Čeljabinsk – Vladivostok 4:1 (kon.) | Ufa – Chabarovsk 4:3 (po pr.) | Magnitogorsk – Kunlun 4:2 (kon.)
Čerepovec – Viťaz 3:4 (po pr.) | N.Novgorod – Kazaň 2:0 (kon.) | Soči – Nižněkamsk 0:5 (kon.)
Spartak Moskva – Toljatti 2:3 (po pr.) | Dynamo Moskva – Jaroslavl 6:3 (kon.) | Riga – HC Slovan 3:2 (kon.)
konec
Dinamo Riga
3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
HC Slovan Bratislava
Sobota 10.12.2016, 16:00 • INBOX.LV Ledus Halle, Pinki • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nakonec obřímu tlaku navzdory Slovan vstřelit srovnávací branku nedokázal a doplatil tak na to, že prospal dobrých padesát minut tohoto zápasu. Ve třetí třetině šla Riga do vedení o dvě branky, když puk dorazil za Poggeho záda Redlihs, poté sice Slovan snížil zásluhou přesilovkové trefy Cheechooa, ovšem ani ne minutu na to se prosadil ranou do šibenice Meija a bylo to opět o dvě branky. V samotném závěru zápas ještě zdramatizoval Taffe střelou k tyči, ale na body to dnes nestačilo.

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek víkendu. (18:23:15)
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Zbývají poslední vteřiny, Slovan se snaží dotlačit puk za Kalninše a Riga skoro natlačena ve vlastní brance, aby se ubránila.
     
    59:21
    Před bránou Rigy se strhla velká mela, protože agresivní při dorážce byl Jeff Taffe, jenž musel být odstaven několik obránci a až pak Kalninš puk schoval do lapačky.
     
    58:44
    Tlak Slovanu se zvyšuje a my sledujeme to, co jsme ještě dnes neviděli – Riga se vážně musí bát o výsledek a Kalninš čelí velkému tlaku hostů.
    58:15 Jeff TAFFE - 3:2
     
    58:15
    Slovan právě vstřelil branku!
    Hosté to zkusili bez gólmana Poggeho a vyplatilo se, protože se dostávají na rozdíl jediné branky! Jeglič dokázal vyhrát bully, poté se puk přes Cheechooa dostal až k volnému JEFFOVI TAFFEMU, jenž tvrdou ranou k tyči nedal Kalninšovi žádný nárok na zákrok! Asistence: Žiga Jeglič.
     
    57:37
    Stále platí předchozí příspěvek, Riga už je do útoku zcela nulová, své si dnes v tomto ohledu splnila nad plán, v defenzivě je ale lotyšský celek zatím naprosto přesný.
     
    56:25
    Hraje se sice pořád před bránou Kalninše, ten ovšem v posledních minutách paradoxně moc práce nemá, protože sbírá jen neškodná nahození od modré čáry – jako teď to Sersenovo.
     
    55:39
    Slovan hraje v útočném pásmu a snaží se ještě dostat na dostřel, ovšem lotyšský celek už brání celkem zkušeně, čímž Slováky nepouští do pořádného zakončení.
     
    54:49
    Po lapsu hostující obrany jel zcela sám na Poggeho Mikelis Redlihs, domácí útočník si na gólmanovi Slovanu ovšem vylámal zuby, když ho pouze trefil do betonu.
     
    53:58
    Do dobré šance se ale dostal Vopelka, jehož ránu neudržel Kalninš a poté se strhal v brankovišti bitka, kotouč ovšem v brance neskončil.
     
    53:08
    Riga ale zkušeně drží své vedení a hraje v útočné třetině, kde ji pochopitelně žádné nebezpečí nehrozí.
     
    52:35
    Tato šílená pasáž trochu zlepšila dojem z dnešního duelu a k další ráně se dostal Kundrátek, ovšem trefil pouze pozorného Kalninše.
    51:29 Gints MEIJA - 3:1
     
    51:29
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak toto je opravdu strhující pasáž doposud nudného zápasu! Po chybě jednoho z beků ve vlastní třetině se dostal k puku Darzinš, jenž ho posunul na hůl GINTSE MEIJI, který dokázal svoji krásnou ránou do šibenice Poggeho brány rozjásat domácí arénu dnes potřetí! Asistence: Lauris Darzinš.
    50:59 Jonathan CHEECHOO - 2:1
     
    50:59
    Slovan právě vstřelil branku!
    No a slovenský celek je přeci jen zpět ve hře, protože nabídnutou přesilovku ihned využívá! Zpoza brány poslal parádní pas Taffe, který našel naprosto přesně JONATHANA CHEECHOOA, jenž propálil bezmocnéh Kalninše! Asistence: Jeff Taffe a Tomáš Kundrátek.
     
    50:34
    Je tu ale mírná šance pro hosty, hned po vstřelené brance totiž byl vyloučen bratr šťasného Mikelis Redlihse Jekabs za vysokou hůl.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 18. Lipsbergs, 51. M. Redlihs (Shugg, Tim Sestito), 52. Meija (Darzinš) – 51. Cheechoo (Taffe, Kundrátek), 59. Taffe (Jeglič)


    Dinamo Riga: Kalninš (Sedláček) – Freibergs, Galvinš, Jerofejevs, J. Redlihs, Cibulskis, Mullen – Meija (C), Bičevskis, Darzinš – E. Kulda, Sčastlivyj (A), Skvorcovs – Tim Sestito (A), M. Redlihs, Shugg – Lipsbergs, Pavlovs, Saulietis.
    HC Slovan Bratislava: Pogge (Brust) – Kundrátek (A), Sersen (C), Švarný (A), Plastino, Bačík, Rosandić, Luža, Ďaloga – Cheechoo, Taffe, Kopecký – Jeglič, Chipchura, Lušňák – M. Hlinka, Halama, Petráš – Pätoprstý, Šiška, Vopelka.

    Rozhodčí: Vasiljev, Ščenjov – Gordenko, Tomilov
    thejrc.org