Lugano – Mountfield HK cz 4:3 (kon.) | Minsk – Davos 4:5 (kon.)
konec
HC Lugano
4:3 (2:1, 2:0, 0:2)
Mountfield HK
Středa 28.12.2016, 15:05 • Vaillant Arena, Davos (SUI) • Spengler Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Čtvrtfinálový soupeř Hradce Králové vzejde z večerního zápasu mezi Dinamem Minsk a domácím Davosem, který je několika násobných šampionem Spengler Cupu a jeho nejúspěšnějším týmem v historii. (17:50:49)
     
    Nejlepší hráči utkání

    Grégory Hofmann (HCL)

    Grégory Hofmann odehrál proti Hradci Králové skvělé utkání a během úvodní třetiny dokázal vstřelit dva góly, z nichž druhý padl těsně před přestávkou.

    Jiří Šimánek (MHK)

    V dresu Mountfieldu byl zvolen nejlepším hráčem Jiří Šimánek, který po pouhých 35 sekundách odpověděl na úvodní gól Grégoryho Hofmanna. Skvělý zápas ovšem odehrál také Rudolf Červený, který vstřelil gól a zaznamenal asistenci, také byl ale často vylučovaný.
     
    Mountfield proti favorizovanému Luganu nedokázal v dramatickém utkání navázat na výhru proti Jekatěrinbugu a o postup do semifinále bude bojovat ve čtvrtfinále, zatímco švýcarský tým postupuje z prvního místa Torrianiho skupiny přímo mezi nejlepší čtveřici.

    Diváci ve Vaillant Areně ve švýcarském Davosu byli svědky velmi dramatického utkání. Vše odstartoval v první třetině úvodní gól Grégory Hofmanna, na jehož branku sice dokázal odpovědět po 35 sekundách Jiří Šimánek, útočník druhé útočné formace se ale těsně před přestávkou prosadil podruhé a vrátil svému týmu zpět ztracené vedení.

    V prostřední části se navíc prosadili Luca Fazzini s Rynaem Vescem a s Mountfieldem, v jehož bráně Patrika Rybára nahradil Ondřej Kacetl to vypadalo hodně špatně. Hokejisté českého celku ovšem v závěrečné části zabrali a zásluhou Adrise Džerinše a Rudolfa Červeného se dostali na dostřel jedné jediné branky. Poslední gól Hradce byl ovšem kuriózní.

    Gólu Rudolfa Červeného předcházelo zranění brankáře Daniela Manzata, hra ovšem nebyla přerušena a branka platila, vyrovnat se ale českému týmu nepodařilo. Konečný výsledek. HC Lugano 4 Mountfield HK 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Jake Newton se na pravém křídle dostal při hře bez brankáře ke střele, Elvis Merzlikins ale jeho pokus vyrazil a připsal si důležitý zákrok! Lugano tohle už zřejmě zvládne.
     
    59:03
    Vyloučený Rudolf Červený se vrátil zpět na led a Mountfield si vyžádal necelou minutu před koncem oddechový čas, po kterém Ondřej Kacetl zůstal na střídačce!
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    57:53
    Roman Kukumberg krásně objel bránu Lugana a mohl udeřit při vlastním oslabení, jeho následná bekhendová střela z pravého kruhu pro vhazování ale skončila na výstroji brankáře Elvise Merzlikinse!
     
    57:02
    Rudolf Červený vstřelil poslední gól Hradce Králové a dostal svůj tým na dostřel jedné jediné branky, jenže nyní v závěru zápasu dostal dvě minuty za hákování a poslal Mountfield v nejméně vhodnou chvíli do čtyř.
     
    56:49
    Jiří Šimánek byl hráčem, který se v blízkosti levé tyče po nebezpečném nahození dvakrát snažil dostat ke střele, ani v jednom případě ovšem neuspěl!
     
    56:23
    Hokejistům českého celku se nepodařilo rozehrát a z obranného pásma podél střídaček pouze vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    56:17
    Lugano teď svírá Hradec Králové jako kleště a výsledkem byla střela z ostrého úhlu, střídající brankář Ondřej Kacetl ale opět předvedl dobrý reflex a puk ukryl ve své výstroji.
     
    56:06
    A další nahození Lugana, které opět skončil v náruči Ondřeje Kacetla a hokejisté švýcarského celku se po něm vzápětí snažili marně dostat k dorážce.
     
    55:20
    Patrik Zackrisson vzápětí nahazoval puk na bránu Mountfieldu od modré čáry na levém křídle a pozorný Ondřej Kacetl, který měl dobrý výhled, si připsal další zákrok.
     
    54:45
    Luca Fazzini se snažil v blízkosti pravé tyče dostat k dorážce, Ondřej Kacetl ale nahození Lugana z pravého křídla podržel ve své výstroji a přerušil hru.
     
    54:14
    Jake Newton na levém křídle napřáhl od modré čáry k prudké střele zápěstím, která sice mířila do bližšího levého horní rohu brány, Elvis Merzlikins se ale včas přesunul a kotouč ukryl ve své výstroji.
     
    53:54
    Ryan Vesce nedokázal přesně rozehrát a puk podél střídaček zamířil na zakázané uvolnění.
     
    53:00
    Elvis Merzlikins nahradil zraněného Daniela Manzata a uvidíme, zda toho hokejisté Hradce Králové dokáže ve zbytku utkání využít, protože naskočit do utkání v této pasáži hry je vždy pro brankáře velmi těžké.
     
    51:42
    Střídání v týmu HC Lugano: ze hřiště odchází Daniel Manzato, přichází Elvis Merzlikins.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 12. Hofmann (Wilson), 19. Hofmann, 30. Fazzini (Lapierre), 31. Vesce (Klasen) – 12. Šimánek (Červený, Džerinš), 44. Džerinš, 52. Červený


    HC Lugano: Manzato (52. Merzlikins) – Furrer (A), Chiesa (C), Wilson, Wisniewski, Ulmer, Heinrich, Hirschi, Sartori – Mårtensson, Klasen, Vesce – Hofmann, Zackrisson, Bürgler – Lapierre, Sannitz (A), Walker – Bertaggia, Fazzini, Gardner. Hlavní trenér: Doug Shedden.
    Mountfield HK: Rybár (31. Kacetl) – Pláněk, Vydarený (A), Gregorc, Dietz, Newton (A), Štajnoch, Ehrhardt, Pavlas – Šimánek (C), Džerinš, Červený – Kukumberg, Bednář, Dej – Dragoun, Picard, Jarůšek – Köhler, Lhoták, T. Knotek. Hlavní trenér: Václav Sýkora.

    Rozhodčí: Tobias Wehrli, Marc Wiegand. Čároví: Cedric Borga, David Obwegeser (všichni SUI)
    bahis siteleri