Třinec – Sparta 3:2 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 1:5 (kon.) | Chomutov – Litvínov 2:4 (kon.)
Liberec – Pardubice 4:2 (kon.) | Olomouc – K. Vary 3:0 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 8:5 (kon.)
Mountfield HK – Vítkovice 2:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:2 (0:1, 3:0, 0:1)
HC Sparta Praha
Neděle 30.10.2016, 15:20 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji hezký zbytek neděle a pohodový vstup do nového pracovního týdne. Příště se těším, na počtenou! (18:02:53)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Oceláři po dvou prohrách zabrali a bodovali na domácím ledě naplno. Aktuálně předskočili Kometu v tabulce a vrátili se do čela, musejí však počkat na výsledek zápasu Brna s Plzní. Sparťané zůstávají pátí, což se ale vzhledem k vysokému náskoku Mladé Boleslavi zcela jistě změní.

    Nyní čeká extraligu reprezentační přestávka, národní tým se představí na Karjala Cupu. Ve středu 9. listopadu bude naše nejvyšší soutěž pokračovat 18. kolem. Třinec se od 17:20 ukáže v Karlových Varech, Sparta bude hrát až v pátek 11. listopadu v rámci 19. kola, a to v 17:20 v Chomutově.

    Ještě předtím čeká Pražany osmifinále Ligy mistrů. Ve dvou zápasech změří síly se švédským týmem HV 71 Jönköping. V Praze se bude hrát v úterý 1. listopadu v 19:30, odveta ve Švédsku je na plánu o týden později ve stejný čas.
     
    Celý třinecký tým oslavil vítězství za tři body s malými fanoušky ve středovém kruhu. Sparťané odjedou ze Slezska s prázdnou.
     
    Statistiky po skončení utkání:

    Střely: 22 (8, 9, 5) – 38 (13, 11, 14)
    Střely mimo: 9 (0, 4, 5) – 14 (4, 8, 2)
    Hity: 15 (6, 4, 5) – 13 (7, 4, 2)
    Vhazování: 39/79 (20, 10, 9) – 40/79 (13, 11, 16)
    Úspěšnost na vhazování: 49 % – 51 %
    Trestné minuty: 12 (4, 6, 2) – 8 (2, 6, 0)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Rostislav Marosz – TRI (1+1)
    Michal Čajkovský – SPA (1+0)
     
    Zápas končí vítězstvím Třince o jednu branku. Do třetí části vstupovali Oceláři s dvoubrankovým náskokem, který mohl hned na startu zredukovat Klimek. Hrubec si však jeho zakončení pohlídal a zasáhl také proti Černochovi. Na druhé straně zvonila po tečovaném nahození Hrabala tyč. Ještě v téže minutě orazítkoval druhou tyčku Martin Růžička. Sparťané se dostali zpět do hry zásluhou Pecha, jenž nadvakrát dotlačil puk za Hrubce a snížil.

    Draveckého střela skončila na betonu Pöpperleho, závěrečnou desetiminutovku otevřel neproměněnou šancí Čajkovský. Polanský střílel po úniku zleva nepřesně, branku netrefil ve vyložené příležitosti ani Martin Růžička. Sparta na konci třetí části odvolala gólmana a zkusila to v šesti. Vytvořila několik závarů před Hrubcem, ale na vyrovnání nedosáhla. Mohla inkasovat počtvrté, Rákos však bekhendem minul opuštěnou klec.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Čajkovského nahození bylo tečováno těsně vedle branky. Petružálek poté vyhodil do středního pásma, Pražané se musejí pro puk vracet.
     
    59:17
    Klimek se po pravém křídle procpal až před branku, ale Hrubec dokázal zasáhnout, a navíc došlo k posunutí jeho brány. Vhazuje se v útočné třetině Sparty.
     
    59:00
    Pražané hrají od oddechového času s odkrytou branku a v šesti lidech. Rákos dojel odražený puk, ale bekhendem minul prázdnou bránu! Hrubec vyhodil o něco později na zakázané uvolnění.
     
    58:29
    Uher nedokázal zblízka překonat Hrubce. Oceláři pak na třetí pokus dostali puk z pásma, zasloužil se o to Dravecký.
     
    58:07
    Rozběhly se poslední dvě minuty třetí třetiny a bude se vhazovat před třineckou brankou. Hrubec pokryl Formanovo nahození, Sparta si bere oddechový čas.
     
    57:44
    Martin Růžička zkrotil před Pöpperlem skákavý puk, ale ve vyložené pozici těsně minul horní růžek! Po souboji Noska s Uherem skončil puk mezi střídačkami.
     
    57:05
    Pech lehl do střely M. Doudery a schytal to někam do oblasti hrudníku. Sparťanský útočník odjíždí s bolestivou grimasou střídat.
     
    56:54
    Irglova nepovedená střela sjela jen těsně kolem levé tyčky. Nahození sparťanů skončilo o něco později na zakázaném uvolnění.
     
    56:22
    Dravecký zavezl puk dopředu, otočil se okolo sparťanů a z otočky vystřelil. Pöpperle dokázal kotouč letící po ledu zastavit.
     
    56:02
    Po zakázaném uvolnění Ocelářů se hra vrací před gólmana Hrubce. Do konce třetí třetiny zbývají bez dvou sekund čtyři minuty.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 22. Marosz (Špirko, Hrabal), 26. Polanský (Adamský), 39. Petružálek (Marosz) – 14. Čajkovský (P. Vrána, Forman), 49. Pech (Kudrna)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Nosek, Jank, Hrabal, M. Doudera, Kania, L. Doudera – Petružálek, Marosz, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Dravecký – Adamský, Polanský, Irgl (C) – Jašek, Špirko, J. Sýkora.
    HC Sparta Praha: Pöpperle – Mikuš, Čajkovský, Gernát, Kalina, Nedomlel, Piskáček, Barinka – Uher, P. Vrána, Forman – Klimek, J. Hlinka (C), Ihnačák – Kumstát, Pech, Kudrna – Černoch, Cingel, Martin Procházka.

    Rozhodčí: Petr Úlehla, René Hradil – Petr Blümel, Marek Hlavatý

    Diváci: 4 922 (95 % celkové kapacity)
    thejrc.org