Winnipeg – Edmonton 0:3 (kon.) | NY Islanders – Minnesota 6:3 (kon.) | NY Rangers – Arizona 3:2 (kon.)
Anaheim – Vancouver 4:2 (kon.)
konec
New York Islanders
6:3 (0:0, 3:2, 3:1)
Minnesota Wild
Pondělí 24.10.2016, 00:10 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (02:43:04)
    Parise vstřelil jubilejní 300. branku v NHL.

     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Do tohoto zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. John Tavares (NYI) 2+1
    2. Ryan Strome (NYI) 0+2
    3. Zach Parise (MNS) 2+0
     
    Je hotovo! Po první třetině by málokdo tipoval, že se dočkáme hned devíti gólů, nakonec se tak ale stalo. Minnesota se sice dostala do vedení 1:0, domácí na to ale odpověděli třemi slepenými trefami a poté už diktovali tempo až do konce. Islanders ani ve třetí třetině nepustili hosty na dostřel, sotva minutu po trefě Niederreitera na 3:5 z pohledu Wild zvýšil na konečných 6:3 John Tavares, čímž utnul veškeré pokusy hostů o závěrečný tlak.
     
    Konec zápasu.
     
    59:06
    Johnny Boychuk vyčkává s pukem na holi za vlastní svatyní a nikam se nežene, minutu před koncem už je o vítězi definitivně rozhodnuto.
    58:17 John TAVARES - 6:3
     
    58:17
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tento tah hostům krutě nevyšel, pár sekund po úprku Kuempera na střídačku Isles dostali puk do prázdné branky! Bailey vybojoval kotouč u mantinelu a posunul ho na Ladda, který ještě vylepšil pozici pro JOHNA TAVARESE, jenž se nemýlil! Asistence: Andrew Ladd.
     
    58:08
    Kuemper upaluje na střídačku, Minnesota to zkusí bez brankáře!
    57:12 Nino NIEDERREITER - 5:3
     
    57:12
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Využitá přesilovka a drama je opět na světě! Staal tentokrát zvolil přihrávku a to se vyplatilo, jeho pas totiž přesně našel hůl NINA NIEDERREITERA, který posléze usměrnil touš za Greissova záda! Asistence: Eric Staal, Jonas Brodin.
     
    56:57
    Eric Staal dostal nabito na pravý kruh a z první vypálil, Thomas Greiss byl ale pozorný a vyrážečkou zakročil.
     
    56:02
    Kotouč se odrazil před odkrytou domácí svatyni, kam si sjel Zach Parise, snajprovi Wild se ale zakončit nepodařilo, a tak se hattrick – zatím – nekoná.
     
    55:07
    Hra bude pokračovat až po komerční přestávce, po níž se Minnesota ještě pokusí zdramatizovat vývoj námi sledovaného utkání.
     
    55:07
    Charlie Coyle (MNS) je v posledních minutách pořádně při chuti! Minnesotský centr se nyní dostal do wrestlerského souboje s Hamonicem (NYI), po němž oba kohouti zůstali ležet na ledě. Coyle vyvázl s trestem na 2+10 minut, zatímco Hamonic ještě dostal dvě minuty navrch, a tak si hosté zahrají přesilovku.
     
    54:50
    Cal Clutterbuck nic nevymýšlel a bekhendem nahodil puk do útočné třetiny, domácí už se především brání a nikam se neženou.
     
    54:05
    Josh Bailey si nedokázal zpracovat prudký de Haanův pas a Divočina už zakládá další protiútok. Už velmi dlouho se hraje bez přerušení a čas se rychle krátí.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 25. Tavares (Jo. Bailey, Chimera), 25. de Haan (Beauvillier, R. Strome), 28. Boychuk (R. Strome), 47. Quine (Beauvillier), 49. Hickey (Tavares), 59. Tavares (Ladd) – 22. Parise (Dumba), 33. Parise (Mikael Granlund, M. Koivu), 58. Niederreiter (E. Staal, Brodin)


    New York Islanders: Greiss (Halák) – Leddy, Hamonic, Hickey, Boychuk, de Haan, Seidenberg – Jo. Bailey, Tavares (C), Ladd – Chimera, B. Nelson, Lee – Quine, R. Strome, Beauvillier – Clutterbuck, Cizikas, N. Kuljomin.
    Minnesota Wild: Kuemper (Dubnyk) – Suter, Dumba, Brodin, Folin, Scandella, Prosser – Parise, E. Staal, Coyle – Mikael Granlund, M. Koivu (C), Pominville – Zucker, Eriksson Ek, Pulkkinen – Niederreiter, Dalpe, Stewart.

    Rozhodčí: Garrett Rank, Kevin Pollock – Tim Nowak, Ryan Gibbons
    thejrc.org