlavě je to trošku specifické. Hlavní část permanentek jde do firem jako Mokov, Automotive Lightning," sděluje Bedřich Ščerban. Očekává se, že zájem fanoušků o permanentky bude zřejmě stejný jako loňskou sezonu. Zatím největší zájem je o "celosezonní" permanentky (tj. včetně přípravy, Dukla Cupu, základní části, play-off či baráže).
     
    Bedřich Ščerban ke sponzorům: "Přivedli jsme nového generálního partnera Eco Power Energy. Vrátil se JipoCar, stejně tak jako Icom Transport."
     
    "Loni jsme v listopadu čekali, kdy se oddělí týmy jasné pro play-off. Ale nestalo se tak. Soutěž se prostě zkvalitňuje," říká Petr Vlk.
     
    "Když budeme mít štěstí a všechno se skloubí tak, jak má, tak budeme spokojeni my hráči, fanoušci, novináři," myslí si kapitán Jiří Dobrovolný.
     
    Atraktivita první ligy ale rok od roku roste. "Produkt první ligy je kvalitní. Před pěti lety jsme nemysleli, že do ní vstoupí partner a bude jí finančně podporovat. Nebo že několik týmů bude mít své živé vysílání na internetu," zní z úst Bedřicha Ščerbana.
     
    Petr Vlk podotýká, že v první lize není slabého soupeře. "Venkovní prostředí je velmi těžké. Ať už je to v Přerově, Prostějově. Určitě to bude těžké i ve Frýdku-Místku," myslí si Petr Vlk.
     
    "Favoriti jsou jasní. Kladno, Slavia Praha, České Budějovice. Věřím, že k nim budeme patřit i my," přeje si Bedřich Ščerban. Dle jeho názoru bude černým koněm Frýdek-Místek, jenž má velké možnosti díky spolupráci s Třincem.
     
    Michal Důras věří, že se mu budou vyhýbat zranění a třeba zopakuje loňský rekord v podobě toho, že nastoupil do všech mistrovských zápasů. Také on chce navázat na loňský úspěch v podobě postupu do baráže.
     
    "Asi by bylo špatné, kdybychom nechtěli vyhrát. Hráči chtějí vyhrát. Máme vysoké ambice, tým je kvalitní, a pokud chceme opakovat baráž, tak já říkám ano. Ale tohle nikdo nemůže vědět. Stačí se loni podívat na Kladno nebo na český tým, který letos předváděl na mistrovství světa výborný hokej a pak vypadl ve čtvrtfinále," podotýká Bedřich Ščerban na otázky ohledně cílů týmu.
     
    Tradiční připojení na živé přenosy jsou ze Švýcarska, kde má Dukla svůj fan-club, zní na tiskové konferenci z úst Bedřicha Ščerbana.
     
    Ceny vstupného i ceny permanentek zůstávají stejné. Loni nový systém neuměl rozeznat dětské a dospělé vstupné. Letos již ano, proto klub zavedl symbolické ceny dětských vstupenek, popř. permanentek.

    Dukla od nové sezony zavádí zpoplatnění přenosu živého vysílání. "Dlouho jsme přemýšleli, jak to udělat. Dřívější návrhy byly nevhodné, i ekonomicky. Nyní se objevil subjekt, který nám vyhovuje. Je to novinka, uvidíme, jak se to bude projevovat v konečných číslech sledovanosti," povídá Bedřich Ščerban s tím, že Zdeněk Drla jej doplňuje, že služba je zpoplatněna v rámci první ligy symbolickými 30 Kč.
     
    Petr Vlk říká, že vždycky může být ohledně hráčského kádru lépe, ale s jeho doplněním je spokojen. "Přišla nám do kádru zkušenost, ale i mládí. Konečně se nám začala objevovat i střední generace hráčů," říká Petr Vlk. Jednatel klubu Bedřich Ščerban jej doplňuje. "Já nechci slibovat něco, co nemohu splnit. Když sem chceme hráče, tak mu řekneme naše možnosti. Když hráč souhlasí, tak tady hraje, když ne, tak nikoliv. Chováme se ekonomicky. Když hráčům něco slíbím, tak to dodržím."
     
    "Chceme diváky dotáhnout na stadion, abychom s nimi oslavili 60. výročí klubu. I když budeme první, druhý, čtvrtý, tak aby lidi odcházeli se stadionu s tím, že si řeknou: Jo, ti kluci dneska dřeli, snažili se," přeje si Jiří Dobrovolný.
     
    "Kádr je uzavřený. Máme na soupisce 3 gólmany, 8 obránců a 14 útočníků," prozrazuje Bedřich Ščerban s tím, že cíle do sezony jsou hlavně na hráčích.
     
    Kapitán Jiří Dobrovolný říká, že takovouhle přípravu ještě nezažil, ale ptal se hráčů z extraligy, že takový trend je poslední tři čtyři roky, trénovat méně, ale za to více intezivněji. Michal Důras jej doplňuje prakticky totožnou odpovědí.
     
    "Celkově proběhla příprava velice dobře. Nemáme žádná velká zranění. Vstupujeme do sezony jako zdravý a nachystaný tým," říká Petr Vlk.

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri