Motor ČB – Přerov 8:0 (kon.) | Jihlava – Třebíč 1:3 (kon.) | Litoměřice – Prostějov 8:3 (kon.)
Ústí n/L – Benátky n/J 3:4 (po pr.) | Havířov – Frýdek-M. 3:6 (kon.) | Kladno – Kadaň 3:0 (kon.)
Slavia – Most 6:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
SK Horácká Slavia Třebíč
Středa 14.12.2016, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Horácká Slavia Třebíč vítězí v Jihlavě 3:1 a kazí tak Dukle domácí rozlučku s rokem 2016, se s Vámi loučí a hezkou středu přeje Tomáš Lysý. (20:22:27)
     
    Ve třetí třetině se už Dukla do mnoha šancí nedostávala. Tím spíše, že Třebíč ve 48. minutě pojistil její vedení Silvester Kusko. Domácí poté zkoušeli vstřelit alespoň kontaktní gól, ovšem jihlavským hokejistům dvakrát před volnou klecí přeskočil puk hokejku, proto již Horácká Slavia vedení 3:1 uhájila a poprvé v sezoně tak svého krajského soupeře v kontextu celého utkání zřejmě zaslouženě poráží.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    A nyní i za jihlavskou branku. O vítězi zápasu je rozhodnuto.
     
    59:35
    Třebíč ale hned po buly vyhazuje puk do středního pásma.
     
    59:28
    Miroslav Svoboda dál zůstává na střídačce a šest jihlavských hráčů to zkusí proti čtveřici hostí. Ján Niko dostává dvě minuty za hákování.

    Na vyloučení: 4-6.
     
    59:28
    Tím spíše, že bude hrát Dukla přesilovou hru. Ovšem na dva góly, znamenající vyrovnání, mají domácí pramálo času. Jihlava si vyžádala oddechový čas.
     
    59:15
    Zatímco Diviš z pravé strany zblízka minul vzdálenější tyč Jekelovy branky, maže Miroslav Svoboda z klece a domácí to zkusí v šesti.
     
    58:59
    Čachotské zakombinoval ve středním pásmu s Divišem, ovšem znovu se kdesi objevila hokejka hostí a přihrávku na druhého jmenovaného zblokovala.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a zřejmě i celého zápasu.
     
    57:28
    Stoklasa vybojoval za brankou puk a dal jej mezi kruhy na Březinu, který sice touš netrefil ideálně, ale i tak dokázal vystřelit. Puk však proskákal vedle pravé tyče Jekela.
     
    56:20
    Už je něco málo ke čtyřem minutám mají domácí na to, aby udělali něco s nepříznivým výsledkem, ovšem obranná hráz Třebíče na vlastní modré je zatím celkem pevná.
     
    55:05
    Jeden z pilířů Třebíče nakonec vstává a po svých odjíždí s bolestivou grimasou na střídačku.
     
    55:05
    Velice nepříjemné okamžiky, a asi i bolestivé, zažívá nyní Roman Erat, který střele Říhy od modré nastavil vlastní tělo. Vzhledem k tomu, že jihlavský bek má ránu jako když kopne kůň, moc se Eratově pozici, kdy leží na ledě, nedivím.
     
    54:36
    Na druhé straně ohrožoval Svobodovu klec z pravého kruhu Kristl, který svůj šestnáctý gól v sezoně nepřidal, neboť domácí gólman dobře zasáhl a vyrazil touš.
     
    54:27
    Stoklasa si z pravé strany sjel před branku, ovšem Jekel jeho střelu vyrazil. K dorážce se před brankou již sápal Jevgenij Kondratěv, ale též ruskému útočníkovi při zametení puku do branky přeskočil kus černé gumy hůl.
     
    54:15
    Od modré napřáhl Kajínek. Do kotouče zkoušel padnout Milfait, ovšem střelu domácího obránce nezasáhl. Pro Jekela tohle nebyla zrovna příjemná situace, ale puk ve své výstroji udržel.
     
    54:06
    Třebíčští se opět vysvobozují zakázaným uvolněním, ovšem to jim při dvougólovém náskoku nemusí příliš vadit.
     
    53:34
    Z levého kruhu zkusil Petr Mrázek vystřelit přesně dle hesla – když nevíš, co s pukem, tak vystřel. Svoboda schoval jeho pokus do své lapačky.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 32. Protasenja (Říha, Čachotský) – 20. R. Erat (Pekr, Dolníček), 21. Mrázek (Dolníček, R. Erat), 48. Kusko (Milfait, Mrázek)


    HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Sáblík) – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Kaláb, Šidlík, Szathmáry, Dobrovolný – Jergl, Skořepa, Důras – Protasenja, Stoklasa, Březina – Diviš, Seman, Čachotský – Kondratěv, Jícha, Danišovský. Trenér: Petr Vlk
    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (D. Svoboda) – Niko, Zdráhal, Koch, Bartejs, Lojek, Čejka, Přibyl, Mikyska – Pekr, Dolníček, Erat – Mrázek, Milfait, Kusko – Kristl, Zohorna, Jan Wasserbauer – Huňa, Psota, Malec. Trenér: Martin Sobotka

    Rozhodčí: Mikula – Poruba, Wesley
    ocianews.com