Pittsburgh – Florida 3:2 (kon.) | New Jersey – Arizona 5:3 (kon.) | Boston – Minnesota 0:5 (kon.)
Detroit – Carolina 4:2 (kon.) | Philadelphia – Buffalo 4:3 (2:0 po s.n.) | Toronto – Tampa 3:7 (kon.)
St. Louis – Calgary 1:4 (kon.) | Dallas – Winnipeg 3:2 (kon.) | Vancouver – Ottawa 0:3 (kon.)
San Jose – Anaheim 2:1 (po pr.) | Los Angeles – Columbus 3:2 (po pr.)
konec
Pittsburgh Penguins
3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Florida Panthers
Středa 26.10.2016, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Sidney Crosby se vrátil na led.
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný den! (03:39:47)
     
    Ještě doplním, že dnešní utkání sledovalo 18 434 diváků!
     
    Československá stopa v utkání:
    Jaromír Jágr (FLA) 0+0, 3 střely, čas na ledě 14:57
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Sidney Crosby (PIT) 1+0
    2. Eric Fehr (PIT) 1+0
    3. Carl Hagelin (PIT) 1+0
     
    Střely na branku: 22 – 22
     
    Je dobojováno! Pittsburgh Penguins dokázal na svém ledě otočit nepříznivě se vyvíjející zápas a potvrzují, že jejich hala je nedobytnou tvrzí! Florida ale rozehrála utkání hodně slibně! Dvě minuty před koncem první třetiny poslal Pantery do vedení Reilly Smith ! Hosté vlétli v dobrém rozpoložení i do druhé třetiny a ve 27. minutě navýšil vedení Floridy Mark Pysyk ! Zlom přišel v polovině utkání, kdy se hosté nechali zbytečně vyloučit a v přesilové hře skóroval Sidney Crosby! Domácí útočník navíc pošesté v kariéře vstřelil při svém premiérovém startu v sezóně branku! Ve třetí třetině mohli hosté odskočit na rozdíl dvou branek, ale svou šanci neproměnili, a proto přišel trest! Nejprve vyrovnal Carl Hagelin a deset minut před koncem dokonal obrat Eric Fehr ! Tučňáci si už poté závěr utkání pohlídali a nedali soupeři šanci na vyrovnání!
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Až teď odjíždí James Reimer na střídačku! Florida zkouší sehrát závěrečné sekundy utkání v šesti bruslařích na ledě!
     
    59:34
    Phil Kessel zastavil vyhození hostů na modré čáře, potáhl kotouč do útočného pásma a vybídl Daleyho. Druhý jmenovaný okamžitě vystřelil a Reimer si připsal další důležitý zákrok.
     
    59:10
    James Reimer ještě nedostal příležitost odjet na střídačku! Domácí se prostě drží v útočném pásmu a nechtějí si zbytečně zkomplikovat závěr dobře rozehraného utkání.
     
    58:40
    Hosté jsou sice u kotouče, ale veškeré přihrávky na útočníky Panterů končí na hokejkách domácích hokejistů. Trevor Daley puk nahodil do útočného pásma.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:50
    Alex Petrovic našel jen napadajícího Bonina. Domácí se nastěhovali do útočného pásma a nastřádali další cenné vteřinky k dobu. Florida se trápí.
     
    57:12
    Phil Kessel uzmul odražený kotouč, potáhl jej do útočného pásma a dokonce stačil zakončit. Střelu amerického útočníka bekhendem vykopl James Reimer betonem.
     
    56:40
    Brian Dumoulin nedokázal vyhodit puk z obranného pásma. Na modré čáře zasáhl Keith Yandle, jehož nabídku na teč nezasáhl nikdo v bílém a Bonino vyhazuje.
     
    55:56
    Eric Fehr tahal kotouč kolem Demerse, jenže hostující zadák se nenechal napálil a klamavý pohyb domácího útočníka zastavil. Hostům zbývají poslední čtyři minuty.
     
    55:20
    Carl Hagelin bojoval s obránci Floridy v rohu útočného pásma. Domácí jsou hodně dotěrní a výrazně komplikují Floridě život při rozehrávce z její třetiny.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 34. Crosby (Malkin, Kessel), 46. Hagelin (Bonino), 50. Fehr (Kühnhackl, Cullen) – 19. R. Smith (Matheson, Sceviour), 27. Pysyk (Harper, Marchessault)


    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (Condon) – Daley, Dumoulin, J. Schultz, Cole, Warsofsky, Määttä – Hörnqvist, Crosby, S. Wilson – Rust, Malkin, Kunitz – Kessel, Bonino, Hagelin – Fehr, Cullen, Kühnhackl.
    Florida Panthers: Reimer (Luongo) – Ekblad, Yandle, Demers, Matheson, Petrovic, Pysyk – Jágr, Barkov, Marchessault – R. Smith, Trocheck, Rau – Sceviour, Malgin, McCann – Harper, MacKenzie, McKegg.

    Rozhodčí: St- Pierre, Luxmor – Grandt, Berg

    Diváci: 18 434
    ocianews.com