Vladivostok – Chabarovsk 2:1 (kon.) | Toljatti – Chanty-Mansijsk 4:3 (kon.) | Kazaň – Barys 2:1 (kon.)
Nižněkamsk – Jekatěrinburg 2:5 (kon.) | CSKA Moskva – Záhřeb 3:1 (kon.) | Petrohrad – HC Slovan 6:1 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
2:5 (1:2, 1:3, 0:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Úterý 25.10.2016, 18:00 • Neftěchim Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto je to ode mě pro dnešek vše, já doufám, že jste si tento střelecky atraktivní duel užili stejně jako já a těším se u dalšího shledání při online přenosu. Napočtenou! (20:24:42)
     
    Statistiky utkání:

    Střely – 28:33
    Zblokované střely – 6:23
    Hity – 17:13
    Vyloučení – 3:1
    vhazování – 32:24
     
    Československá stopa v utkání:

    Petr KOUKAL (JEK) – 2+0, 7 střel, čas na ledě: 9:39 min.
     
    Dneska jsme mohli vidět určitě velmi atraktivní hokej, který byl nejzáživnější především v úvodní a druhé periodě. Z počátku se hrál velmi vyrovnaný a pro diváka nudný hokej, po první brance domácích se ale vše změnilo a zápas nabral na otáčkách. Jekatěrinburg několika přesnými trefami kontroloval zápas téměř po celou dobu a domácím dovolil pouze druhou a poslední branku. Velmi vydařené utkání si odbyl český reprezentant Petr KOUKAL, který si ve druhé dvacetiminutovce připsal hned dva góly. A to i přesto, že na ledě strávoil za celé utkání pouze 9 minut a 39 vteřin. A pokud Vás zajímá, jak se správně mají hrát početní výhody, rozhodně doporučuji sledovat celek z Jekatěrinburgu.
     
    Konec zápasu.
    Brankář české hokejové reprezentace, Dominik Furch, si umí užít vítězné oslavy! (y)
     
    59:51
    Jekatěrinburg pod tlakem a Ustinskij v pohotovosti. O vítězi je ale už rozhodnuto.
     
    59:24
    Hosté ale drželi domácí ještě chvilku v tlaku, nakonec se z něj ale Nižněkams dostává a míří do útoku. Ustinskij zatím nezasahuje.
     
    58:42
    Simakov čaruje s pukem u brány Chakimova a je četně obtěžován znepkojenými beky domácích. K zakončení se ale nedostal.
     
    57:53
    Hosté ale upozorňují, že ačkoli dávají svému soupeři trochu prostoru na ledové ploše, dokážou i z nejisté situace malinko pohorzit. to nyní předvádí Monja, který ale z levého kruhu mířil příliš moc vysoko.
     
    56:57
    Domácí už ale opět kontorolují hru na puku a uzamykají svého soka u jeho brány. Dělovku od modré jednoho z beků Nižněkamsku Ustinskij ani nevěděl, kam ve výstroji schoval, proto se raději položil na záda.
     
    55:15
    Monja se dostal ve středním puku a průměrnou rychlostí se dostal s za zády funějícím obráncem Nižněkamsku do pravého kruhu. Proti jeho prudké střele zápěstím ale zasahuje mrštná lapačka Chakimova.
     
    55:01
    Zdá se, že Jekatěrinburgu stačí tříbrankový náskok a puk víceméně přenechávají svému soupeři. Ten se ale marně dobývá k bráně Ustinského. A pokud se do daného místa probojuje, v cestě mu ale stojí perfektní gólman.
     
    54:00
    Už to vypadalo, že Kulikov dožene puk včas a bude moci prokličkovat před Ustinského, arbitři ale pískají icing.
     
    53:30
    Jen o pár milimetrů minul kotouč levou tyčku Ustinského branky po teči Gyngeho z prostoru před brankou.
     
    52:45
    Avtomobilist pouze nahazuje puk za bránu Chakimova, kde se jej zmocňuje soupeř a otáčí hru na druhou polovinu.
     
    52:24
    Domácí v plném počtu.
     
    52:20
    Tlak Jekatěrinburgu ale setrvává. Chakimov opět zasahuje a herní čas pozastavuje.
     
    52:13
    Garajev dovezl puk do útočného pásma, žádný ze súoluhráčů mu ale v souboji u mantinelu nepomohl a Nižněkamsk na okamžik vyhazuje.

    Matěj Langer

    Branky a nahrávky: 7. P. Kulikov (Bryncev, Porjadin), 30. K. Makarov (An. Sergejev, D. Makarov) – 12. Timašov (Andersén, K. Volkov), 12. Simakov (Tičar), 22. Torčeňuk, 29. Koukal (Andersén, Megalinskij), 37. Koukal


    Neftěchimik Nižněkamsk: Kolppanen (Chakimov) – Kinrade, Lekomcev, An. Sergejev, Rjasenskij, Bryncev, Ljamin, Fazylzjanov, Ogurcov – Gynge, Brulé, Sexton – Milovzorov, D. Makarov, K. Makarov – J. Grigorenko, Polygalov, Koňkov – Porjadin, P. Kulikov, Zdunov.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Ustinskij (Sochatskij) – Ščemerov, Kivistö, Andersén, Megalinskij, Turbin, Timašov, Alexej Vasilevskij, Guljajev – Tičar, Simakov, Golyšev – Michnov, Koukal, A. Garejev – Česalin, Torčeňuk, Monja – K. Volkov, A. Alexejev, Miťakin.

    Rozhodčí: Bondar, Sčenjov – Sivov, Mikhel.
    thejrc.org