Třinec – Litvínov 2:1 (kon.) | Liberec – Sparta 2:3 (kon.) | Chomutov – Plzeň 6:4 (kon.)
Zlín – Vítkovice 2:0 (kon.) | Olomouc – Pardubice 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 5:1 (kon.)
Mountfield HK – K. Vary 4:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
HC VERVA Litvínov
Úterý 13.09.2016, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třinečtí hokejisté si užili radost z vítězství se svými fanoušky, speciální oslavu s malými příznivci poté předvedl brankář Hrubec. Hokejisté Vervy poděkovali desítkám nejvěrnějších, kteří do Třince vážili cestu přes celou zemi.

    Ode mě je to pro dnešek všechno. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. U dalších onlajnů se těším, na počtenou! (19:42:26)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Třinec zvítězil také ve třetím utkání sezony, i když to byla výhra pořádně vydřená. Oceláři jsou stoprocentní a zůstanou na čelních příčkách. V pátek 16. září čeká na svěřence trenéra Kýhose od 18:30 utkání v Praze proti Spartě. Litvínov přivítá v ten den od 17:10 v televizním utkání Chomutov.
    Podruhé v řadě zvítězil Třinec výsledkem 2:1. Dvoubrankovým hrdinou Ocelářů se stal Rastislav Špirko, posila z Brna.

     
    Statistiky po skončení utkání:

    Střely: 32 (12, 10, 10) – 18 (6, 6, 6)
    Střely mimo: 8 (4, 1, 3) – 10 (1, 6, 3)
    Hity: 9 (2, 4, 3) – 9 (4, 3, 2)
    Vhazování: 49/73 (19, 14, 16) – 24/73 (6, 8, 10)
    Úspěšnost na vhazování: 67 % – 33 %
    Trestné minuty: 24 (2, 6, 16) – 47 (4, 27, 16)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Rastislav Špirko (2+0) – Jaroslav Janus (30 zákroků)
     
    Utkání je u konce a Oceláři potřetí v sezoně vítězí. Třetí třetina nabídla zajímavé vyvrcholení dlouho bezbrankového duelu. Na začátku třetí části mířil Petružálek v dobré pozici vedle, na opačné straně vychytal R. Hanzla Hrubec. Litvínov šel jako první do vedení, když tečí Reichela zužitkoval přesilovku. Třinečtí za dvě minuty srovnali, Noskovu střelu dorazil za záda Januse Špirko.

    V dalších minutách dostali Třinečtí možnost dvojnásobné přesilovky, kombinací rozebrali litvínovskou trojici a Špirko svým druhým gólem dokonal obrat. Litvínovský Gula mohl srovnat, jenže nastřelil jen tyč a pokus o závěrečný tlak Vervě zhatilo Pavlíkovo vyloučení. V posledních sekundách Janus ještě zneškodnil nebezpečnou ránu Kanea.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Hosté jsou v plném počtu, ale zřejmě už se zápasem nestihnou nic udělat. Kane objel Gulu, ale Janus jeho střelu vytěsnil mimo branku!
     
    59:07
    Hrubec vyjel za branku, ale nepotěšil tím třinecké příznivce, neboť si nepočínal nejjistěji. Litvínov na chvíli dotíral na Oceláře, nyní jeho hráči střídají.
     
    58:33
    Lukeš zachytil kotouč po nepřesnosti od Špirka a nahodil kotouč po mantinelu. Třinečtí s rozehrávkou zase tolik nepospíchají.
     
    58:13
    Oceláři se vrátili do útočné třetiny a Janus udržel ve výstroji Hrabalovu ránu od modré čáry. Ačkoliv mu nepříjemně zacláněl Adamský.
     
    57:43
    Po skončení třinecké přesilovky bude do konce scházet už jen půl minuty. Litvínov začal oslabení dobře, Sörvik vyhodil puk dopředu.
     
    57:30
    Trávníček nedokázal protlačit puk přes Hrubcův beton a Litvínovští poté v útočné třetině zbytečně faulovali. Konkrétně to byl třinecký odchovanec Filip Pavlík (LIT), který je po faulu na Petružálka vyloučen na dvě minuty za hákování. Třinecká přesilovka začne po komerční pauze.
     
    56:57
    Pavlík zachytil Špirkovo vyhození po hrazení v útočném pásmu, a tak může Verva pomýšlet na vyrovnání. Janus zůstává v brance.
     
    56:25
    Lukeš se před třineckou bránou marně natahoval po odraženém puku. Kreps jen posunul po mantinelu a odjel střídat.
     
    55:50
    Třinečtí vpředu neuspěli a znovu se musí bránit litvínovskému ataku. Kane zklidnil hru a přihrál za branku M. Douderovi.
     
    55:23
    Oceláři přečkali oslabení bez jakýchkoliv potíží a jsou v plném počtu. Dravecký hledá svým obloučkem na pravém křídle Petružálka.
     
    54:47
    Litvínov rozehrál pouze na zakázané uvolnění. Když se pak vrátil zpět do útočné třetiny, odevzdal Lukeš kotouč pouze Martinu Růžičkovi.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 49. Špirko (Petružálek, Nosek), 53. Špirko (Petružálek, Martin Růžička) – 47. Reichel (Kubát, Lukeš)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Jank, Roth, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Nosek, L. Doudera – Martin Růžička, Špirko, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – Marosz, Polanský, Hrňa. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC VERVA Litvínov: Janus (J. Hübl) – Kubát, Gula, Sklenička, Pavlík, Sörvik, Pavelka, Kokeš – Lukeš, V. Hübl (A), Reichel – Nejezchleb, R. Hanzl (A), Hořava – Trávníček (C), J. Černý, Martynek – T. Doležal, M. Hanzl, Jurčík. Trenér: Radim Rulík.

    Rozhodčí: Petr Úlehla, Robin Šír – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 3 955 (76 % celkové kapacity)
    thejrc.org