Lipt. Mikuláš – Martin 0:0 (odl.) | Banská Bystrica – Nové Zámky 2:0 (kon.) | Poprad – Trenčín 5:2 (kon.)
Košice – Zvolen 4:0 (kon.) | Nitra – Žilina 4:6 (kon.)
konec
HK Poprad
5:2 (0:2, 3:0, 2:0)
HK DUKLA Trenčín
sk Neděle 23.10.2016, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tretia tretina patrila domácim hokejistom. Vedenie kamzíkov v 44. minúte zvýšil Bondra a o minútu neskôr presný zásah pridal aj Semorád. Poprad odohral asi najlepší zápas v tejto sezóne. Svojho súpera porazil rozdielom triedy a získal tri body, ktoré potrebuje ako soľ.

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný večer. (19:23:36)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:14
    Troliga sa z pravého kruhu pokúsil prekvapiť gólmana Kuteja. Ten však mal svoju lapačku plne pripravenú a bezpečne do nej zachytil puk.
     
    58:10
    Švec sa dostal dopredu po osi ihriska, nepríjemne sa ako ľavák natlačil pred Pajpacha a vystrelil. Gólman Popradu zaznamenal úspešný zákrok.
     
    56:14
    Semorád smeroval do prečíslenia so Zagrapanom. Kutej si dával pozor na svoju svätyňu a nakoniec zasiahol aj patrične strele, ktorá na neho smerovala.
     
    55:02
    Od modrej čiary prišla strela z hokejky Hatalu, ktorú trenčiansky obranca nasmeroval na gólmana Pajpacha.
     
    53:03
    Presilovú hru bude hrať Dukla Trenčín. Domáci Aleš Ježek dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    50:56
    Rapáč vybojoval puk pri mantineli a následne ho posúval Lapšanskému, ktorý sa dostal k strele. Puk však skončil na chráničoch hosťujúceho hráča.
     
    50:17
    Fabian si skorčuľoval pred bránku a snažil sa nabehnúť si na prihrávku od Lapšanského. Spolupráca vyzerala pekne, no puk nakoniec presný nebol.
    48:07
     
    48:07
    Marek Zagrapan išiel sám na brankára Kuteja, ktorého síce prekonal, ale bránka sa posunula skôr ako puk vošiel do brány. Videorozhodca rozhodol, že gól neplatí.
     
    47:40
    Ölvecký spoločne konbinoval s Kopeckým v medzikruží, no následne Pajpach zasahovať nemusel.
     
    45:53
    Bondra posúval popred Kutejovu bránku. Blízko sa nachádzal Štrauch, ktorý sa dostal do dorážky, ale nepodarilo sa mu prekonať trenčianskeho brankára.
    44:17 SEMORÁD - 5:2
     
    44:17
    Poprad dal gól!
    Domáci hrajú v eufórii a strieľajú piaty gól. Toľko gólov ešte v jednom zápase v tejto sezóne svojmu súperovi nedali. Zagrapan sa otočil okolo brány, prihral JANOVI SEMORÁDOVI, ktorý dorazl do prázdnej svätyne!
    Asistencie: Marek Zagrapan, Peter Lichanec.
    43:16 BONDRA - 4:2
     
    43:16
    Poprad dal gól!
    Domáci hráči zvyšujú svoje vedenie štvrtým gólom. DÁVID BONDRA sa s pukom dostal pred bránkovisko. Chábera nemal betón úplne pri ľade a preto ho bekhendom šikovne prekonal!
    Asistencie: Peter Lichanec, Andreas Štrauch.
     
    41:44
    Kroták smeroval okolo bránky gólmana Cháberu a z ostrého uhla sa ho snažil prekvapiť bekhendom. Puk skončil na ochrannej sieti.
     
    40:41
    Zagrapan posunul v útočnom pásme Lapšanskému, ktorému sa ešte pred bránkoviskom ukazoval Rapáč. Prihrávka však šla na päty.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 28. Abramov (Ježek, Dinda), 30. Suchý (Lapšanský, B. Rapáč), 40. Suchý, 44. Bondra (Lichanec, Štrauch), 45. Semorád (Zagrapan, Lichanec) – 2. Tybor (Gašparovič), 10. Gašparovič (Hatala, Bohunický)


    HK Poprad: Pajpach (Šúrek) – Suchý (A), Kurali, Dinda, Fabian (A), Chaloupka, J. Brejčák, Pokovič, Bagin – Lapšanský, Mlynarovič, B. Rapáč – Kroták (C), Zagrapan, Semorád – Ježek, Troliga, Abramov – Bondra, Lichanec, Štrauch
    HK DUKLA Trenčín: Chábera (Kutej) – M. Novák (A), Holenda, Albers, Kozák, Hatala, Bohunický, Šefčík – Ölvecký, T. Kopecký, Marcel Hossa – Tybor, Veilleux, Gašparovič (A) – Sojčík, Šimun, Dlouhý (C) – D. Novák, J. Švec, Briestenský

    Rozhodčí: Novák – Rojík, Kollár
    thejrc.org