Novokuzněck – Novosibirsk 0:1 (kon.) | Barys – Omsk 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – Dynamo Moskva 5:3 (kon.)
Soči – Spartak Moskva 1:4 (kon.)
konec
CSKA Moskva
5:3 (1:1, 1:1, 3:1)
Dynamo Moskva
Středa 28.12.2016, 17:30 • CSKA Ice Palace, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a domácí celek ho nakonec zvládl, i když to tak dlouho nevypadalo! Ve třetí třetině šlo hostující Dinamo dokonce do vedení, když se prosadil pokusem přesně to šibenice obránce Hietanen – ovšem CSKA reagovalo, když dvěma slepenými brankami, které obě dal po hezkých akcích Světlakov, otočilo skóre a šlo do vedení. Výhru favorita pak pečetil na samém konci zápasu důraznou ránou obránce Kiselevič, který dal skóre konečnou podobu.

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemně prožitý konec roku 2016 a povedený start do toho nového. (20:05:46)
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Duel už se dohrává ve středním pásmu, je jasné, že toto moskevské derby bude patřit armádnímu CSKA!
     
    58:39
    I přesto ale hosté snaží dostat dopředu, na odvolání gólmana to ale zatím nevypadá.
     
    57:49
    Zápas už se jenom dohrává, domácí moc dobře vědí, že jim zápas jen velice těžko uteče, Dinamo si je pak vědomo toho, že se do něj naopak jen obtížně dostane.
    56:18 Bogdan KISELEVIČ - 5:3
     
    56:18
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Něco mi říká, že je hotovo a domácí celek toto derby vyhraje! Po tvrdém souboji u mantinelu se k puku dostal BOGDAN KISELEVIČ, který se nijak nerozpakoval a tvrdou ranou přesně do šibenice branky zoufalého Zalivina posílá svůj tým do dvoubrankového trháku! Asistence: Ivan Tělegin a Nikita Pivcakin.
     
    55:39
    CSKA se ale nikam nežene a sledujeme spíše kontrolu hry, i když hrají domácí ve více lidech, na nějakou šanci tak čekáme marně.
     
    54:35
    A domácí navíc budou hrát v početní výhodě, na trestnou lavici totiž nuceně míří Višněvskij, který hákoval.
    53:56 Andrej SVĚTLAKOV - 4:3
     
    53:56
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Euforie propuká naplno a je otočeno, Dinamo ztrácí dobře rozjetý zápas během minuty! Celou rychlou akci táhl středem Blažijevskij, který posunul na jejím samém konci puk znovu na ANDREJE SVĚTLAKOVA, jenž dokázal opět z první propálit až moc pomalu se přesouvajícího Zalivina, který inkasuje dnes již počtvrté! Asistence: Arťom Blažijevskij a Andrej Kuzmenko.
    52:46 Andrej SVĚTLAKOV - 3:3
     
    52:46
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Drama pokračuje a domácí celek k radosti arény srovnává! Za brankou se dostal k puku zcela osamocený Platt, který ho posunul ještě do lepší pozice před branku si najíždějícímu ANDREJI SVĚTLAKOVOVI, jenž ho z první uklidil k zadní tyčce Zalivinovy klece! Asistence: Geoff Platt a Maxim Mamin.
     
    51:17
    Před brankou Fastha se k ohrožení branky odhodlával Galimov, který už pálil, ale do jeho pokusu se včas položil Pivcakin.
     
    50:05
    K vidění toho momentálně moc není, CSKA se hodně trápí a byť se hodně drží u puku, k šancím na srovnání to nevede – teď na zem v pohodě šel Zalivin a sebral tak nedůrazné nahození od modré v podání Děnisova.
     
    49:34
    Ke střele se na druhé straně dostal před brankou domácích Hietanen, tento finský bek ale na svou druhou branku nedosáhl, protože pálil o kousek mimo.
     
    48:27
    V této hře 4 na 4 se ale vůbec nic nestalo a hosté tak i nadále drží své cenné vedení, CSKA se dnes moc nedaří a není schopno se dostat v této fázi zápasu do nějaké pořádné šance.
     
    47:31
    Zatím nesledujeme nějakou změnu hry, ani když oba celky mají o může méně – Dinamo brání své vedení a jde mu to celkem dobře.
     
    46:04
    Je tu další z mnoha vyloučení, tentokrát opět na obou stranách – nejprve fauloval Zajcev, když se dopustil sekání, ovšem poté ho hodně tvrdě napadl Tělegin a i ten si jde sednout – za hrubost.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 11. Kuzmenko (V. Žarkov, Světlakov), 35. Blažijevskij (Kugryšev, Mamin), 53. Světlakov (Platt, Mamin), 54. Světlakov (Blažijevskij, Kuzmenko), 57. Kiselevič (Tělegin, Pivcakin) – 20. Karsums (A. Těreščenko, D. Višněvskij), 37. Rylov, 46. Hietanen (D. Višněvskij, Kašpar)


    CSKA Moskva: Fasth (Filoněnko) – Ožiganov, Děnisov (C), Kutuzov, Kiselevič, Jermakov (A), Blažijevskij, Pivcakin – K. Petrov, Al. Popov, Andronov (A) – Kugryšev, Scott, Tělegin – Osnovin, Platt, Mamin – V. Žarkov, Světlakov, Vorošilo – Kuzmenko.
    Dynamo Moskva: Zalivin (Lazušin) – M. Robinson, D. Višněvskij, I. Nikulin, Makljukov, Hietanen (A), Rylov (A), J. Zajcev – A. Galimov, Cvetkov, Fjodorov – Kašpar, A. Těreščenko, Karsums (C) – Podšendjalov, Gorovikov, Kokarev – Igumnov, Dugin, Brjukvin – Karpov.

    Rozhodčí: Bělov, Bondar – Lazarev, Šeljanin
    thejrc.org