Boston – Montreal 2:4 (kon.) | Detroit – San Jose 3:0 (kon.) | New Jersey – Minnesota 2:1 (po pr.)
Florida – Colorado 5:2 (kon.) | Philadelphia – Carolina 6:3 (kon.) | Washington – NY Rangers 2:4 (kon.)
Ottawa – Tampa 1:4 (kon.) | Chicago – Toronto 5:4 (2:1 po s.n.) | Nashville – Pittsburgh 5:1 (kon.)
Dallas – Columbus 0:3 (kon.) | Calgary – St. Louis 4:6 (kon.) | Los Angeles – Vancouver 4:3 (1:0 po s.n.)
Winnipeg – Edmonton 0:3 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
San Jose Sharks
Neděle 23.10.2016, 01:00 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Gustav Nyquist (DET) (2 + 0)
    Andreas Athanasiou (DET) (1 + 0)
    Jimmy Howard (DET) (30 zásahů) (03:42:46)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Tatar (DET) (0 + 0, 4 střely na branku, čas na ledě 18:27)
    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 15:42)
     
    Střely na branku v zápase

    Detroit Red Wings: 32

    San Jose Sharks: 30
     
    Je konec utkání mezi Detroit Red Wings a San Jose Sharks. V prvních dvaceti minutách jsme branku neviděli, až v prostřední periodě otevřel skóre hokejista domácích Gustav Nyquist. To ještě nevěděl, že dal rozhodující gól duelu. Pak přidal ještě jednu trefu a ve třetím dějství další puk za Jonesova záda propasoval Athanasiou. Ten tak určil konečnou podobu výsledku 3:0. Oba týmy se dnes trápily v přesilovkách, Sharks nakonec nedali Red Wings ani jeden gól. Jimmy Howard si řekl o čas v brankovišti čistým kontem. Dva body tedy berou domácí hráči, ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek víkendu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Hosté jsou pryč ze své útočné třetiny, vypadá to, že je rozhodnuto, tohle už San Jose nestihne.
     
    59:10
    Už běží poslední minuta základní hrací doby a velmi pravděpodobně i tohoto utkání. Burns a Thornton sice oba nahazovali puk směrem na branku, ale na brankovišti jej nikdo neusměrnil do klece.
     
    58:51
    San Jose nemohlo nyní do útočného pásma, protože jej na modré čáře zastavuje postavení mimo hru. Bude se tedy za několik okamžiků vhazovat ve středním pásmu.
     
    58:18
    A znovu Boedker výborně pracoval na levé straně útočné třetiny s Donskoiem, jenže gólman Wings znovu utěsnil prostor u pravé tyčky a nedovolil další trable.
     
    57:39
    Zatím Detroit neuskutečnil zakončení směrem na prázdnou branku, naopak Mikkel Boedker kličkoval kolem Howardovy klece a málem se mu povedlo i lepší zakončení.
     
    57:25
    Branka San Jose Sharks je prázdná, hosté to ještě zkoušejí bez gólmana a se šesti hokejisty v poli.
     
    57:08
    Také Joe Pavelski a jeho střelecký pokus, ale už pálil moc pozdě.
     
    56:48
    Patrick Marleau ještě mohl něco udělat s výsledkem, když se ocitl ve velmi výhodné situaci před brankovištěm. Ale ani teď na brankáře Jimmyho Howarda nevyzrál, gólman Detroitu stále drží čisté konto.
     
    55:58
    Zakázané uvolnění se nepískalo, takže Žraloci mohli pokračovat ve hře za brankou soupeře. Jenže tam byl český útočník Tomáš Hertl až příliš pozdě.
     
    55:18
    Hostující mančaft každopádně po delší časové odmlce v útočném pásmu, přestože se tam ohřál jen po malý časový úsek. Je pravda, že Jimmy Howard poslední minuty nemá moc práce.
     
    54:53
    Mikkel Boedker doufal, že by s Pavelskim mohl vytvořit šanci pro Žraloky, jenže tihle dva si nerozuměli a nakonec nedošlo ani ke střele.
     
    54:24
    Už se znovu pokračuje, obránce San Jose Schlemko pouze nahodil puk na druhou stranu do pásma Wings, kde obránci domácích nikam nespěchali a počkali s rozehrávkou.
     
    54:13
    Ericssonova střela Jonese nepřekvapila, musel ji však ukrýt do lapačky. Ještě jedna komerční přestávka, pak budeme pokračovat ve zbytku třetí třetiny.
     
    54:02
    Hostující útočník s číslem dvanáct na dresu je zpátky mezi mantinely, i toto oslabení kalifornská parta zvládla. Teď se jistě pokusí soustředit na hru směrem dopředu.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 25. Nyquist (Ericsson), 36. Nyquist (Sproul), 47. Athanasiou (Vanek)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – DeKeyser, Green, Br. Smith, Sproul, Ericsson, Marčenko – Tatar, Zetterberg, Sheahan – Athanasiou, Nielsen, D. Larkin – Nyquist, Helm, Vanek – Ott, Glendening, D. Miller.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Hertl, J. Thornton, Pavelski – Bødker, Couture, Donskoi – Marleau, Tierney, J. Ward – Nieto, Wingels, M. Karlsson.

    Rozhodčí: Skilliter, Mclsaac – Driscoll, Berg

    Diváci: 20 027
    bahis siteleri