Osasuna – Barcelona 0:3 (kon.) | Real Sociedad – Valencia 3:2 (kon.) | Las Palmas – Leganés 1:1 (kon.)
Real Madrid – La Coruňa 3:2 (kon.)
konec
CA Osasuna
0:3 (0:0)
FC Barcelona
Sobota 10.12.2016, 13:00Španělská LaLiga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro dnešek je z to z kvalitní evropské kopané všechno. Nezbývá než vám poděkovat za pozornost a popřát hezký zbytek dne! Mějte krásný víkend! (15:04:47)
     
    Osasuna má tedy stále sedm bodů a zůstává poslední v tabulce španělské ligy. Druhá Barcelona stáhla náskok vedoucího Realu Madrid na tři body, ale celek z hlavního města Španělska má k dispozici večerní duel se šestnáctou La Coruňou.
     
    Barcelona nakonec zvládla povinnost v podobě výhry na hřišti Osasuny. V prvním poločase měla více ze hry, tlačila, co to šlo svého soupeře, ale branku, i přes několik obrovských šancí (zejména Messi se Suarézem tvořili hru hostujícího celku) nevstřelila.

    V tom druhém jako kdyby chtěla uspat svého soka, hosté strašně málo stříleli, ale vtom se prosadil Luis Suaréz (stejně jako před týdnem v El Clasicu s Realem Madrid). Hostující celek se touto trefou výrazně uklidnil, ve zbytku duelu měl jeho průběh zcela pod kontrolou.

    Druhá branka přišla, kdy Jordi Alba (dnes dvě asistence) našel zcela volného Lionela Messiho na malém vápně. Tohle prostě hráči domácího týmu nemohli dopustit.

    Následovalo celkem období, kdy jsme se nudili, až v nastavení uzavřel skóre parádním sólem a střelou nad levou ruku brankáře Péreze Lionel Messi svým druhým gólem v dnešním zápase.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla nádhera, co ten kluk předvedl. Něco neskutečného.Sergio Busquets našel svého spoluhráče. LIONEL MESSI obešel tři soupeře, ale s jakou jednoduchostí, jako kdyby snad použil Herkules a přilepil s míč k levé noze, na poslední chvíli tam ještě byli dva hráči Osasuny, ale Argentinec trošku drze poslal míč právě mezi dvěma domácími fotbalisty nad levou rukou Péreze do sítě domácího mužstva. Teď si útočník Barcelony rozebral obranu Osasuny do posledního puntíku. 0:3! Asistence: Sergio Busquets.
    90+2. Lionel MESSI - 0:3
     
    90+1
    Tři minuty! Přesně tolik přidal hlavní arbitr Martínez nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Barcelona to udělala jednoduše, teď už nebylo na co čekat, Messi převzal míč takových pětadvacet metrů od domácí branky, v celkem dobré pozici ale nepřekonal Péreze, který vyběhl proti útočníkovi hostujícího mužstva.
     
    89
    Iniesta mohl vymyslet cosi, co by možná přineslo třetí branku zápasu, ale nakonec našel Ardu Turana, který nevsadil na risk, ale na jistotu, následovala přihrávka ke stoperům hostujícího mužstva.
     
    88
    Na držení míče 75% – 25% pro Barcelonu, svěřenci Luise Enriqueho kontrolují hru a pouze zázrakem by nezískali tři body z tohoto utkání.
     
    86
    Barcelona hraje v posledních minutách zkušeně, Osasuna se strašně nadře na to, aby vůbec získala míč, ale i tak jsou hosté velice dobří po ztrátě míče.
     
    85
    Jestli se nepletu, tak Roberto Torres, hráč Osasuny, dostává žlutou kartu za jakési poznámky k výkonu španělského rozhodčího Martíneze.
     
    84
    Rafinha poslal k zemi Carlose Clerca, fotbalista Osasuny zůstává ležet na hrací ploše, dokonce je povolaný lékařský štáb posledního celku španělské ligy.
     
    82
    Zajímavá šance, která mohla ještě udělat drama z tohoto zápasu. Berenguer střílel celkem z úhlu, trošku nenápadně přehodit ter Stegena, ale německý brankář Barcelony vyboxoval míč na rohový kop. Z rohového kopu z pravé strany zahrávaného na přední tyč nic nebylo.
     
    81
    Barcelona se dostává i do přečíslení, Sergi Roberto to všechno začal, ale Denis Suaréz neuspěl na levé straně proti Tanovi. Dobrá práce beka Osasuny.
     
    80
    Těch střeleckých pokusů Barcelony nebylo sice mnoho v dnešním zápase, tím myslím pokusy na branku Osasuny, ale na hře favorita zápasu je znát, jak se mu uvolnily nohy dvěma góly ve druhém poločase, už tam není žádná křeč. Naopak domácí hráči jako kdyby trošku odešli, možná vzdali tento duel...
     
    77
    Snad třicemetrový pas na Leóna byl základem akce Osasuny, zmiňovaný útočník Osasuny se obtočil kolem hráče Barcelony, navedl si míče na levou nohu, ale pálil pouze doprostřed branky hostujícího celku, kde čekal ter Stegen.
     
    76
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází André Gomes, přichází Rafinha.

    Vít Muzikář

    Branky: 59. L. Suárez (Alba), 73. Messi (Alba), 90+2. Messi (Busquets)

    Karty:   27. Oier (OSS), 53. Márquez (OSS), 85. R. Torres (OSS)


    Držení míče: 19 % : 81 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 1:10. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 18:6.
    CA Osasuna: N. Pérez – Oier (64. Tano), M. Flaño (C) (46. D. García), Márquez, C. Clerc – de las Cuevas, R. Torres, Čaušić, Berenguer – León, O. Riera (70. Kenan).
    Náhradníci: Fernández – Tano, D. García, Rivière, U. García, Fuentes, Kenan.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – A. Gomes (76. Rafinha), Busquets, Iniesta (C) – Messi, L. Suárez, Arda Turan (65. Denis Suárez).
    Náhradníci: Cillessen – Rakitić, Denis Suárez, Rafinha, Mascherano, Alcácer, Digne.

    Rozhodčí: Martínez – Barbero, Noval (všichni Španělsko)

    Diváci: 17 349
    thejrc.org