Boston – Florida 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Ottawa 8:5 (kon.) | Washington – Buffalo 3:2 (po pr.)
Columbus – Arizona 4:1 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
8:5 (2:2, 3:2, 3:1)
Ottawa Senators
Úterý 06.12.2016, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě to bude všechno, děkuji Vám za pozornost a někdy příště na počtenou! (03:57:50)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Bryan Rust (PIT) 3+1
    2. Jevgenij Malkin (PIT) 1+2
    3. Phil Kessel (PIT) 1+2
     
    Panečku, tohle byla divočina! Dnes jsme se rozhodně nenudili, duel Penguins se Senators nabídl dohromady třináct branek a vyhrál ho Pittsburgh 8:5.

    Do vedení šli domácí hokejisté po 105 sekundách hry, když se prosadil Bryan Rust. V čase 8:18 ovšem Kyle Turris po pasu Dzingela z brejku srovnal na 1:1. Domácím to moc dlouho vadit nemuselo, neboť si ani ne po půl minutě hry vzali vedení zpět zásluhou Sidneyho Crosbyho. Ve 14. minutě se však Senators podruhé dotáhli, pěknou střelou všihem se o to postaral Erik Karlsson. Do kabin se šlo za stavu 2:2.

    V úvodu druhé dvacetiminutovky si kanadský tým vybojoval přesilovku a po 27 sekundách ji využil zásluhou dorážky Marka Stonea ze vzduchu. Posléze hrála Ottawa další přesilovou hru a opět ji využila rychle, tentokráte to trvalo jen o vteřinu déle než v prvním případě. Mike Hoffman překonal Fleuryho zprava po stříleném pasu od Karlssona a donutil domácí vystřídat gólmana.

    To byl ale pro Pens ten správný impulz, Matt Murray jakoby své spoluhráče vepředu donutil více makat. Vše začalo branku Matta Cullena při vlastním oslabení. V čase 34:13 pak srovnal Phil Kessel a o 24 sekund později poslal tým trenéra Mikea Sullivana do vedení Justin Schultz. Po druhé třetině domácí vedli 5:4.

    Hned po 65 sekundách třetí periody vsítil důležitou branku Jevgenij Malkin, který se parádně prodral mezi obránci a procedil puk za Andersona. Hosté sice ve 47. minutě zásluhou Diona Phaneufa využili třetí přesilovku a snížili na rozdíl jediné branky, v čase 52:36 však inkasovali při trestném střílení Bryana Rusta, které vyhnalo Andersona z brány. No a v 58. minutě ještě dokázal Bryan Rust dovršit hattrick trefou do prázdné brány. Konečný výsledek – 8:5!

    Střely: 46:34 (21:11, 12:10, 13:13)
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Pár sekund před koncem třetí třetiny ještě držel protihráče Andreas Englund (OTT), tento trest už tak vzejde pouze do statistik v čase 60:00, jelikož Pens o kotouč nepřišli.
     
    59:30
    Utkání už se nyní spíše pouze dohrává, ani jeden tým se nikam nežene. Diváci tleskají ve stoje!
     
    58:37
    Penguins se ještě snaží své fanoušky bavit pěknou hrou a pokořit alespoň hranici 50 střel, zatím jich mají 46.
     
    58:15
    Chris Kunitz to udělal na levém křídle hodně dobře, jeho rychlou střelu však Condon vyrazil betony do bezpečí.
     
    57:32
    Hostující tým si ještě vyžádal poradu u videa, reklamoval ofsajd, ale neuspěl. Puk dopadl na zem ještě v době, kdy měl Rust brusli na modré čáře! Branka tedy platí a máme tu hattrick.
    57:32 Bryan RUST - 8:5
     
    57:32
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Ottawa odvolala gólmana, ale ihned poté inkasuje osmý gól! BRYAN RUST dovršil hattrick a čepice začínají padat na led. Čtyřiadvacetiletý rodák z amerického Michiganu v poklidu dopravil puk do prádné branky z pravého křídla po dobrém výhozu Chrise Kunitze z obrany. Asistence: Chris Kunitz a Brian Dumoulin.
     
    57:06
    Po dobré obranné práci Jevgenije Malkina zakládal protiútok Carl Hagelin, nicméně jeho přihrávka postrádala přesnost.
     
    56:16
    Trevor Daley se pustil do akce po pravé straně, na jejímž konci přihrával před bránu Fehrovi. Toho si pohlídali obránci Ottawy.
     
    55:51
    Po lehké střele Chrise Widemana poskakoval puk nebezpečně před Mattem Murraym, který jej stihl pokrýt.
     
    55:22
    Před branku Mikea Condona se snažil nahrát Conor Sheary, obránci to ale odhalili dostatečně dopředu.
     
    54:55
    Erik Karlsson dnes opět hraje naprosto parádně a na ledě je téměř pořád. Švédský elitní obránce střílel od modré, ale bohužel pro Sens nepřesně.
     
    54:23
    Nahození Chrise Widemana od modré v pohodě zachytil Matt Murray, následuje komerční přestávka. Ta by měla být poslední v dnešním utkání.
     
    53:44
    Po pravém křídle se k brance tlačil Chris Neil, obrana Pittsburghu mu však zabránila v jakékoliv formě zakončení.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 2. Rust (Malkin, Letang), 9. Crosby (Sheary, Cole), 29. Cullen (Rust), 35. Kessel (J. Schultz, Cole), 35. J. Schultz (Malkin, Kessel), 42. Malkin (Kessel), 53. Rust (TS), 58. Rust (Kunitz, Dumoulin) – 9. Turris (Dzingel, Ch. Wideman), 14. E. Karlsson (Mark Stone), 21. Mark Stone (Phaneuf, E. Karlsson), 28. Hoffman (E. Karlsson, Mark Stone), 47. Phaneuf (Turris, E. Karlsson)


    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (28. M. Murray) – Dumoulin, Letang, Määttä, Daley, Cole, J. Schultz – Sheary, Crosby (C), Hörnqvist – Hagelin, Malkin (A), Kessel – Kunitz (A), Bonino, Rust – S. Wilson, Cullen, Fehr.
    Ottawa Senators: C. Anderson (53. Condon) – Englund, E. Karlsson (C), Phaneuf, Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman – Hoffman, Brassard, Mark Stone – Dzingel, Turris (A), Pyatt – Z. Smith, Pageau, B. Robinson – Kelly, Lazar, Neil (A).

    Rozhodčí: Rehman, Furlatt – Devorski, Brisebois.

    Diváci: 18 414
    thejrc.org