Bayern – Wolfsburg 5:0 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Dortmund 1:1 (kon.) | Hamburg – Augsburg 1:0 (kon.)
Ingolstadt – RB Lipsko 1:0 (kon.) | Freiburg – Darmstadt 1:0 (kon.) | Hertha – W. Brémy 0:1 (kon.)
konec
Hamburger SV
1:0 (0:0)
FC Augsburg
Sobota 10.12.2016, 15:30 • Imtech Arena, Hamburg • Německá Bundesliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou! (17:39:14)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 17:20.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 17:20.
     
    Je dobojováno, Hamburk si v dnešním utkání s Augsburgem připsal druhou výhru v sezoně, druhou výhru v řadě a dokázal se tak konečně dostat ze sestupových pozic. V prvním poločase byli domácí o chloupek aktivnějším celkem, ovšem ani jednu vážnější šanci si vytvořit nedokázali. Ve čtyřiačtyřicáté minutě jejich plán na dnešní úspěch doznal velké trhliny, po úderu loktem do soupeřova obličeje byl vyloučen Holtby. Očekávaný tlak hostí se však nekonal, kombinace Schusterových svěřenců vázla, v šestašedesáté minutě se poměr sil na hřišti navíc vyrovnal, když druhou žlutou a posléze tedy červenou kartu viděl Kohr. Tento moment hamburské hráče ohromně nakopl, rozhodující moment utkání se udál tři minuty nato, když se prosadil Filip Kostić!
    Radost domácích, kteří vyhráli podruhé za sebou.

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Po Sakajově faulu měli hosté k dispozici ještě jeden přímý kop, do šestnáctky se přesunul i brankář Hitz a byl to právě on, kdo se nakonec dostal k hlavičce, ta ale nemohla Matheniu překvapit.
     
    90+3
    Christian Mathenia byl po vzájemné střetu s Hintereggerem lehce otřesený, situace si vyžádala drobný zásah domácích zdravotníků. Vše je ale v pořádku, domácí Hamburk od druhé výhry v sezoně dělí už jen pár okamžiků.
     
    90+2
    Martin Hinteregger se díky své síle v hlavičkových soubojích přesunul na hrot útoku, chvíli nato do šestnáctky Hamburku přilétl dlouhý balon, rakouský stoper se k němu však dostal až poté, co jej měl v moci Mathenia, jeho počínání je tak označeno za nedovolené.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se sudí rozhodli nastavit tři minuty!
     
    90
    Zajímavá situace před brankou Hamburku! Baierův centrovaný balon nikterak prudký nebyl, nikdo jej netečoval, gólman Mathenia jej však podcenil a byl hodně překvapen, když se ocitl blízko jeho levé tyče, nakonec ale dokázal zareagovat.
     
    89
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Nicolai Müller, přichází Emir Spahić.
     
    88
    Tentokráte vše proběhlo podle pravidel, na branku se hnal Gotoku Sakaj, v závěru sóloakce mu ale už scházely síly, čehož využil teprve v průběhu zápasu příchozí Kačar, jenž stačil pár metrů před šestnáctkou Augsburgu čistě zasáhnout.
     
    87
    Podobná situace byla k vidění i na druhé straně. Bobby Wood se balonu netradičně ujal v prostoru pravého křídla, mezi obránci si poté všiml rozběhnutého Müllera, jenž se mohl řítit sám na branku, hostující obrana ale potencionální hrozbu zneškodnila.
     
    86
    Po faulu na stopera Hintereggera zahrávali hostující fotbalisté přímý kop z hloubi obranné poloviny. Janker nijak dlouho neotálel a dlouhatánským nákopem zkusil najít sbíhajícího si Usamiho, ten si ale o pořádný kus nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    85
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Filip Kostić, přichází Albin Ekdal.
     
    84
    Sakaj si vybral slabší okamžik, když ve středu hřiště míč nechal za sebou. Těžit z toho mohl před pár okamžiky příchozí Ku, který celou akci ještě roztáhl na Usamiho. Ten ještě přihrával do míst, kam si sbíhal Či Tong-won, korejský útočník ale nešťastně podklouzl.
     
    83
    Pěkná akce v podání Hamburku! Vše se znovu narodilo na pravé straně, kde se uvolnil Nicolai Müller, jenž se ještě rozhodl pro přihrávku na neobsazeného Bobbyho Wooda. Ten si balon přehodil na levačku a tvrdě vypálil, uprostřed branky číhající Hitz ale stačil zasáhnout.
     
    82
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Konstantinos Stafylidis, přichází Ja-Čeol Ku.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 69. Kostić

    Karty:   62. Djourou (HAM) – 24. Hinteregger (AUG), 46. Schmid (AUG), 57. Kohr (AUG), 75. Stafylidis (AUG)   66. Kohr (AUG)   44. Holtby (HAM)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 17:20.
    Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier, Djourou, G. Jung, Santos – Sakaj (C), Ostrzolek – N. Müller (89. Spahić), Holtby, Kostić (85. Ekdal) – Gregoritsch (67. Wood).
    Náhradníci: Mickel – Spahić, Wood, Lasogga, Hunt, Waldschmidt, Ekdal.

    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh (C), Janker, Hinteregger, Stafylidis (82. Ku) – Kohr, Baier – Schmid, Altintop (70. Kačar), Max (70. Usami) – Či Tong-won.
    Náhradníci: Luthe – Morávek, Ku, Kačar, Teigl, Günther-Schmidt, Usami.

    Rozhodčí: Daniel Siebert – Lasse Koslowski, Jan Seidel

    Diváci: 45 793
    thejrc.org