Boston – Montreal 2:4 (kon.) | Detroit – San Jose 3:0 (kon.) | New Jersey – Minnesota 2:1 (po pr.)
Florida – Colorado 5:2 (kon.) | Philadelphia – Carolina 6:3 (kon.) | Washington – NY Rangers 2:4 (kon.)
Ottawa – Tampa 1:4 (kon.) | Chicago – Toronto 5:4 (2:1 po s.n.) | Nashville – Pittsburgh 5:1 (kon.)
Dallas – Columbus 0:3 (kon.) | Calgary – St. Louis 4:6 (kon.) | Los Angeles – Vancouver 4:3 (1:0 po s.n.)
Winnipeg – Edmonton 0:3 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
6:3 (0:0, 4:3, 2:0)
Carolina Hurricanes
Neděle 23.10.2016, 01:10 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Sledovali jsme tedy parádní večer kapitána české hokejové reprezentace na domácím MS 2015 v Praze. Po něm byl Jakub Voráček smutný, jelikož tým Vladimíra Růžičky prohrál duel o bronz z USA 0:3. Nyní má ale úplně jinou náladu. S konstatováním, že třiadevadesátka v oranžovobílém má za sebou zápas, ve kterém vstřelila dvě branky a na jednu přihrála se s vámi loučím. Philadelphia poráží Carolinu 6:3. Děkuji za pozornost a přeji dobrou noc! Fanděte nadále českým sportovcům! (04:09:19)
     
    Československá stopa v utkání:
    Jakub Voráček (PHI) 2+1, 6 střel, čas na ledě: 19:26
     
    Hvězdy utkání:
    1. Jakub Voráček (PHI) 2+1
    2. Ivan Provorov (PHI) 0+2
    3. Steve Mason (PHI) 27 zákroků, 3 góly, 90%
     
    Utkání se už v poklidu dohrálo. Philadelphia vítězí nad Carolinou 6:3. V první třetině jsme neviděli žádný pohledný hokej, ale hosté vstoupili velice dobře do druhé dvacetiminutovky, když se nejprve prosadil Justin Faulk nenápadnou střelou zápěstím a posléze po výborné kombinaci a přihrávce Sebastiana Aha také Jordan Staal.

    Jenže Flyers se odmítli vzdát a Brandon Manning dotlačil silou vůle puk do branky poté, co Jakub Voráček ho našel na levém kruhu a obránce domácích objel Eddieho Lacka. Švédský brankář inkasoval také v 28. minutě, kdy jediný český hokejista v zápase zaznamenal svoji první trefu večera, když rodák z Kladna tečoval puk po střele Ivana Provorova, beka domácích. Do druhé třetiny ještě stihli překonat Lacka také Matt Read a Ivan Provorov. Velice důležitý gól vstřelil těsně před druhou pauzou Lee Stempniak, bývalý hráč St. Louis Blues.

    Jenže Flyers nezaváhali ve třetí třetině, ačkoliv se zkušený švýcarský obránce Mark Streit nechal dvakrát vyloučit. Tak Wayne Simmonds nejprve dorážel puk do branky Caroliny po střele Shayna Gostisbera z pravého kruhu, kdy obránce Letců našel křižným pasem kapitán oranžovobílých Claude Giroux. Dvě minuty před závěrečnou sirénou zakončil Jakub Voráček podařený večer svou druhou brankou, kdy trošku překvapil Eddieho Lacka střelou zápěstím přes clonícího obránce Canes.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    V době, kdy začala zřejmě poslední minuta zápasu se o vzrušení postaral Wayne Simmonds a zřejmě si to hráč Philadelphie chtěl rozdat se soupeřem, kterým byl Jeff Skiner. Dvě minuty za hrubost pro oba hráče.
    57:33 Jakub VORÁČEK - 6:3
     
    57:33
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    6:3. Tohle už domácí asi nepustí. JAKUB VORÁČEK to vyřešil asi nejlépe, jak mohl a střelou přes obránce překonal Eddieho Lacka. Švédský brankář Caroliny toho asi moc neviděl. 2+1 pro účastníka olympiády 2014 či bronzového medailistu ze světového šampionátu v Bratislavě 2011. Asistence: Shayne Gostisbehere, Chris VandeVelde.
     
    57:00
    Střela zápěstím končí vedle branky Steva Masona. Carolina svírá soupeře v kleštích, ale zatím bez pokusu, který by patřil do kategorie střel na branku.
     
    56:20
    Ale víceméně ve třetí třetině tempo hry opadlo. Ale to se asi dalo čekat poté, co dohromady nastříleli hráči sedm branek ve druhém dějství.
     
    55:43
    Sean Couturier se dostal do útočného pásma svého celku a zase pošetřil sekundy pro Flyers. Čas to je nyní to, co rychle utíká pro hosty a pomalu pro domácí.
     
    55:09
    Buly ve středním pásmu pro hráče Caroliny, kteří ví, že už jim moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    55:05
    Švédský účastník olympiády 2014 Victor Stalberg. Hráč, který si zahrál také za Chicago Blackhawks odchází na střídačku. Je tady komerční přestávka.
     
    54:37
    Flyers neinkasovali v oslabení a pět a půl minuty před koncem normální hrací doby jsou blízko tomu, aby porazili Carolinu na svém ledě. Ještě ale není hotovo.
     
    53:52
    Giroux a spol. se osvobuzují. Canes to budou muset zkusit opět od Švéda Lacka, který dnes nemůže být zatím šťastný.
     
    53:09
    Steve Mason už byl překonaný poté, co pálil ostrými finský útočník Teuvo Taravinen po přihrávce od Jordana Staala, ale Letcům nyní pomohla pravá tyč branky Philadelphie.
     
    52:27
    Mark Streit (PHI) jde podruhé ve třetí třetině sedět na trestnou lavici. Dvě minuty pro švýcarského obránce Philadelphie za držení protihráče a Carolina určitě cítí šanci.
    51:50 Wayne SIMMONDS - 5:3

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 25. Manning (Voráček), 28. Voráček (Provorov, Konecny), 36. Read (Provorov, Konecny), 38. Gostisbehere (MacDonald, Simmonds), 52. Simmonds (Gostisbehere, Giroux), 58. Voráček (Gostisbehere, VandeVelde) – 21. Faulk (Aho, Teräväinen), 24. J. Staal (Nordström, Aho), 39. Stempniak (V. Rask, Skinner)


    Philadelphia Flyers: S. Mason (Neuvirth) – MacDonald, Gostisbehere, N. Schultz, Streit, Provorov, Manning – B. Schenn, Giroux (C), Simmonds – Konecny, Couturier, Voráček – Cousins, Bellemare, Read – VandeVelde, Gordon, Ljubimov.
    Carolina Hurricanes: Läck (C. Ward) – Hainsey, Faulk, Slavin, Pesce, Hanifin, Dahlbeck – Skinner, V. Rask, Stempniak – Nordström, J. Staal, Aho – Teräväinen, E. Lindholm, Di Giuseppe – Bickell, McClement, Stålberg.

    Rozhodčí: Brian Pochmara, Dean Morton – David Brisebois, Tim Nowak
    thejrc.org