Jihlava – Zlín 2:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Berani Zlín
Pátek 06.01.2017, 15:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava na domácím ledě poráží Zlín 2:1, když zápas ve třetí třetině otočila a posléze dovedla do vítězného konce, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (17:56:59)
     
    Ve třetí třetině se zápas rozhodl. Zlín mohl litovat nevyužitých dvou přesilovek pět na tři, jelikož Jihlava ve 42. minutě v klasické početní výhodě vyrovnala zásluhou Patrika Rašína a o dvě a půl minuty později jej také v přesilovce napodobil Vítězslav Brož – 2:1. Ševci dnes nedokázali překonat výtečného Krejčího více než jednou a to je stálo zápas.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Dukla dokázala vyhodit puk z vlastního pásma tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění. Puk neprošel přes poslední čáru na kluzišti.
     
    59:15
    Hosté se ujali kotouče, Horák je na střídačce a Zlín to zkusí v šesti bez gólmana.
     
    59:00
    Do konce zápasu chybí poslední minuta a nahozený puk za Krejčího brankou stíhá Petr Brož s hostujícím Bachánkem.
     
    58:35
    Jihlava hraje v pěti, uvidíme ještě zajímavých pětaosmdesát vteřin základní části.
     
    58:29
    Ránu Karla Holíka, který si od modré sjel blíže ke středu, chytá jistý Filip Krejčí a přerušuje hru.
     
    58:00
    Pokračuje se samozřejmě při hře pět na čtyři pro Zlín, jenž svírá Duklu v probíhajících posledních dvou minutách třetí třetiny před její brankou.
     
    57:23
    Po rychlém protiútoku Dukly přichází vyloučení na obou stranách. Zlínský David Kozubík je vyloučen dvěma minutami za hrubost, stejně tak jako Martin Barák z Jihlavy.

    Na vyloučení: 10-8.
     
    57:04
    Tadeáš Talafa se ukázal jako ostrostřelec, když dvakrát pálil od modré. Jednou jeho střelu vyrazil Krejčí mimo dosah hráčů soupeře, podruhé puk prošel k pravé tyči jihlavské svatyně, kde se sice ke kotouči dostal Kozubík, ale byl už v nulovém úhlu.
     
    56:35
    Asi jedna z posledních šancí pro Zlín. Tomáš Pigl je tři a půl minuty před koncem vyloučen na dvě minuty za faul kolenem.

    Na vyloučení: 9-7.
     
    55:21
    Kozubíkovo nahození prolétlo Krejčímu vedle lapačky, spíše ale jihlavský gólman kontroloval puk, protože ten šel asi dva metry mimo vzdálenější tyč.
     
    54:42
    Zlínští se dokázali po delším čase dostat do útočného pásma, ale Dukla jim nedá ani milimetr prostoru ke střele nebo k nějaké kombinaci.
     
    52:53
    Krátce po Kozubíkově návratu vyhazují hosté kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    52:30
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    52:19
    Tvrdou ránu Rašína vyrazil Horák před sebe. Puk se dostal mezi kruhy pro Vítězslava Brože, jenž byl rychle pokryt.
     
    52:01
    Rašín dával puk křížem z vrcholu pravého kruhu ke vzdálenější tyči Horáka, kde už usměrňoval kotouč do prázdné branky Patrik Čermák, ale netrefil jej ideálně a Horák také možná koncem hokejky trošku zasáhl puk.
     
    51:32
    V první minutě přesilovky si Dukla žádnou výraznější šanci nevytvořila. Horák v brance Zlína nyní raději schoval kotouč.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 42. Rašín (Čermák), 45. Brož (Čermák) – 7. Talafa (Podešva)


    HC Dukla Jihlava: Krejčí (Chaloupek) – P. Brož, Smolko, Chvátal, Křišta, Moravec, Rašín – V. Brož, Zadražil, Mihulka – Sapík, Čermák, Pigl – Barák, Kochrda, Piskač – Krajíček. Trenér: Jan Dršata
    Berani Zlín: Horák (Lekeš) – Talafa, Havlík, Holík, Riedl, Prokeš, Šindelek – Kozubík, Podešva, Handl – Bachánek, Weintritt, Sebera – Uhříček, Macík, Kráčalík. Trenér: Radek Pšurný

    Rozhodčí: Pilný – Berger, Vepřovský
    thejrc.org