Třinec – Pardubice 4:1 (kon.) | Vítkovice – Sparta 3:2 (2:0 po s.n.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 4:5 (po pr.)
Chomutov – K. Vary 3:2 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 3:5 (kon.) | Olomouc – Litvínov 1:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 09.09.2016, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek všechno. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji vám hezký večer a příště se těším, na počtenou! (19:43:37)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Oceláři si užili s necelými pěti tisícovkami diváků radost z prvního vítězství, Pardubičtí poděkovali hrstce svých příznivců, ale z Třince pojedou s prázdnou. Druhé kolo je na programu již za dva dny v neděli 11. září. Třinec bude hrát v 15:10 televizní utkání v Plzni, Pardubice přivítají od 17:00 pražskou Spartu.
    Důvodem střídání pardubických brankářů po druhé třetině bylo zranění Martina Růžičky. Zápas dochytal junior Milan Klouček.

     
    Statistiky po skončení utkání:

    Střely: 27 (15, 9, 3) – 33 (6, 13, 14)
    Střely mimo: 14 (8, 3, 3) – 13 (3, 5, 5)
    Hity: 11 (4, 4, 3) – 7 (3, 1, 3)
    Vhazování: 45/73 (16, 13, 16) – 28/73 (3, 17, 8)
    Úspěšnost na vhazování: 62 % – 38 %
    Trestné minuty: 14 (2, 4, 8) – 10 (2, 4, 4)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Cory Kane (TRI, 1+0) – Tomáš Rolinek (PCE, 0+0)
     
    Utkání je u konce, Oceláři zvládli vstup do nové sezony vítězně a porazili na domácím ledě Pardubice. Do třetí třetiny nastoupilo Dynamo se změnou na postu brankáře, kdy Růžičku vystřídal junior Klouček. Mladý brankář udržel čisté konto deset minut, než ho v třinecké přesilovce od modré čáry prostřelil Petružálek. Východočeši měli v závěrečných minutách několik šancí na snížení, ale neprosadili se Hodgman, Sýkora, Ščotka, Leduc ani Rolinek. Pardubicím nepomohla ke druhé brance ani hra bez brankáře. Nutno podotknout, že Slezané dnes byli lepším týmem a zaslouženě berou tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Lukáš Galvas (TRI) a Nicholas Schaus (PCE) se po odpískání kočkovali u mantinelu, žádná větší bitka se ale nakonec nekonala. Galvas je potrestán dvěma minutami za hrubost, Schaus vyfasoval dvě plus dvě minuty za napadení a hrubost. Se Schausem je na trestné lavici ještě Hodgman.
     
    59:34
    Rolinek získal puk před brankou a přiklepl jej Leducovi, jehož střelu vyrazil Hrubec mimo! Možná mu přitom pomohla i tyčka. V dalších šancích neuspěli Rolinek se Sýkorou.
     
    59:20
    Hrubec má kotouč v lapačce a hra je přerušena. Čtyřicet sekund před třetí sirénou se vhazuje po jeho levici, Pardubice hrají s opuštěnou brankou.
     
    58:57
    Dynamo to zkouší se šesti hráči na ledě, brankář Klouček odjel na střídačku. Pardubice se snaží natlačit do útočného pásma.
     
    58:36
    Dravecký posunul puk po mantinelu na Rákose, který se však přes přesilu pardubických obránců ke střele neprocpal.
     
    57:57
    Nebezpečnou situaci viděli diváci také na druhé straně, kde táhl přečíslení Třince Adamský. Do přihrávky před odkrytou bránu se vrhl Ščotka a odrazil puk k mantinelu.
     
    57:28
    Hodgman se proháčkoval až před Hrubce, ale nedokázal přehodit puk přes jeho beton. Po Kanaďanovi se neprosadili Sýkora ani Ščotka.
     
    56:57
    Galvas uklidnil hru za brankou Hrubce a Třinečtí následně obloučkem nahodili dopředu. Příznivci Ocelářů rozjíždí na tribunách mexickou vlnu.
     
    56:30
    Nahodil vedl pardubické přečíslení a přihrál doleva na Hubáčka. Ten mu chtěl kotouč vrátit, jenže narazil na obětavého Hrabala.
     
    55:50
    Ovčačík s Nahodilem se sice dostali do útočné třetiny, ale byl jim odpískán ofsajd. Do konce třetí části zbývají už jen čtyři minuty a deset sekund.
     
    55:20
    Bártova střela od mantinelu trefila bránícího Linharta, který posunul puk do středního pásma. Vypadá to, že se Třinec v oslabení ubrání.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 11. Hrňa (Polanský, Rákos), 12. Adamský (Irgl, Hrabal), 34. Kane (Irgl), 50. Petružálek (Hrabal) – 9. Nahodil (Hubáček, Rýgl)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Nosek, L. Doudera – Martin Růžička, Špirko, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – Marosz, Polanský, Hrňa. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Dynamo Pardubice: Růžička (od 41. Klouček) – Ščotka, Schaus, Havlík, Leduc, Ovčačík, Rýgl, Bokroš – Rolinek (C), Hodgman, Sýkora (A) – Hubáček, Nahodil, Zadina – Klimenta, Tomášek, Bárta – Mallet, T. Kaut, Rapáč – M. Kaut. Trenér: Peter Draisaitl.

    Rozhodčí: Vladimír Pešina, Petr Lacina – Martin Zika, Petr Kotlík

    Diváci: 4 944 (95 % celkové kapacity)
    thejrc.org