Nijmegen – Arnhem 1:1 (kon.) | Feyenoord – Ajax 1:1 (kon.) | Groningen – Alkmaar 2:0 (kon.)
Heerenveen – Heracles 3:1 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
1:1 (0:0)
Ajax Amsterdam
Neděle 23.10.2016, 14:30 • Stadion Feijenoord, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, děkuji Vám za pozornost. Přeji příjemný zbytek nedělního dne a těším se zase někdy u společného sledování sportovních událostí, na počtenou! (16:29:49)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 9:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:12.
     
    První De Klassieker letošní sezóny končí remízou. Ta asi není zasloužená, vzhledem k tomu, kolik šancí si týmy dokázaly vypracovat, na to se ale nikdo ptát nebude. Důležité je, že oba celky si připíší po jednom bodu a pro domácí Feyenoord jde o vůbec první bodovou ztrátu v této ligové sezoně.

    Ráz druhé půle určily dvě šance Kaspera Dolberga. Mladý dánský forvard Ajaxu tu první v 55. minutě proměnil a ve druhém případě nebyl daleko ke druhé brance, každopádně to byl právě on, kdo poslal Amsterdam do vedení. Feyenoord si, na rozdíl od první půle, tolik šanci nevypracoval, ba právě naopak. První přišla až půl hodiny po gólu hostí, hned to ale byla vyrovnávací situace – v 85. minutě hlavičkoval přesně kapitán Dirk Kuijt a ukázal, že i přes svůj pokročilý věk má stále svému týmu co nabídnout.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Kramer a Jørgensen si tak dlouho dávali přednost, až o svoji šanci přišli.
     
    90+3
    El Ghaziho zastavil Botteghin. Následně ale včasné vyběhnutí Onany hatí šanci Feyenoordu, vypadá to už, že De Klassieker skončí remízou.
     
    90+3
    Michiel Kramer se provinil proti pravidlům a André Onana může balon nakopnout daleko na polovinu Rotterdamu.
     
    90+2
    Po rohovém kopu se k odraženému míči a střele z otočky dostal Dolberg, ale jeho pokus je zablokován. Jones bude odkopávat.
     
    90+1
    Viergever využil Kramerovy chyby a poslal dopředu dlouhý míč na Dolberga, který si dovedně obhodil Karsdorpa a hnal se sám do vápna Feyenoordu, tam jej ale odzbrojil Kongolo. Následuje roh.
     
    90+1
    Björn Kuipers nastavil čtyři minuty.
     
    90
    El Ghazi se protlačil zleva do vápna, tam byl ale zastaven trojicí obránců v červenobílém. Do útoku už zase spěchají domácí.
     
    89
    Feyenoord se nicméně stále drží u míče a hledá skulinku, kterou by se dala ohrozit Onanova pokladnice. André Onana nyní ale vyběhl a balon stáhl ze vzduchu, Ajax se nevzdává bez boje.
     
    88
    Domácí vrhají všechny zbylé síly do útoku, Berghuisův centr ale Kramer sklepl jen k Veltamnovi.
     
    87
    Po rohovém kopu sebral míč ve vápně Dolberg a přistrčil jej na levou stranu Dijksovi. Ten odcentroval a našel hlavu Davinsona Sáncheze, jenž ale zakončil těsně vedle.
    85. Dirk KUIJT - 1:1
     
    85
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno, fanoušci Feyenoordu propukli v nadšený řev!!! Na Eliův centr zleva naskočil Kramer, jenž ale nedosáhl. Za ním se však k balonu přes Dijkse protlačil kapitán DIRK KUIJT a hlavičkou zatloukl míč k pravé tyči mimo dosah marně se natahujícího Onany!
     
    84
    El Ghazi dostal dobrou nahrávku od Klaassena a obešel i vyběhnuvšího Jonese, dostal se ale příliš doprava a tam jej odzbrojil pozorný Karsdorp.
     
    83
    Ještě se domácí snaží o vyrovnání, ale obrana Ajaxu je ve druhé půli opravdu velmi kompaktní. Sánchez potvrdil svůj dobrý výkon dalším obranným zákrokem a pak odkopl balon daleko pryč.
     
    82
    Po Dijksově zákroku rozehráli domácí roh. Ten jim nic nepřinesl, Feyenoord ale pokračoval v akci a Berghuis našel svým centrem Kramera. Ten však hlavičkuje mimo Onanovu svatyni.

    Michal Konvalina

    Branky: 85. Kuijt – 55. Dolberg

    Karty:   66. El Ahmadi (FEY), 78. van der Heijden (FEY) – 56. Traoré (AJA), 61. Veltman (AJA), 63. Klaassen (AJA)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 9:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:12.
    Feyenoord Rotterdam: Jones – Karsdorp, Botteghin, van der Heijden (81. Kramer), Kongolo – El Ahmadi, Kuijt (C), Vilhena – Toornstra (60. Elia), N. Jørgensen, Basaçikoglu (71. S. Berghuis).
    Náhradníci: Hansson, Bijlow – Nelom, Woudenberg, Nieuwkoop, Vejinović, Tapia, Simon Gustafson, S. Berghuis, Elia, Kramer.

    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven (69. Dijks) – Schøne, Klaassen (C), Ziyech (79. Bazoer) – Traoré, Dolberg, Younes (70. El Ghazi).
    Náhradníci: Boer – Tete, Riedewald, Bazoer, El Ghazi, Westermann, Casierra, van de Beek, Dijks.

    Rozhodčí: Björn Kuipers – van Roekel, Zeinstra – van Herk
    thejrc.org