Columbus – Nashville 3:2 (po pr.) | Toronto – Buffalo 0:1 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – New Jersey 3:1 (kon.)
Tampa – Florida 2:0 (kon.) | Montreal – Ottawa 3:4 (po pr.) | Winnipeg – Minnesota 4:1 (kon.)
po prodl.
Montreal Canadiens
3:4 (1:2, 2:1, 0:0 - 0:1)
Ottawa Senators
Pátek 30.09.2016, 01:40 • Bell Centre, Montreal • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání v Bell Centre v Montrealu sledovalo 21 288 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou! (04:26:21)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    Tomáš Plekanec (MTL) 0+0, 4 střely, čas na ledě 17:46
     
    TŘI HVĚZDY UTKÁNÍ

    1. Mike Hoffman (OTT) 2+0
    2. Zach Redmond (MTL) 1+0
    3. Bobby Ryan (OTT) 1+1
     
    Dnešní kanadské derby je tedy u konce a vítězství v prodloužení si připisuje hostující Ottawa. Ta v utkání vedla 1:0, 2:1 i 3:2, ale domácí díky střelecké převaze dotáhli utkání aspoň do prodloužení, ve kterém však stejně nakonec padli. Hned při první akci v nastavené se totiž ke kotouči dostal Mike Hoffman a ten již po devatenácti vteřinách přeci jenom rozhodl ve prospěch hostujícího celku. Ottawa má tedy po třech přípravných utkáních dvě výhry a jednu prohru, Montreal naopak dvakrát prohrál a zvítězil jen v minulém utkání s Washingtonem.

    STATISTIKY ZÁPASU

    Střely na bránu: 40 – 21
    Trestné minuty: 14 – 16
    Úspěšnost na vhazování: 47% – 53%
    Hity: 34 – 42
    Blokované střely: 15 – 9
     
    Konec zápasu.
    60:19 Mike HOFFMAN - 3:4
     
    60:19
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to bylo velmi rychlé prodloužení! Turris rozjel první akci nastaveného času, sám trefil jen Condona, ale poté se puk od mantinelu odrazil k MIKEU HOFFMANOVI, který si nabruslil do středu útočného pásma a parádní ranou o tyč rozhodl utkání! Bez asistence.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Je za námi třetí perioda, ve které jsme neviděli ani jednu branku a půjde se tedy do prodloužení. Na začátku třetiny měli více ze hry domácí, ale postupem času se hra vyrovnala a také Ottawa dokázala párkrát zahrozit. Condon i O'Connor však všechny šance zlikvidovali!

    STŘELY PO TŘETÍ TŘETINĚ

    Montreal – 40
    Ottawa – 19
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:33
    Hraje se poslední minuta třetí třetiny a Senátoři se nastěhovali před Condona. Ten si však poradil se dvěma pokusy a domácí zřejmě vyvezou puk do neutrální zóny.
     
    58:56
    Rána od modré čáry se zastavila před O 'Connorem, ale dobře chytající gólman Ottawy si poradil i s následnou bekhendovou dorážkou z hranice brankoviště!
     
    58:43
    Po delší době si zachytal také Condon. Slabé nahození od mantinelu schoval v lapačce a Ottawa tak získala jen buly v útočném pásmu.
     
    58:07
    Matt O'Connor si připisuje další velmi jistý zákrok. Od příchodu na led pochytal všech 18 střel soupeře!
     
    57:55
    Chybná rozehrávka Sens mohla být fatální. Chabot totiž doslova daroval puk Carrovi, jenž však vypálil jen doprostřed brány.
     
    57:18
    Domácí dobře napadali a několik vteřin drželi soupeře přikovaného u O'Connora. Nakonec sice Turris vyvezl puk, ale u červené čáry ho jen odevzdal Montrealu.
     
    56:34
    Opravdu to teď vypadá tak, že spíše Ottawa se snaží rozhodnout před prodloužením. Ofsajd byl však nyní odpískán při ofenzivní akci Montrealu.
     
    55:39
    Tlak Montrealu zcela upadl a v ofenzívě se pro změnu drží hostující borci. Poslední střela Ceciho ale neletěla přesně.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 3. McCarron (Lehkonen), 26. Gallagher (Sergačjov, Pacioretty), 30. Redmond (Hanley, Andrighetto) – 2. Puempel (Bartkowski, Ryan), 8. Ryan (Brassard, Ceci), 28. Hoffman (Varone, Turris), 61. Hoffman


    Montreal Canadiens: Condon (Lindgren) – Pateryn, Redmond, Sergačjov, Beaulieu, Barberio, Hanley – Gallagher, Plekanec, Terry, Galchenyuk, McCarron, Andrighetto, Carr, Farnham, Lehkonen, Desharanais, Hudon, Pacioretty
    Ottawa Senators: Driedger (od 30. O'Connor) – Ceci, Wideman, Bartkowski, Claesson, Chabot, Borowiecki – Turis, Ryan, Pyatt, Paul, Blunden, Brassard, Kelly, Puempel, Dzingel, Pageau, Hoffman, Varone

    Rozhodčí: Charron, Lewis – Cherrey, Driscoll

    Diváci: 21 288
    thejrc.org