Vladivostok – Chabarovsk 2:1 (kon.) | Toljatti – Chanty-Mansijsk 4:3 (kon.) | Kazaň – Barys 2:1 (kon.)
Nižněkamsk – Jekatěrinburg 2:5 (kon.) | CSKA Moskva – Záhřeb 3:1 (kon.) | Petrohrad – HC Slovan 6:1 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
6:1 (1:1, 5:0, 0:0)
HC Slovan Bratislava
Úterý 25.10.2016, 18:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (21:04:37)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Lukáš Vopelka (SBA) 0+0, 2 střely, čas na ledě 4:50
    Václav Nedorost (SBA) 0+1, 2 střely, čas na ledě 19:25
    Jakub Valský (SBA) 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:38
     
    Dnešní utkání sledovalo 11981 diváků.
     
    Je dobojováno! Závěrečná dvacetiminutovka už se jen dohrávala, Slovan tak v Petrohradu utrpěl vysokou porážku 1:6. Na úvodní trefu Jevgenije Dadonova sice dokázal z ojedinělé protiakce zareagovat Hlinka, poté už ale góly padaly jen do sítě Barryho Brusta, jehož ve třetí třetině nahradil Justin Pogge, který již neinkasoval. Jednou sice puk ze své sítě lovit musel, Barabanova trefa ale pro Prochorkinovo postavení v brankovišti uznána nebyla.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Andrej Zubarev (PET) u mantinelu naprosto zbytečně dohrál Tomáše Ziga, Bratislavští si tak zahrají ještě jednu – byť zkrácenou – přesilovou hru.
     
    59:32
    Už se hraje poslední půlminutka základní hrací doby, domácí hokejisté zápas dohrávají s kotoučem na svých hokejkách.
     
    58:52
    Zničehonic měli hosté možnost alespoň snížit. Nedorost se zbavil Kablukova, jeho následná střela z bezprostřední blízkosti ale orazítkovala levou tyč!
     
    58:39
    Nepříliš povedená rozehrávka Petrohradu doletěla na zakázané uvolnění, hokejisté Slovanu se tak lacino dostali do útočného pásma.
     
    58:10
    Jarno Koskiranta se hezkou kličkou zbavil Rosandiće a poté vyzval ke střele volného Barabanova, jenž ovšem z ostrého úhlu poslal touš přímo do Poggeho náruče.
     
    57:29
    Krátce po Šiškově návratu na ledě se Anton Bělov ocitl v ofsajdu, hra je v samotném závěru utkání hodně rozkouskovaná.
     
    57:06
    Nikita Gusev si z rohu kluziště nabruslil téměř až k Poggemu, jeho následná přihrávka na modrou čáru ale postrádala přesnost a puk vyletěl do středního pásma.
     
    56:40
    Justin Pogge po nepřehledné situaci před vlastním brankovištěm pro jistotu přerušil hru, následovat bude vhazování po jeho levé ruce.
     
    56:03
    Zatím tomu nic nenasvědčuje, svěřenci Miloše Říhy nyní vyhodili kotouč až k Šesťorkinovi, a domácí tak musívyklidit pozice.
     
    55:14
    Petrohradší si zahrají další přesilovou hru, podaří se hostům při vyloučení Šišky (SBA) přidat pátou přesilovkovou trefu?
    55:03 Prochorkinova trefa uznána nebyla.
     
    55:03
    Alexandr Barabanov už zvedal ruce nad hlavu, ale předčasně. Nikolaj Prochorkin vjel do Poggeho brankoviště, další branka SKA tak nemůže být uznána!
     
    54:05
    V těchto chvílích už se na ledové ploše nic převratného neděje, petrohradští hokejisté suverénně kráčí za ziskem dalších tří bodů a utkání dohrávají ve vycházkovém tempu.
     
    53:15
    Hráči v bílých dresech uvízli v ofsajdu, následovat tak bude další vhazování ve středním pásmu.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 6. Dadonov (Šipačov, N. Gusev), 24. A. Bělov (Kovalčuk, N. Gusev), 33. Hersley (Šipačov), 34. J. Jakovlev (Kovalčuk, Vojnov), 37. N. Gusev (Dadonov, Šipačov), 40. J. Jakovlev (Dadonov, Šipačov) – 18. M. Hlinka (Nedorost, Ďaloga)


    SKA Petrohrad: Koskinen (52. Šesťorkin) – Vojnov, Zubarev, Chafizullin, Čudinov, Hersley, J. Jakovlev, Rykov, A. Bělov – Barabanov, Dacjuk, Kovalčuk – Dadonov, Šipačov, N. Gusev – Koskiranta, Moses, Děrgačjov – Kablukov, Ketov, Prochorkin.
    HC Slovan Bratislava: Brust (41. Pogge) – Rosandić, Meszároš, Starosta, Plastino, Ďaloga, Bačik, Pokorný – Jeglič, Nedorost, M. Hlinka – Taffe, Cheechoo, Chipchura – Valský, Zigo, Petráš – Skalický, Vopelka, Lušňák – Šiška.

    Rozhodčí: Beljajev, Sidorenko – Misjur, Palej

    Diváci: 11981
    ocianews.com