Buffalo – Boston 2:4 (kon.) | Washington – New Jersey 1:2 (0:2 po s.n.) | Tampa – Toronto 2:3 (po pr.)
Florida – Montreal 2:3 (po pr.) | Ottawa – Detroit 2:3 (po pr.) | Nashville – Chicago 2:3 (kon.)
Minnesota – NY Islanders 6:4 (kon.) | Winnipeg – Columbus 3:5 (kon.) | Dallas – Colorado 4:2 (kon.)
Calgary – Anaheim 1:3 (kon.) | Edmonton – Los Angeles 3:1 (kon.) | Arizona – NY Rangers 3:6 (kon.)
konec
Calgary Flames
1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Anaheim Ducks
Pátek 30.12.2016, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Michael Frolík (CGY) 0+0, 2 střely, čas na ledě 16:11
    Ondřej Kaše (ANA) 0+0, 1 střela, čas na ledě 9:23 (06:00:12)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Antoine Vermette (ANA) 1+0
    2. Mikael Backlund (CGY) 1+0
    3. John Gibson (ANA) 31 zák., 1 gól, 96,9%
     
    Statistiky: Střely na bránu: 32-25; Zablokované střely: 13-9; Vhazování: 48%-52%; Hity: 18-16; Přesilové hry: 0/4-2/6; Trestné minuty: 14-10.
     
    Antoine Vermette ve Scotiabank Saddledome na začátku prostřední části odpověděl na úvodní gól Mikaela Backlunda a třetí část souboje dvou týmů z Pacifické divize patřila Ducks, kteří dvěma góly otočili utkání na svou stranu. Ve hře 5 na 5 vstřelil vítězný gól Jacob Silfverberg a dvoubodový zisk Anaheimu poté pojistil brankou v přesilové hře Rickard Rakell. Ducks ji pojistili třetí místo v Pacifické divizi a před čtvrtým Calgary nyní mají tříbodový náskok. Konečný výsledek: Calgary Flames 1 Anaheim Ducks 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Alex Chiasson před vhazováním sekl jednoho z hráčů Anaheimu a Hampus Lindholm po vyvolání drobné šarvátky dostal také dvě minuty za sekání.
     
    59:46
    Střela Seana Monahana z pravého kruhu pro vhazování byla zablokována a Ducks po minutí prázdné brány vyhodili puk na zakázané uvolnění. Do konce zbývá pouhých 14 sekund.
     
    59:00
    Do konce zápasu zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:39
    Mikael Backlund se za chvíli vrátí zpět na led a Calgary to přede vhazováním v útočném pásmu zkouší při hře bez brankáře! Calgary potřebuje vstřelit dva góly.
     
    58:29
    Flames v oslabení na pravém křídle z ostrého úhlu nahodili puk na bránu a John Gibson ho vyrážečkou vytěsnil mimo.
     
    57:51
    Calgary hraje v oslabení hodně agresivně a znemožňuje Anaheimu v jeho obranném pásmu konstruktivně rozehrát.
     
    57:27
    Flames se podařilo vyhodit podél střídaček a Ducks musí začínat svou akci od vlastní brány.
     
    56:49
    Mikael Backlund před boxem časoměřičů poslal k ledu krosčekem Nicka Ritchieho a dostal dvě minuty za hrubost.
     
    56:40
    Mark Giordano využil volného prostoru na vrcholu mezikruží ke střele, která mířila nad ledem k levé tyči, John Gibson ji ale vyrážečkou fantasticky vyrazil!
     
    56:09
    Matthew Tkachuk obloukem z levého křídla nahodil puk do vzdálenějšího pravého rohu útočného pásma, ve kterém se ho zmocnil Deryk Engelland a v blízkosti pravé tyče napřáhl ke střele, která skončila ve výstroji Johna Gibsona!
     
    55:07
    Dennis Wideman naznačil na pravém křídle střelu a skrytou diagonální přihrávkou hledal v levém kruhu pro vhazování Johnnyho Gaudreau, kterému puk mířil na paty bruslí a do zakončení se nedostal.
     
    54:47
    Johnny Gaudreau zpoza brány poslal mezi kruhy pro vhazování nebezpečnou přihrávku a zřejmě od jednoho z hráčů Ducks se puk odrážel mezi betony Johna Gibsona, brankář Anaheimu byl ale opět na svém místě!
     
    54:06
    Matthew Tkachuk těsně před útočnou modrou čárou předvedl na levém křídle ostrý hit a jednoho z hráčů Anaheimu poslal čistě na zadek. To byl krásný a čistý hit.
     
    53:23
    Jyrki Jokipakka zaměstnal brankáře Ducks střelou z pravého kruhu pro vhazování, která mířila pod horní tyč, John Gibson ji ale levým ramenem vyrazil.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 12. Backlund (Tkachuk, Engelland) – 27. Vermette (Perry, Bieksa), 46. Silfverberg (Kesler, Holzer), 49. Rakell (Kesler, Fowler)


    Calgary Flames: Ch. Johnson (Elliott) – Giordano (C), Wotherspoon, Brodie, D. Wideman, Jokipakka, Engelland (A) – Versteeg, Monahan (A), Ferland – J. Gaudreau, S. Bennett, Chiasson – Tkachuk, Backlund, Frolík – Bouma, Stajan, Hathaway. Hlavní trenér: Glen Gulutzan.
    Anaheim Ducks: Gibson (Bernier) – Fowler, Montour, H. Lindholm, Manson, Holzer, Bieksa – Cogliano, Kesler (A), Silfverberg – N. Ritchie, Getzlaf (C), O. Kaše – Rakell, Vermette, Perry (A) – Cramarossa, L. Shaw, Boll. Hlavní trenér: Randy Carlyle.

    Rozhodčí: Dan O'Halloran, Dean Morton. Čároví: Ryan Gibbons, David Brisebois

    Diváci: 19289
    thejrc.org