Ludogorec – PSG 1:3 (kon.) | Arsenal – Basilej 2:0 (kon.) | Besiktas – Dynamo Kyjev 1:1 (kon.)
Neapol – Benfica 4:2 (kon.) | Mönchengladbach – Barcelona 1:2 (kon.) | Celtic – Manchester City 3:3 (kon.)
Rostov – Eindhoven 2:2 (kon.) | Atlético – Bayern 1:0 (kon.)
konec
SSC Neapol
4:2 (1:0)
Benfica Lisabon
Středa 28.09.2016, 20:45 • Stadio San Paolo, Neapol • Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, někdy příště se budu zase těšit na počtenou! (22:53:53)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 7:19.
     
    Je dobojováno, po strhujícím druhém poločase nakonec Neapol poráží Benficu poměrem 4:2, a po dvou utkáních v základní skupině tak zůstává stoprocentní, naopak portugalský celek na výhru čeká! V úvodní desetiminutovce měli Orli dvě obrovské šance na otevření gólového účtu, Mitroglu ale ani jednou nemířil přesně a přišel trest, když ve dvacáté minutě Césara překonal Marek Hamšík! Zbylých pět gólů bylo k vidění ve druhé pětačtyřicetiminutovce, domácí dokázali zásluhou dvou tref Driese Mertense a jedné v podání Arkadiusze Milika svému soupeři odskočit na rozdíl čtyř branek, a rozhodli tak o svém vítězství. Červení se ale nevzdali a za svůj sympatický výkon v závěrečně dvacetiminutovce byli odměněni alespoň dvěma čestnými zásahy, o které se postarali Gonçalo Guedes a Eduardo Salvio.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí fotbalisté si v nastaveném čase počínají velice zkušeně, když se s balonem na kopačkách drží na útočné polovině, získávají cenné vteřinky a vypadá to, že o další tři body do tabulky základní skupiny je už nic nepředstaví.
     
    90+2
    Lorenzo Insigne se rozhodl pro individuální akci, na jejímž konci se dostal až na hranici šestnáctky, odkud asi mohl vypálit, místo toho ale ještě nahrával na Milika, což se mu v konečném součtu ukázalo býti osudným.
     
    90+1
    Už známe i délku nastavení, nad rámec základní hrací doby se německý sudí Brych rozhodl přidat další čtyři minuty!
     
    90
    Svěřenci kouče Sarriho si koledují! Eduardo Salvio poslal do šestnáctky další dlouhatánské vhazování, pokus o vyboxování balonu do bezpečí vybíhajícímu Reinovi absolutně nevyšel, naštěstí pro něj ale nikdo z hostujících fotbalistů nedokázal zakončit!
     
    89
    Do konce utkání už mnoho času nezbývá, na kopačky Neapolských se po druhé inkasované brance nalepila nervozita. Pohlídají si domácí dvougólový náskok, nebo se ještě dočkáme dramatického závěru?
     
    87
    Brankář Reina si následně neodpustil nějaké nevhodné slovní výlevy na adresu hlavního sudího, který se s ním vůbec nepáral a ihned tasil žlutou kartu.
    86. Eduardo Salvio (BNF) - 4:2
     
    86
    Benfica právě vstřelila branku!
    Tak jsem to zakřikl, Benfica se totiž prosazuje podruhé! Nutno ovšem poznamenat, že domácí obrana to teď Orlům opravdu sakramentsky usnadnila, když pas od kapitána Almeidy nechala doputovat až k EDUARDU SALVIOVI, který se tváří v tvář brankáři Reinovi nemýlil!
     
    85
    Ne, vypadá to, že hosté už na jakékoliv útočení nemají síly, především pak ty psychické. Lindelöf se pokusil jejich další akci uspíšit dlouhým nákopem, Salvio ale balon zpracovával v jasném ofsajdu.
     
    84
    Vypadá to, že utkání se už skutečně pouze dohrává. Domácí mají k dispozici komfortní náskok, a nikam se tak už hnát nemusejí. Povede se Benfice přidat ještě druhý gól?
     
    82
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází André Almeida, přichází José Gomes.
     
    82
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Dries Mertens, přichází Emanuele Giaccherini.
     
    81
    Hosté vybojovali autové vhazování, z něhož Salvio poslal kulatý nesmysl až do centra pokutového území, kde se několikrát o střelu pokusili Mitroglou s Fejsou, všechny jejich projektily byly ovšem zablokovány.
     
    80
    Marek Hamšík v naprostém klidu s balonem operoval ve středovém kruhu, poté si však všiml za obranu si nabíhajícího Milika a právě jemu chtěl svou přihrávku předložit, proti ale byl dobře postavený Lindelöf.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 20. Hamšík (Ghoulam), 51. D. Mertens, 54. Milik (pen.), 58. D. Mertens (Milik) – 71. Guedes, 86. Salvio (A. Almeida)

    Karty:   87. Reina (NEA) – 50. Lisandro López (BNF), 54. César (BNF), 65. Carrillo (BNF), 76. Fejsa (BNF)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 7:19.
    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol (12. Maksimović), Koulibaly, Ghoulam – Allan, Jorginho, Hamšík (C) – Callejón (69. L. Insigne), Milik, D. Mertens (82. Giaccherini).
    Náhradníci: Sepe – Maksimović, Ch. Maggio, Piotr Zieliński, L. Insigne, Gabbiadini, Giaccherini.

    Benfica Lisabon: César – Semedo, Lindelöf, Lisandro López, Grimaldo – Fejsa (82. Gomes), A. Almeida (C) – A. Horta (56. Salvio), Pizzi, Carrillo (67. Guedes) – Mitroglu.
    Náhradníci: Ederson – Luisão, Salvio, Guedes, Cervi, Celis, Gomes.

    Rozhodčí: Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (všichni Německo)
    thejrc.org