Třinec – Liberec 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 3:2 (kon.) | Zlín – Pardubice 4:5 (po pr.)
Chomutov – Sparta 6:5 (po pr.) | Kometa Brno – K. Vary 8:2 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 0:3 (kon.)
Olomouc – Plzeň 2:5 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
8:2 (1:0, 2:0, 5:2)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 11.11.2016, 18:00 • DRFG Arena, Brno • Tipsport extraliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek všechno, z Brna přeji příjemný zbytek večera. (20:36:47)
     
    Mužem zápasu se stal kapitán domácího celku Leoš Čermák, který zaznamenal hattrick a také Martin Zaťovič, jenž si připsal čtyři body za dvě branky a dvě asistence. Fanoušci si právě vyvolávají na děkovačku sedmnáctiletého Matěje Nováka, který dnes při svém druhém extraligovém startu zaznamenal svou premiérovou trefu.
     
    Ačkoliv to tak v první třetině příliš nevypadalo, hokejisté Komety nakonec ovládli duel s posledním týmem extraligové tabulky naprosto suverénním způsobem především díky třetí třetině, v níž nasázeli trochu odevzdanému soupeři hned pět branek. Hokejisté Komety se tak díky zaváhání Třince s Libercem dostávají zpět na čelo extraligové tabulky, to hosté z Karlových Varů sice prolomili téměř pětizápasové střelecké trápení, ale na dlouhé cestě na západ Čech rozhodně mají o čem přemýšlet.
     
    Nejlepším hráčem utkání byl na straně Energie vyhlášen autor první trefy hostujícího celku v utkání Jakub Flek nejlepším hráčem Komety za bouřlivého aplausu autor hattricku Leoš Čermák.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    V bouřlivé atmosféře probíhá závěrečná minuta třetiny.
     
    58:25
    Zatímco DRFG Arenou obíhá mexická vlna, hosté na chvíli figurovali v útočném pásmu, ale na Čiliaka tentokrát nevystřelili.
    57:48 Milan MIKULÍK - 8:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    57:48
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Bláznivá třetí třetina pokračuje. Hosté alespoň symbolicky upravují skóre. Harkabus vypálil od mantinelu, Čiliak jeho projektil vyrazil před sebe, kde číhal MILAN MIKULÍK (2), jenž se zblízka nemýlil. Tomáš Harkabus.
    56:21 Leoš ČERMÁK - 8:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    56:21
    Kometa právě vstřelila branku!
    A pozor! Čepice dolů. Destrukce západočeského celku pokračuje. Do samostatného brejku se dostal kapitán LEOŠ ČERMÁK (7), který zakončil celou situaci pohotovým bekhendovým blafákem a zaznamenal hattrick! Asistence: Jan Káňa, Tomáš Malec.
    55:41 Martin ZAŤOVIČ - 7:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:41
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí dominují třetí třetině a konto jinak dnes dobře chytajícího Honzíka zatížili další brankou. Tentokrát v přečíslení našel ukázkovou přihrávkou Němec MARTINA ZAŤOVIČE (11), který se do odkryté brány nemýlil. Asistence: Vojtěch Němec, Jan Štencel.
     
    55:10
    Nečas se společně se svým vrstevníkem Novákem hnal do rychlého přečíslení, nakonec talentovanému centrovi první formace nevyšlo zakončení.
     
    53:40
    Blízko své premiérové extraligové trefy byl i další sedmnáctiletý mladík, obránce Filip Král nebezpečně vypálil z pravého kruhu, ale Honzík byl připraven.
    53:04 Leoš ČERMÁK - 6:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    53:04
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí ještě jednou rozvášnili vyprodanou DRFG Arenu a nadále si vylepšují statistiky. Vincour se prohnal kolem brány a nahrál na levý kruh volnému LEOŠI ČERMÁKOVI (6), který ukázkovou střelou do pravého horního růžku navýšil na 6:1. Asistence: Tomáš Vincour.
     
    52:10
    Utkání se v podstatě již jen dohrává, a tak brněnský hlavní kouč Libor Zábranský více nasazuje mladíky, před malou chvílí se poprvé v tomto ročníku objevil na ledě sedmnáctiletý obránce Dalimil Mikyska.
    Marken.cz

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 19. Zaťovič (M. Erat, Štencel), 31. Nečas (Zaťovič, M. Erat), 38. M. Kvapil (Gulaši, M. Erat), 46. Čermák (Vincour, Trška), 48. Matěj Novák (Štencel, Zaťovič), 54. Čermák (Vincour), 56. Zaťovič (V. Němec, Štencel), 57. Čermák (J. Káňa, Malec) – 48. Flek (Rýgl), 58. Mikulík (Harkabus)


    HC Kometa Brno: Čiliak – Štencel, O. Němec, Gulaši, Kováčik, Malec, Trška, F. Král, D. Mikyska – M. Kvapil, Nečas, M. Erat – Zaťovič, V. Němec, Haščák – J. Káňa, Čermák, Vincour – Dočekal, Raška, Matěj Novák.
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka – Harant, Dujsík, Sičák, M. Rohan, Tomáš Dvořák, Rýgl – T. Rachůnek, Tuominen, Mikulík – Mullane, Gríger, V. Tomeček – Vachovec, Skuhravý, Kindl – Harkabus, Stloukal, Flek.

    Rozhodčí: Harnebring, Polák – Komárek, Ondráček

    Diváci: 7700 (vyprodáno)
    thejrc.org