Třinec – Chomutov 5:1 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 2:0 (kon.) | Plzeň – Mountfield HK 4:3 (po pr.)
Olomouc – Liberec 2:1 (2:1 po s.n.) | Pardubice – Kometa Brno 3:4 (po pr.) | K. Vary – Mladá Boleslav 2:5 (kon.)
Sparta – Zlín 5:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
Piráti Chomutov
Pátek 30.09.2016, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek všechno. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji hezký zbytek pátečního večera a klidný víkend. Někdy příště se těším, na počtenou! (19:40:50)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Oceláři zůstávají takřka stoprocentní, neboť po osmi kolech ztratili pouze jediný bod na ledě pražské Sparty, kde zvítězili po nájezdech. Třinec samozřejmě zůstane na první příčce a v dalším kole se v neděli 2. října v 17:00 ve Zlíně. Třetí Piráti přivítají v neděli na vlastním ledě Olomouc, hrát se začne už v 15:30.
     
    Domácí hokejisté oslavili další vítězství se svými fanoušky, speciální oslavu s desítkami malých třineckých fandů teď ještě přidává hvězda dnešního zápasu Šimon Hrubec.
     
    Statistiky po skončení utkání:

    Střely: 28 (7, 9, 12) – 33 (9, 11, 13)
    Střely mimo: 7 (1, 5, 1) – 10 (3, 5, 2)
    Hity: 17 (8, 5, 4) – 13 (4, 5, 4)
    Vhazování: 30/73 (11, 10, 9) – 43/73 (15, 10, 18)
    Úspěšnost na vhazování: 41 % – 59 %
    Trestné minuty: 16 (8, 4, 4) – 10 (2, 4, 4)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Šimon Hrubec – TRI (32 úspěšných zákroků)
    Marek Tomica – CHM (1+0)
     
    Třetí třetina byla brankově nejplodnější, neboť v ní padly celkem čtyři branky. Chomutovu se po šesti minutách třetí periody povedlo snížit, když přesilovku využil pohotovou tečí Tomica. Oceláři však nechtěli připustit drama a za čtyři minuty si vzali dvoubrankový náskok zpátky. Irgl ujel do přečíslení, přihrál před prázdnou branku Adamskému a pro něj nebylo zakončení žádným problémem.

    Za minutu a jedenáct sekund bylo v Třinci ještě veseleji. Rákosovo prudké nahození tečoval přesně do horního růžku Dravecký. Pátou branku zasadil do Lacovy klece ještě Martin Růžička, který zakončil únik po pravé straně přesnou ranou k levé tyči. Oceláři zůstávají nadále neporaženi, na startu extraligové sezony zvítězili už poosmé v řadě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Chomutovská přesilovka však záhy skončila, na trestnou lavici musí kapitán Pirátů Michal Vondrka (CHM). Útočník Severočechů je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    59:03
    Ještě jedno vyloučení na domácí straně a přesilovka pro Piráty. Cory Kane (TRI) si odpyká menší trest za vysokou hůl.
     
    58:50
    Oceláři zavezli kotouč před bránu, Linhart jej postrčil na Polanského, ale toho hosté k zakončení nepustili. Další útočnou akci Třince zastavil ofsajd.
     
    58:22
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny a Třinec se usadil v útočné třetině. Roth po přihrávce od Adamského nahodil puk po mantinelu.
     
    57:55
    Laco ukryl do výstroje Draveckého střelu, načež se před jeho bránou strhla menší strkanice. Ale vylučovat se nebude, vhazování po pravici chomutovského gólmana.
     
    57:23
    Chmielewski se uvolnil na levém křídle a přihrával před bránu Krepsovi. Jenže tato přihrávka neprošla a Piráti zablokovali také Chmielewského střelu o něco později.
     
    56:38
    Dnešní utkání sleduje ve WERK ARENĚ 4 854 diváků, což tvoří přibližně 93 % celkové kapacity stadionu. Momentálně sledují diváci hru ve středním pásmu.
     
    56:04
    Třinec se směrem dopředu neprosadil, ale zůstal u puku. Domácí fanoušci rozjíždějí mexickou vlnu, Galvas rozehrává v obranné třetině.
     
    55:32
    Kaše se zastavil mezi kruhy s pukem na holi a chystal se zakončovat. Nosek mu ale kotouč včas vypíchl a založil protiakci Třince.
     
    54:41
    Vondrkovi se povedlo přes Hrabala nahodit puk před Hrubce. Humlovi tam nedovolil zakončit Rákos a odpálil kotouč do bezpečí k mantinelu.
     
    54:08
    Marosz dojel nahozený kotouč, ale vzápětí byl přitlačen na mantinel Dlapou. Oceláři stále bojují o usazení v útočné třetině.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 32. Hrabal (Martin Růžička, Petružálek), 38. Hrňa (Kreps, Rákos), 50. Adamský (Irgl), 52. Dravecký (Rákos, Kreps), 54. Martin Růžička (Petružálek, Kane) – 46. Tomica (Valach, V. Růžička)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Nosek, L. Doudera – Martin Růžička, Kane, Petružálek (A) – Adamský (A), Polanský, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – Chmielewski, Marosz, Hrňa. Trenér: Vladimír Kýhos.
    Piráti Chomutov: Laco (Strmeň) – Skinner, Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Valach, Mrázek – Vondrka (C), Huml (A), Skokan – Tomica (A), Růžička, Kaše – Poletín, Kämpf, Koblasa – Šťovíček, Račuk, Hřebejk.
    Trenér: Vladimír Růžička.

    Rozhodčí: Petr Lacina, Tomáš Horák – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 4 854 (93 % celkové kapacity)
    ocianews.com