RB Lipsko – W. Brémy 3:1 (kon.) | Schalke – Mohuč 3:0 (kon.)
konec
RB Lipsko
3:1 (1:0)
Werder Brémy
Neděle 23.10.2016, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Německá Bundesliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
    Po fantastickém zápase v Red Bull Areně nechybí děkovačka.

     
    Red Bull Arena v Lipsku propukla po závěrečném hvizdu obrovskou radostí, domácí fotbalisté zásluhou dvou branek Nabyho Keïty porazili Werder Brémy, jehož naděje na bodový zisk hluboko v nastaveném čase ukončil střelou do prázdné brány jeho bývalý hráč Davie Selke, který z pozice střídajícího hráče nejprve přihrál na gól a poté ho sám vstřelil. Lipsko, nováček Bundesligy, se zásluhou vítězství vyhouplo na druhé místo a nahání na čele tabulky uřadujícího šampióna z Bayernu. Fotbalisté Lipska neprohráli ani podeváté v řadě a prezentují se krásným ofenzivním fotbalem. Konečný výsledek. RS Lipsko 3 Werder Brémy 1. (17:30:21)
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. Davie SELKE - 3:1
     
    90+5
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Lipsko dokázalo odvrátit centr ze standardní situace, na kterou se vydal do šestnáctky i brankář Felix Wiedwald, a DAVIE SELKE táhlou přízemní střelou ze střední vzdálenosti do prázdné brány popravil svůj bývalý tým. Asistence: Diego Demme.
     
    90+4
    Další žlutá karta, kterou tentokrát viděl na domácí straně Diego Demme.
     
    90+4
    Niklas Moisander viděl žlutou kartu před rozehráním standardní situace Lipska. V šestnáctce je i brankář Felix Wiedwald.
     
    90+3
    Davie Selke předvedl v blízkosti šestnáctky sérii zasekávaček a poté napřáhl ke střele pravačkou, která nezamířila příliš daleko vedle pravého horního rohu brány.
     
    90+2
    Včera jste společně se mnou mohli sledovat utkání mezi Bayernem a Mönchengladbachem, tento zápas ho ale předčil po všech směrech.
     
    90+2
    Střídající Davie Selke se pokusil popravit svůj bývalý tým uprostřed šestnáctky po rychlém protiútoku patičkou, jeho pokus byl ale příliš naivní a hosté se dokázali ubránit.
     
    90+1
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Fanoušci Lipska zpívají chorály, zatímco jejich tým na hřišti míří za druhým místem Bundesligy. Domácí jsou na tom po osmém kole lépe než Leverkusen, Dortmund nebo Wolfsburg.
     
    89
    Střídání v týmu RasenBallsport Lipsko: ze hřiště odchází Yussuf Poulsen, přichází Oliver Burke.
     
    88
    Yussuf Poulsen tleská fanouškům, kteří mu aplaudují ve stoje, a odchází ze hřiště.
     
    87
    Werder Brémy na nic nečeká a v závěru utkán vrhá všechny síly do útoku, tím ovšem otevírá zadní vrátka.
     
    86
    Naby Keïta po levém křídle vyrazil do dalšího bleskového protiútoku a zpětným dlouhým pasem hledal Yussufa Poulsena, tomu ovšem v blízkosti šestnáctky zády k bráně nevyšlo zpracování.
     
    85
    Fin Bartels zkusil vypálit zpoza šestnáctky a jeho přízemní pokus mířil mezi tři tyče, jenže pouze doprostřed brány, kde byl připravený Péter Gulácsi.
     
    84
    Střídání v týmu RasenBallsport Lipsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Stefan Ilsanker.

    Tomáš Reiner

    Branky: 42. Keïta, 74. Keïta (Selke), 90+5. Selke (Demme) – 76. Gnabry (Bartels)

    Karty:   14. Kaiser (RBL), 23. Forsberg (RBL), 32. Keïta (RBL), 90+4. Demme (RBL) – 36. Gebre Selassie (BRM), 44. Fritz (BRM), 90+4. N. Moisander (BRM)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 12:1. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 18:10.
    RB Lipsko: Gulácsi – Bernardo, Orban, Compper, Halstenberg – Keïta, Demme – Kaiser (C), Forsberg (84. Ilsanker) – Werner (72. Selke), Y. Poulsen (89. Burke).
    Náhradníci: Coltorti – Schmitz, Papadopoulos, R. Khedira, Ilsanker, Burke, Selke.

    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Sané, N. Moisander, Santiago García – Grillitsch (78. Veljković) – Hajrović (62. Bartels), Fritz (C) (70. Jóhansson), Junuzović, Gnabry – Manneh.
    Náhradníci: Zetterer – U. García, Bauer, Bartels, Veljković, Fröde, Jóhansson.

    Rozhodčí: Robert Hartmann

    Diváci: 42558
    thejrc.org