Gijón – Sevilla 1:1 (kon.) | Alavés – Real Madrid 1:4 (kon.) | Atlético – Malaga 4:2 (kon.)
Barcelona – Granada 1:0 (kon.)
konec
FC Barcelona
1:0 (0:0)
Granada CF
Sobota 29.10.2016, 20:45 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro dnešek je z textového přenosu mezi třetím a dvacátým mužstvem španělské nejvyšší fotbalové soutěže všechno. Nezbývá než vám poděkovat za pozornost, popřát dobrou noc a krásný zbytek víkendu! (22:47:27)
     
    Tak přiznám se, že trošku lituji fanoušků Barcelony, protože příznivci Messiho a spol. si určitě zaplatili lístek (a zřejmě drahý) s tím, že uvidí spoustu branek. S tím, že bude vynikat Neymar, s tím, že Messi bude dělat z obrany soupeře dobrý den.

    Jenže o tomhle nemůže být vůbec řeč. Pět střel na branku Ochoy je strašně málo a vůbec nechápu, jak tohle může bavit barcelonské fanoušky (ten styl tiki-taka). Je to dobré proti soupeři, ale takhle ten fanoušek z toho fotbalu moc nemá.

    Dnes to byl, nebojím se říci, hrozný výkon od domácích fotbalistů. Chyběla tomu jiskra, moment překvapení, bylo tam málo vítězných soubojů jeden na jednoho, zejména v té finální fázi útoku. Luis Enrique nemůže být vůbec spokojený s tím, co jeho svěřenci předvedli, protože to bylo až na úrovni profesionalismu.

    Nicméně i tak Barcelona zapisuje výhru 1:0 nad Granadou po brance Rafinhy. Real, Atlético i Barcelona berou z dnešních zápasů španělské ligy tři body, ale posledně jmenovaný tým po obrovském trápení.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Barcelona rozehrává z poloviny hřiště a navíc se míč vrací až k ter Stegenovi. Tohle už asi domácí mužstvo nepustí.
     
    90+3
    Umtiti ztratil míč na polovině hřiště, ale hned se hráč Barcelony vrací do defenzivy domácího celku.
     
    90+2
    Granada to má složité, nemůže se dostat k míči, domácí kombinují a do hry se zapojuje také ter Stegen.
     
    90+1
    Španělský sudí Juan Martinéz rozhodl o tom, že klasická devadesátiminutová zábava bude mít ještě tříminutové pokračování.
     
    90
    Na konci normální hrací doby si Umtiti vypomáhá s brankářem ter Stegenem, po výkopu německého gólmana je faulovaný Lionel Messi.
     
    89
    No, tak tohle bylo hodně nedůsledné v podání hostujících fotbalistů. Já si myslím, že nechat volného Messiho za obranou? To asi není to nejlepší, ale Argentinec přestřelil branku Granady.
     
    87
    Tak teď se tam hostující Veno domlouval hodně hlasitě s Neymarem, asi jako malé děti se tam dohadovali hráči obou mužstev, a asi o tom, kam půjdou spolu po hrát v okolí Barcelony, Brazilec tak dlouho nesouhlasil s výběrem místa, až uviděl žluté napomenutí z rukou tatínka Juana Martinéze.
     
    86
    A zase to samé, zase to ohrané barcelonské, to o, co se jeden čas snažila v české lize Plzeň a proto se jí přezdívalo Česká Barcelona. Strašné množství přihrávek nakrátko, rychlá kombinace, ale dnes mi tomu chybí lepší úspěšnost v soubojích u šestnáctky Granady.
     
    85
    Obrovské problémy měla obrana hostů s pokrytím Lionela Messiho. Posléze nedostali domácí fotbalisté ideálně míč na levou stranu.
    84.
     
    84
    Ten styl, který praktikuje Barcelona, tak ten nemůže fanoušky domácího celku vůbec bavit, ale jak jsem řekl, tak je nesmírně účinný proti soupeři.
     
    83
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Luis Suárez, přichází Paco Alcácer.
     
    82
    Tak tohle asi mělo skončit brankou. Luis Suárez si naskočil na centr z pravé strany, ale z dobré pozice, nikým nehlídaný, hlavičkoval pouze do náruče Ochoy.
     
    81
    Barcelona už zkušeně hlídá závěr zápasu, ale je to strašně chabé směrem dopředu v podání domácího celku. Co vymyslí stoper Mascherano?
     
    80
    Lionel Messi se stále nemůže dnes gólově prosadit a to ho sázkové kanceláře označily skoro jako jistého střelce dnešního večera. Argentinský hráč trefil z takových pětadvaceti metrů zeď hostujícího mužstva.

    Vít Muzikář

    Branky: 49. Rafinha

    Karty:   87. Neymar (BAR) – 11. Gabriel Silva (GRN), 72. Toral (GRN), 79. Lombán (GRN)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 7:0. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 6:6. Fauly: 7:17.
    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne – Denis Suárez (71. A. Gomes), Rakitić, Rafinha – Messi, L. Suárez (83. Alcácer), Neymar.
    Náhradníci: Cillessen – Busquets, Alcácer, A. Gomes, Aleñá, Nili Perdomo, Marlon.

    Granada CF: Ochoa – Cuenca, Vezo, Lombán, Saunier, Gabriel Silva – Carcela-González, Toral (77. Samper), Agbo, Pereira (60. Boga) – Kravec (72. Barral).
    Náhradníci: Olazábal – Tito, Samper, Barral, Boga, Atzili, Angban.

    Rozhodčí: Juan Martinéz – Raúl Cabanero, César Noval (všichni Španělsko)
    thejrc.org