Česko – Kanada 2:6 (kon.)
konec
Česko
2:6 (1:1, 1:2, 0:3)
Kanada
Středa 04.01.2017, 16:00 • Bundesleistungszentrum Füssen • Reprezentace žen
Partner:
     
    České hokejistky tak do náročného Poháru národů v německém Füssenu vstupují porážkou s favorizovanou Kanadou 2:6. 48 minut se náš tým držel na dostřel, ale obhájkyně zlatých medailí v závěru pojistily své vítězství třemi brankami.

    Turnaj pro nás pokračuje zítřejším zápasem od 19:30 proti domácímu Německu. Pro dnešek vám přeji příjemný zbytek večera. (18:05:30)
     
    Konec zápasu.
     
    56:15
    Kláru Peslarovou na poslední minuty nahrazuje v české brance Barbora Dvořáková.
     
    56:15
    Kanada právě vstřelila branku!
    Po vyrovnaném gólovém průběhu během prvních dvou třetin dostává výsledek čím dál jasnějších obrysů. Už šestou branku favorizovaných zámořských hokejistek přidává čtyři minuty před koncem LINDSAY AGNEWOVÁ – 2:6. Asistence: Kristin O'Neillová, Halli Krzyzaniaková.
     
    52:47
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kritické oslabení sice český tým výborně přestál, jenže devět sekund po návratu druhé vyloučené hráčky inkasuje popáté. Dnes podruhé se o to postarala ERIN AMBROSEOVÁ a Kanada odskakuje do pohodlného náskoku – 2:5. Asistence: Katelyn Goslingová, Victoria Bachová.
     
    50:38
    A je nám ještě hůř. Kanada jde na minutu a 32 sekund dlouhou přesilovku pěti proti třem, podražením se provinila Lucie Povová (CZE).
     
    50:10
    Neúspěšná česká přesilovka je minulostí, naopak přichází páté oslabení. Tereza Vanišová (CZE) si odsedí dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    48:30
    Kanada právě vstřelila branku!
    Po dvou gólech z přesilovky tentokrát Kanaďanky skórují dokonce ve vlastním oslabení, to je velká škoda. Po trefě VICTORIE BACHOVÉ je rozdíl mezi soupeři opět dvoubrankový – 2:4. Asistence: Sarah Nurseová, Sarah Potomaková.
     
    47:10
    Češky se ubránily a tentokrát můžou naopak pomýšlet na vyrovnání! Jillian Saulnierová (CAN) je vyloučena za sekání.
     
    45:05
    Další důležitá chvilka, čtvrté oslabení našeho týmu. Martina Zedníková (CZE) pyká za podražení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Česká reprezentace dál drží krok s nejsilnějším soupeřem na turnaji ve Füssenu, to je výborná zpráva. Mrzet ji může jen to, že zatímco sama nevyužila žádnou ze tří přesilovek, Kanaďanky stejnou porci proměnily hned ve dva góly. Těsný rozdíl každopádně slibuje drama i do poslední části.

    Třetí třetina začne přibližně v 17:36.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale české hokejistky se nevzdávají a stejně jako po prvním gólu v oslabení přispěchaly s rychlou odpovědí! Hned za 16 sekund snižuje TEREZA VANIŠOVÁ na 2:3. Asistence: Vendula Přibylová, Kristýna Pacalová.
     
    38:01
    Kanada právě vstřelila branku!
    Bohužel to je právě trestání nedovolených zákroků, co zatím tvoří brankový rozdíl mezi oběma soupeři. Kanaďanky využívají svou druhou přesilovku ze tří, když už po devíti sekundách zamířila přesně ERIN AMBROSEOVÁ – 1:3. Asistence: Sarah Nurseová, Elizabeth Giguereová.
     
    37:52
    V závěru prostřední dvacetiminutovky je tu ještě třetí menší trest pro českou sestavu. Lucie Povová (CZE) je vyloučena za hákování.
     
    26:58
    Dnešní utkání sleduje 95 diváků.
     
    22:49
    Ani v té se ale našim hokejistkám nezadařilo.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 16. Studentová (Povová, Holá), 39. Vanišová (Přibylová, Pacalová) – 16. Saulnierová, 21. Davisová (Goslingová, Ambroseová), 39. Ambroseová (Nurseová, Giguereová), 49. Bachová (Nurseová, Potomaková), 53. Ambroseová (Goslingová, Bachová), 57. Agnewová (O'Neillová, Krzyzaniaková)


    Česko: Peslarová (57. Dvořáková) – Tejralová, Holá, Zedníková, Pacalová, Pejšová, Horálková, Kosinová, Zíková – Chmelová, Bukolská, Polenská (C), Studentová, Povová, Lédlová, Smetková, Patočková, Vanišová, Pejzlová, Přibylová. Trenér: Jiří Vozák.
    Kanada: Maschmeyerová (Howeová) – Lacquetteová, Bourbonnaisová, Krzyzaniaková, Ambroseová, Fastová, Goslingová – B. Staceyová, Agnewová, O'Neillová, Saulnierová, Bachová, Lefortová, Nurseová, Giguereová, Davisová, Clarková, L. Staceyová, S. Potomaková. Trenérka: Noémie Marinová.

    Rozhodčí: Grahnová, Hertrichová – Bauerová, Klaffkiová.

    Diváci: 95
    ocianews.com