Vladivostok – Chabarovsk 2:3 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Novosibirsk 3:2 (kon.) | N.Novgorod – Viťaz 3:2 (kon.)
HC Slovan – Spartak Moskva 5:4 (2:0 po s.n.) | CSKA Moskva – Jaroslavl 2:3 (0:2 po s.n.) | Jokerit – Riga 3:0 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Dinamo Riga
Pondělí 26.12.2016, 17:30 • Hartwall Arena, Helsinky • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a pokud mám být upřímný, reklama na hokej to tedy nebyla. Domácí poměrně rychle získali jasné vedení a poté už hráli jen "údržbu". Výkon Rigy ve třetí třetině? Absolutní nula. Lotyšský celek nepředvedl snad jedinou kloudnou akci, nedonutil Zapolskiho k žádnému pořádného zákroku, prostě se ukázalo, proč se Dinamo krčí na posledním místě celé konference.

    Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeji Vám, ať se Vám zbytek tohoto týdne povede více, než dnešní zápas Rize. (19:41:11)
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Už tu máme poslední vteřiny, Riga se ještě snaží něco vymyslet, ale za ten svůj výkon si branku snad ani nezaslouží.
     
    58:04
    Zápas se chýlí ke konci a nevypadá to, že by se mělo na skóre něco měnit, domácí si dnes velice pravděpodobně dojdou pro pohodlné vítězství.
     
    56:12
    O puk se bojuje v obranném pásmu Helsinek, které ale i přes tuto blízkost ke své brance mohou být v klidu, protože Riga vážně nebezpečně nepůsobí.
     
    55:03
    Zápas poklidně plyne do své poslední pasáže a Riga se nám opět předvedla, když nedokázala využít dálnice pro přihrávku a poslala ji na zakázané uvolnění.
     
    53:49
    Možná jsem hosty vyprovokoval k nějaké aktivitě a ti se tak dostali do přečíslení, to ale nakonec skončilo pouze střelou od modré v podání Jerofejevse, kterou sebral celkem v pohodě Zapolski.
     
    53:09
    Kdybych to zatím měl shrnout, tak v poslední třetině se zatím nestalo absolutně, ale absolutně nic – Jokerit drží puk, Riga brání, což sice vzhledem ke stavu moc nedává smysl, ale co se dá dělat.
     
    52:08
    Hra vůbec nemá tempo a je pravda, že bych tento zápas asi nikomu k podívání nedoporučil, protože je tak jasný, že vlastně nenabízí žádné napětí.
     
    50:45
    I nadále je lepším celkem domácí Jokerit, který ale vlastně ani nemá důvod se někam hnát, takže se v této třetině hraje hodně úsporný hokej.
     
    49:36
    Až teď se dostal k hodně jedovaté střele z pravého kruhu útočník Jormakka, ovšem jeho důrazný pokus skončil pouze v náruči připraveného Kalninše.
     
    48:48
    Jokerit se marně snaží o nějaké zaktivnění hry, hodně to ztěžuje právě výkon Rigy, která se vůbec nesnaží hrát hokej.
     
    47:51
    Zápas plyne poklidným tempem bez dalších šancí dál – vlastně to, když vidím průběh zápasu, skoro vypadá, že v hlavách hráčů Rigy bylo hotovo už po začátku zápasu.
     
    45:44
    Dinamo vážně nepředvádí dobrý, ani důstojný výkon a sledujeme pouze zoufalou snahu hostů o to, aby zcela nezaslouženě korigovali skóre.
     
    44:47
    Na druhé straně musel poměrně rychle na zem i Zapolski, který ale proti tvrdé střele z hole Darzinše zasáhl více než pohotově a vyrazil ji do ochranné sítě.
     
    43:54
    Na ledě hodně houstne atmosféra, hráči se do sebe začínají pouštět a sledujeme velice tvrdý hokej – první šance ale přišla až teď, to Joensuu pálil z dobré pozice pouze Kalninšovi do náruče.
     
    42:39
    Dopředu vyrazil po delší době i helsinský Jokerit, včas z branky ale vybruslil Kalninš, který se sklouzl vstříc puku a dokázal ho schovat do své lapačky.
     
    41:45
    Teď sice ano, ale na zemi byl zavčasu domácí gólman Zapolski, který si poradil a puk vyrazil.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 8. Salminen (Pihlström), 19. O'Neill (Regin, Huhtala), 37. Huhtala (Regin, Jaakola)


    Jokerit Helsinky: Zapolski (Helenius) – Ch. Genoway, A. Kulda, V. Lajunen (A), Jaakola, Jensen, Lauridsen, Rissanen – O'Neill, Regin (C), Huhtala – Salminen, Pihlström, Joensuu (A) – Jormakka, Niemi, Talaja – Anttila, Hishon, Marjamäki – Mäkinen.
    Dinamo Riga: Kalninš (Sedláček) – Balinškis, Cibulskis, Freibergs, K. Redlihs (A), Jerofejevs, J. Redlihs, Leščovs (C) – Meija (A), Sčastlivyj, Skvorcovs – Indrašis, Bičevskis, Darzinš – M. Redlihs, Pavlovs, Lipsbergs – E. Kulda, Golovkovs, Jelisejevs – Saulietis.

    Rozhodčí: Kuljov, Ovčinnikov – Aljošin, Ivanov
    bahis siteleri