Buffalo – Washington 1:4 (kon.) | Detroit – Columbus 1:4 (kon.) | New Jersey – St. Louis 1:4 (kon.)
Minnesota – Edmonton 3:2 (3:2 po s.n.) | Chicago – NY Rangers 0:1 (po pr.) | Anaheim – San Jose 3:2 (kon.)
Philadelphia – Dallas 4:2 (kon.) | Los Angeles – Ottawa 4:1 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
San Jose Sharks
Sobota 10.12.2016, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Hampus Lindholm (ANA) (1 + 0)
    Antoine Vermette (ANA) (1 + 0)
    Shea Theodore (ANA) (0 + 2) (06:39:30)
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 13:46)
     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 32

    San Jose Sharks: 24
     
    Je konec, Anaheim Ducks berou z kalifornského derby dva body a Žraloky porážejí úplně stejným výsledkem, jakým je předčili také v minulém měření sil. Hosté samozřejmě litují promarněné šance na zisk z tohoto utkání. Necelých šest minut před koncem třetí třetiny inkasovali rozhodující branku, pak už nestačili reagovat a Kačeři dotáhli duel do vítězného konce. Šancí jsme viděli během zápasu na obou stranách dost. Anaheimu se v závěrečném dějství vyplatila vyčkávací taktika a trpělivost. San Jose si tedy na výhru musí počkat minimálně do příštího utkání. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký víkend.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Martin Jones si ještě musí připsat zákrok, bude se opět vhazovat před jeho zařízením.
     
    59:38
    Bude se ještě vylučovat, a to z řad Žraloků. Dylan DeMelo odjíždí na trestnou lavici za podražení. A to je nejspíše konec šancí pro hosty.
     
    59:35
    Pořádná tlačenice na brankovišti Berniera, nikdo nevěděl, kde je puk. Nakonec jej gólman domácích udržel před brankovou čárou.
     
    59:06
    Běží poslední minuta třetí třetiny a Žraloci drží puk na hokejkách v útočném pásmu, budou ale potřebovat více střílet.
     
    58:38
    Jeden z obránců Sharks zabránil jistému gólu do odkryté branky, hned dvakrát se Anaheimu nepovedlo trefit prázdné zařízení.
     
    58:08
    Hosté začínají znovu ze středního pásma, navíc posílají do hry o jednoho hráče navíc, Martin Jones zamířil na střídačku a Sharks to zkoušejí v šesti mužích v poli.
     
    57:36
    Joonas Donskoi hledal puk před brankou v klubku hráčů. Avšak našel jej až příliš pozdě na to, aby mohl překvapivě vystřelit. Ducks se následně osvobozují.
     
    57:13
    A znovu Patrick Marleau, zkušený forvard San Jose jen těsně nedokázal zasunout kotouč za gólmana domácího výběru. Už jen necelé tři minuty do konce základní hrací doby, vhazování v útočném pásmu Sharks.
     
    56:52
    Ducks jsou hodně důrazní při hře u mantinelu, přesto ale hrají s pukem na hokejkách Žraloci. Marleau v dobré možnosti ztratil u mantinelu kotouč.
     
    56:36
    Logan Couture chtěl uniknout na Berniera, jenže byl v postavení mimo hru, takže nemohl pokračovat s kotoučem kupředu.
     
    56:08
    San Jose nicméně nehází flintu do žita. Brent Burns nahrával na DeMela, druhý jmenovaný pálil na hrotu levého kruhu. Jen těsně svým pokusem minul pravou tyčku.
     
    55:48
    Mohlo být klidně úplně hotovo, Nick Ritchie se nabízel úplně sám před Jonesem na přihrávku od spoluhráče. Ta však šla těsně mimo, takže útočník domácích nemohl přesně trefit branku.
     
    55:20
    Anaheim je daleko pozornější směrem do obrany a je pochopitelné, že teď už nebude nikam spěchat a dělat zbytečné chyby.
     
    55:05
    Navíc je tu hostující zakázané uvolnění a další komplikace pro Sharks.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 5. Rakell (Theodore, Perry), 16. Vermette (Theodore, N. Ritchie), 55. H. Lindholm (N. Ritchie) – 20. Burns (Marleau, Pavelski), 29. Labanc (Couture, J. Ward)


    Anaheim Ducks: Bernier (Gibson) – Fowler, Vatanen, H. Lindholm, Manson, Theodore, Bieksa – Rakell, Getzlaf (C), Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – N. Ritchie, Vermette, O. Kaše – L. Shaw, Noesen, Cramarossa.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Marleau, J. Thornton, Pavelski (C) – Labanc, Couture, J. Ward – Bødker, Tierney, Donskoi – Wingels, Haley, M. Karlsson.

    Rozhodčí: Brenk, Lee – Gawryletz, Heyer

    Diváci: 17 174
    thejrc.org