New Jersey – Pittsburgh 2:5 (kon.) | NY Islanders – Washington 4:3 (kon.) | Columbus – Boston 4:3 (kon.)
NY Rangers – Ottawa 4:3 (kon.) | Detroit – Buffalo 3:4 (kon.) | Nashville – Minnesota 2:3 (po pr.)
Chicago – Winnipeg 1:3 (kon.) | Colorado – Calgary 3:6 (kon.) | Arizona – Dallas 2:3 (kon.)
Anaheim – San Jose 2:3 (po pr.)
konec
New York Islanders
4:3 (1:1, 1:0, 2:2)
Washington Capitals
Středa 28.12.2016, 01:00 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Andrew Ladd se v noci probudil a Islanders doufají, že mu to vydrží.
     
    Československá stopa v utkání

    Jaroslav Halák (NYI) 31 zák., 3 góly, 91,2%
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 2 střely, čas na ledě 10:14 (03:53:03)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Andrew Ladd (NYI) 2+0
    2. Alan Quine (NYI) 0+2
    3. Justin Williams (WSH) 1+1
     
    Statistiky: Střely na bránu: 31-34; Zablokované střely: 14-12; Vhazování: 49%-51%; Hity: 15-16; Přesilové hry: 0/4-0/4; Trestné minuty: 8-8.
    New York Islanders se raduje z vítězství nad Washingtonem.

     
    Washington sice dvakrát smazal jednobrankový náskok New Yorku Islanders, v poslední třetině se ale během pouhých 43 sekund prosadili Andrew Ladd a Anders Lee, jehož gól byl nakonec vítězný. Za hosty snižoval necelých sedm minut před koncem André Burakovsky, Capitals už se ale během dvou přesilových her, z nichž druhá byla umocněna hrou bez brankáře, v závěru vyrovnat nepodařilo. Islanders na domácím ledě v Barclays Center porazili v dramatickém utkání Capitals a vyhráli potřetí v řadě. Konečný výsledek. New York Islanders 4 Washington Capitals 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Jakub Vrána se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci a mohl se stát hrdinou Capitals, jeho bekhendová střela po odrazu puku od mantinelu za bránou ale skončila na Halákově výstroji!
     
    59:01
    Thomas Hickey se vrátil zpět na led a ve stejném okamžiku na levém křídle napřáhl k nebezpečně střele Justin Williams, jehož střela od modré čáry zamířila těsně nad!
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    57:53
    Braden Holtby naskočil na střídačku a Capitals to zkouší v přesilové hře bez brankáře. Islanders tedy čelí početní převaze 6 na 4. Dokáží situaci ustát?
     
    57:22
    Alexandr Ovečkin na vrcholu levého kruhu pro vhazování prudce vypálil zápěstím, jeho následná střela ale zamířila pouze doprostřed brány a skončila v náručí klečícího Jaroslava Haláka.
     
    57:01
    Jay Beagle v blízkosti pravé tyče nedokázal puk zasunout mezi betony Jaroslava Haláka a vzápětí byl zasažen do obličeje holí Thomase Hickeyho, který dostal dvě minuty za vysokou hůl, a Capitals si vyžádali oddechový čas.
     
    56:45
    Dennis Seidenberg je zpět na ledě a New York Islanders úspěšně přečkal kritickou chvíli.
     
    55:43
    Jaroslav Halák předvedl v blízkosti své pravé tyče skvělý zákrok a následná dorážka Capitals zamířila mimo.
     
    54:45
    T. J. Oshie byl v samostatném úniku těsně před zakončením zezadu zahákován Calvinem de Haanem, rozhodčí ovšem viděli faul Dennise Seidenberga, který dostal dvě minuty za sekání.
    54:42 T. J. Oshie v samostatném úniku nevyzrál na Jara!
     
    54:42
    T. J. Oshie se řítil po obrovské chybě Islanders do samostatného úniku, který zakončil střelou mířící po ledě k pravé tyči, Jaroslav Halák ale fantasticky zasáhl levým betonem a podržel New York Islanders v důležité chvíli nad vodou!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 9. Clutterbuck (N. Kuljomin, R. Strome), 35. Ladd (Hickey, Quine), 45. Ladd (Quine, Hickey), 46. Lee – 14. Williams (Ovečkin, Orlov), 42. Ovečkin (Williams, Kuzněcov), 54. Burakovsky (Beagle, Niskanen)


    New York Islanders: Halák (Bérubé) – Leddy, Hamonic, Hickey, Boychuk, de Haan, Seidenberg – Lee (C), Tavares, Jo. Bailey – Prince, B. Nelson, Beauvillier (A) – Ladd, Quine, Chimera – N. Kuljomin, R. Strome (A), Clutterbuck. Hlavní trenér: Jack Capuano.
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Alzner, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Schmidt – Ovečkin (C), Kuzněcov, Williams – Ma. Johansson, Bäckström (A), Oshie – Burakovsky, Eller, J. Vrána – Connolly, Beagle, T. Wilson. Hlavní trenér: Barry Trotz.

    Rozhodčí: Marc Joannette, Ian Walsh. Čároví: Steve Barton, Brad Kovachik

    Diváci: 15795
    thejrc.org