Los Angeles – Minnesota 4:3 (po pr.) | Toronto – Montreal 3:5 (kon.) | Florida – Boston 0:4 (kon.)
New Jersey – Edmonton 1:2 (po pr.) | Columbus – NY Rangers 4:5 (kon.) | Ottawa – Washington 0:1 (kon.)
St. Louis – Dallas 4:3 (kon.) | Arizona – NY Islanders 2:1 (2:0 po s.n.) | Calgary – Vancouver 3:1 (kon.)
San Jose – Detroit 6:3 (kon.) | Carolina – Boston 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Tampa 6:2 (kon.)
konec
Ottawa Senators
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Washington Capitals
Neděle 08.01.2017, 01:15 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    OTTAWA SENATORS

    Domácí hokejisté si letos nevedou špatně, ale na druhou stranu zrovna ani nezáří a výsledkem je tak aktuálně sedmé místo Východní konference. Senátoři se prezentují opravdu velmi nevyrovnanými výsledky a to můžeme považovat za Achillovu patu týmu. V druhé polovině prosince sice přišly čtyři výhry v řadě, ale na druhou stranu se Ottawě nepodařil přelom roku a momentálně drží sérii tří proher. Největším problémem týmu je pak ofenzíva, která je druhou nejhorší v konferenci.

    Posledních pět utkání

    2.1.2017 Washington – Ottawa 2:1
    30.12.2016 Ottawa – Detroit 2:3 pp.
    28.12.2016 NY Rangers – Ottawa 4:3
    23.12.2016 Ottawa – Anaheim 2:1 pp.
    21.12.2016 Chicago – Ottawa 3:4

    Kanadské bodování týmu

    Erik Karlsson 32 (7+25)
    Mark Stone 28 (11+17)
    Kyle Turris 25 (13+12)
     
    WASHINGTON CAPITALS

    Oproti domácím jsou na tom hosté ještě o něco lépe a momentálně se tak nacházejí na páté pozici Východní konference. Na rozdíl od Ottawy má navíc Washington výbornou aktuální formu a drží si sérii čtyř vítězství v řadě. Naposledy navíc Capitals porazili téměř neporazitelný Columbus, čímž ukončili šestnáctizápasovou vítěznou šňůru Blue Jackets. Hosté navíc disponují druhou nejlepší obranou v konferenci.

    Posledních pět utkání

    6.1.2017 Washington – Columbus 5:0
    4.1.2017 Washington – Toronto 6:5 pp.
    2.1.2017 Washington – Ottawa 2:1
    31.12.2016 New Jersey – Washington 2:6
    30.12.2016 Washington – New Jersey 1:2 sn.

    Kanadské bodování týmu

    Nicklas Bäckström 31 (9+22)
    Alexandr Ovečkin 30 (18+12)
    Marcus Johansson 28 (14+14)
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    2.1.2017 Washington – Ottawa 2:1
    23.3.2016 Ottawa – Washington 2:4
    11.1.2016 Washington – Ottawa 7:1
    17.12.2015 Washington – Ottawa 2:1
    5.4.2015 Ottawa – Washington 4:3 pp.
     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Ottawa Senators

    Na soupisce týmu není ani jeden český či slovenský hokejista.

    Washington Capitals

    Jakub Vrána
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: Condon (O'Connor) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf, Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman, Claesson – Z. Smith, Brassard, Mark Stone – Dzingel (A), Turris, Hoffman – Pageau, Pyatt, Kelly – Lazar, Neil (A).

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Alzner, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Schmidt – Ovečkin (C), Bäckström (A), Oshie – Ma. Johansson, Kuzněcov, Williams – Connolly, Eller, Burakovsky – Winnik, Beagle, T. Wilson.

    Rozhodčí: Eric Furlatt, Jon McIsaac – Devin Berg, Brad Kovachik.
     
    Je za námi americká i kanadská státní hymna. Po patnácti minutách zpoždění od plánovaného začátku je tak vše připraveno k vhození úvodního buly zápasu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Domácím se podařil přechod přes střední pásmo a okamžitě jsme byli svědky zakončení. Brassardova tvrdá střela z pravé strany však letěla jen do lapačky.
     
    00:42
    Na druhé straně se Washingotnu moc dobře nevedlo. Výsledkem je totiž jen zakázané uvolnění a buly v pásmu Capitals.
     
    01:08
    Hodně prostoru měl nyní napravo Dzingel, na kterého zapomněla obrana Washingtonu. Domácí útočník však Holtbyho ani nadvakrát nepřekonal.
     
    01:38
    Washington právě vstřelil branku!
    První střela na bránu v podání Capitals a je tady první branka zápasu. Bäckström středem pronikl do útočného pásma, pomalou přihrávkou puk posunul nalevo na hůl T.J. OSHIEHO a ten se trefil mimo dosah přesunujícího se Condona. Asistence: Nicklas Bäckström, Nate Schmidt
    01:38 T. J. Oshie - 0:1
     
    02:03
    Dvakrát v krátkém časovém úseku se hosté dopustili icingu. Hra se znovu pouze po pár vteřinách stěhuje k Bradenu Holtbymu.
     
    02:35
    Domácím se zatím v úvodu zápasu daří přechod přes neutrální zónu. První formace Ottawy se znovu dostala k zakončení, ale Brassard mířil opět jen do Holtbyho.
     
    02:45
    S bekhendovým pokusem teď rychle přispěchal jeden z hostujících útočníků. Puk končí v náruči Mikea Condona, který si tak připisuje první úspěšný zákrok.
     
    03:48
    Kotouč se na chvíli vrátil před Holtbyho. Nyní už ale zahrozil Kuzněcov, který mohl těžit z nepřesnosti domácí obrany. Nakonec však Ottawa zažehnala nebezpečí.
     
    04:36
    Další akci Washingtonu rozjel Oshie a právě tento americký útočník se ve finále dostal ke střele. Condon byl tentokrát připraven a vyrovnal stav vzájemného minisouboje na 1:1.
     
    04:58
    Domácí nyní přidali na důrazu a v útočné pásmu atakovali rozehrávku soupeře. Nepřineslo to ale kýžené ovoce, kotouč je rychle v neutrální zóně.
     
    05:37
    Obrovská šance domácího celku. Mark Methot si sjel před bránu, kam dostal přihrávku zpoza brány, avšak střelou z hranice brankoviště neuspěl.
     
    05:42
    Sražená přihrávka jednoho z domácích hokejistů se odrazila až do ochranné sítě za Holtbyho bránou. Vhazovat se tak bude samozřejmě v pásmu Caps.
     
    06:04
    Borowiecki teď v rohu kluziště doslova zboural Toma Wilsona. I díky tomu se Senátoři se stále drží v útočném pásmu.
     
    06:39
    Nyní už se sice do kombinace dostali hosté, avšak po křížné přihrávce šel puk pouze zpět na hole domácích. Kromě gólové akce Washington zatím nic moc nepředvedl.
     
    07:09
    Rychlý prúnik podél mantinelu provedl Eller, jenž na nic nečekal a okamžitě zakončoval. Erik Karlsson však jeho střelu z poměrně velkého úhlu dokázal srazit.
     
    07:22
    Ke dvěma tvrdým střelám od modré čáry se dostal Alexandr Ovečkin. Nejprve ale minul a poté trefil pouze připraveného Condona.
     
    07:53
    Ottawa se stále ne a ne vymanit z vlastního pásma. Po dalším tečovaném nahození si to proto kotouč namířil do lapačky Mikea Condona.
     
    08:01
    Až nyní se Senátorům podařilo vyvézt puk aspoň do středního pásma. Dále se ale domácí vinou Turrisova ofsajdu nedostávají.
     
    08:32
    Na obou stranách jsme zaregistrovali nepovedené založení útoku. V posledních vteřinách se tak hraje především ve středním pásmu.
     
    09:09
    Zablokovaná střela jednoho z domácích hokejistů. Hra se následně přenáší do pásma Sens, kde operuje čtvrtá útočná trojice hostů.
     
    09:53
    Na ledě už je elitní trio Ovečkin-Bäckström-Oshie, avšak ani tomu se kombinace poblíž Condonovy brány zrovna příliš nepovedla. Teď není k vidění moc atraktivní hokej.
     
    10:08
    O něco zajímavějšího se pokoušel Kyle Turris, jenž našel cestu do pásma Caps a švihem vystřelil. Dobře postavený Orpik však jeho zakončení zablokoval.
     
    10:38
    Ottawa je sice střelecky aktivnější, ale k nějakým větším šancím se prakticky nedostává. Teď se navíc domácí musí bránit při akci Justina Williamse.
     
    11:19
    Nakonec se Senátoři vydali do přečíslení tří na dva, nicméně celá kombinace byla trochu zabrzděna a k zakončení se domácí vůbec nedostali.
     
    11:45
    Teď už to ale vypadalo nadějněji. Razantní střelu od modré čáry Holtby pouze vyrazil před Marka Stonea, ale ten soupeřova gólmana nepřekonal ani dorážkou z bezprostřední blízkosti.
     
    12:53
    U Condona dobře zapracovala elitní formace Washingtonu. Ovečkin vymyslel šikovnou zadovku zpoza brány, nicméně puk se od brusle bránícího hráče odrazil pouze před pozorného Condona.
     
    13:32
    Dvakrát se Ottawa pokusila vrátit do útočného pásma. V ani jednom případě ale domácí neuspěli a tak se hra vrací mezi modré čáry.
     
    13:52
    Budeme svědky první přesilové hry zápasu. Za hákování je vyloučen Jay Beagle (WSH), který se provinil při napadání Chrise Widemana.
     
    14:38
    Po dobré kombinaci domácích se do brejku vydali hostující hokejisté. Blesková akce dvou na jednoho ale přinesla pouze Ellerovo lehce nepřesné zakončení.
     
    14:55
    Návrat do útočného pásma se zatím Ottawě nedaří. Nyní je odpískán ofsajd a vhazuje se tak v neutrální zóně.
     
    15:27
    A opět byl puk dvakrát v klidu vyhozen přes všechny čáry. Z přesilové hry Senátorů už zbývá méně než půlminuta.
     
    15:52
    Hosté v plném počtu.
     
    16:28
    Celá domácí lavička se teď diví, neboť zakázané uvolnění Ottawy bylo odpískáno ještě před doklouzáním kotouče za brankovou čáru. Velmi zvláštní moment.
     
    16:52
    Nyní už vše proběhlo v souladu s pravidly. V útočném pásmu ale domácí vůbec nic nevymysleli.
     
    17:31
    Z protiútoku pro změnu zahrozil Washington. Svižnou střelou z pravého kruhu se prezentoval Ovečkin, který ale vůbec netrefil Condonovu bránu.
     
    17:59
    Následná kombinace hostujícího celku už neznamenala další ohrožení Mikea Condona. Caps jsou však v posledních vteřinách velmi aktivní.
     
    18:33
    Jednu střelu sice Condon ještě musel vyrážet, nicméně poté už se kotouč dostal do středního pásma a Washingtonu je odpískán ofsajd.
     
    18:56
    Mike Hoffman ztratil puk poblíž středového kruhu. Sám se ale rychle zorientoval a okamžitě svou chybu napravil. Ani jeden z celků tak nyní nedokázal projít do útočného pásma.
     
    19:26
    Nepřesná rozehrávka Capitals se podél mantinelu dostala až k Phaneufovi. Ten sice situaci nevyřešil ideálně, ale přesto se domácí dostávají z pásma.
     
    19:53
    Před Holtbyho si nyní sjel jeden z domácích, který dobře clonil při Turrisově nahození. Hostující brankář ale zůstává stoprocentní.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu je u konce a spokojenější jsou hosté. Hráči Washingtonu sice nebyli střelecky aktivnější, ale kromě pár šancí Ottawu téměř nepustili k výraznému ohrožení Bradena Holtbyho. Naopak hostující T.J. Oshie ve druhé minutě využil rychlého přechodu do útoku a rychlým zakončením otevřel skóre utkání. Na úvodní branku už nikdo nenavázal a tak je stav utkání po první třetině lehce nakloněn na stranu Capitals.

    Střely na bránu po 1. třetině

    Ottawa Senators – 10
    Washington Capitals – 5
     
    Další třetina začne přibližně v 2:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Dvě nahození domácího celku doputovaly pouze k hráčům Washingtonu. Na obsazení útočného pásma si tak Ottawa zatím musí počkat.
     
    20:58
    Ani hosté se ale nyní nedokázali prodrat do pásma svého soupeře. Hra je v úvodu třetiny plná nepřesností.
     
    21:29
    Nyní jsme konečně zaregistrovali aspoň nějaké zakončení. Dzingelův slabší pokus však v pohodě zastavil pozorný Braden Holtby.
     
    21:59
    Hosté se ještě nedostali z vlastního pásma. Kotouč ale mají pod kontrolou a zdánlivě v klidu hrají u mantinelu.
     
    22:13
    Páni! Tak teď byli domácí hodně blízko. Kotouč se dostal k modré čáře na hůl osamoceného Erika Karlssona, který natáhl k tvrdé střele a trefil břevno! Puk se následně odrazil k Hoffmanovi, avšak ten už pohotově nezakončil do odkryté části brány.
     
    22:43
    Po vhazování v pásmu Washingtonu se hosté osvobozují vyvezením puku za modrou čáru. Nic víc však nyní nepředvedli.
     
    23:47
    Až nyní se Capitals usadili v útočném pásmu. Výsledkem byla jen sražená střela od modré čáry, po které se dopředu derou domácí.
     
    24:21
    Hra se rychle přelévá ze strany na stranu. Ani jeden z celků se však ne a ne dostat do další zajímavější pozice.
     
    24:49
    Nepřesná rozehrávka Washingtonu doputovala až za Condonovu bránu. Domácí gólman na nevymýšlel nic světoborného a v klidu puk posunul k obránci.
     
    25:21
    Nejistou kombinaci Senátorů se hostům podařilo zastavit. Následně se puk dostal pouze do Condonovy lapačky.
     
    25:30
    Velká šance hostujícího celku. Střela od modré čáry se odrazem od zadního mantinelu dostala k Williamsovu, ale jeho dorážku do odkryté brány skvěle zneškodnil Mike Condon.
     
    26:09
    Senátorům se nepovedl rychlý přechod do útočného pásma. Byl totiž odpískán ofsajd.
     
    26:36
    Komerční přestávka je minulostí a záhy po ní jsme byli svědky rychlých akcí na obou stranách. Zack Smith ale kotouč nedostal zpoza brány a Ovečkin následně zakončil jen do Condona.
     
    27:06
    Jevgenij Kuzněcov se šikovně protáhl podél mantinelu a díky němu se Washington usazuje v útočném pásmu. Zatím je to ale bez zakončení.
     
    27:43
    Střela z levého kruhu teď vůbec nesedla domácímu Pageauovi. Kotouč totiž útočníkovi Sens sjel z čepele a zjevil se před obráncem Washingtonu.
     
    28:24
    Jean-Gabriel Pageau se zničehonic zjevil sám na brankovišti. Po Dzingelově akci však nadvakrát nedokázal překonat skvěle chytajícího Holtbyho.
     
    28:34
    Další velmi kvalitní zákrok Bradena Holtbyho. Tentokrát musel domácí gólman čelit Karlssonově důraznému prúniku od modré čáry.
     
    28:47
    Nenápadná střela Diona Phaneufa teď Holtbyho trochu překvapila. I přesto si ale hostující gólman poradil.
     
    29:19
    Ottawa má v posledních minutách více ze hry a tlačí se do útočného pásma. Nyní se ji ale nedaří přechod přes modrou čáru.
     
    30:01
    Po nepřesné střele Marcuse Johanssona teď Williams tvrdě atakoval domácího brankáře. Borowiecki se přišel pomstít a bude se vylučovat.
     
    30:01
    Na trestnou lavici je poslán pouze Justin Williams (WSH), který dostává dvě trestné minuty za nedovolené bránění brankáři.
     
    30:07
    Domácí se bleskově usadili v útočném pásmu. Mike Hoffman pak nevymýšlel žádnou zdlouhavou kombinaci a Holtbyho počastoval střelou z pravého kruhu.
     
    30:36
    Poměrně neurovnaná kombinace Ottawy nakonec vyústila v další střelu. Ani Erik Karlsson však Holtbyho nepropálil.
     
    31:09
    Washington se stále nedokázal osvobodit a na hostujícího brankáře letí jedna střela za druhou. Zatím jsou to však převážně střely od modré čáry.
     
    31:41
    Turris zleva dorážel do odkryté části brány, ale Holtby se bleskově přesunul a hostům se podařilo vyhodit puk přes všechny čáry. Oba celky střídají.
     
    32:01
    Hosté v plném počtu.
     
    32:16
    Potenciální šanci Ottawy nyní zastavil hlavní rozhodčí, který správně odpískal přihrávku rukou v podání Zacka Smithe. Ten se sice trochu rozčiluje, ale s tímto rozhodnutím nic neudělá.
     
    33:11
    Po přesilové hře Ottawy se hra trochu uklidnila. Stále jsou ale častěji u kotouče domácí, kteří by rádi vyrovnali do konce druhé třetiny.
     
    33:34
    Až teď si další zákrok připsal Mike Condon, který si bez problémů poradil s tvrdou střelou v podání jednoho z hostujících beků. Vhazuje se po pravici domácího brankáře.
     
    34:05
    Washington se zničehonic řítil do přečíslení tří na jednoho. Domácí se sice rychle vrátili, ale Hoffman si zřejmě pomohl faulem a půjde na trestnou lavici.
     
    34:05
    Je tomu tak. Na lavici hanby už sedí Mike Hoffman (OTT), který se provinil vysokou holí. První přesilová hra pro Caps.
     
    34:28
    Úvod přesilové hry zatím hostům vůbec nevychází. Dokonce se teď vhazovalo až u Holtbyho, který předtím čelil střele z pravé strany.
     
    34:59
    Výborný zákrok Mikea Condona! Domácí brankář stále proti svižnému zakončení z levého kruhu, avšak betonem puk dokázal zastavit!
     
    35:36
    Washington se vůbec nemůže vrátit do útočného pásma. Čtveřice domácích teď skvěle brání modrou čáru.
     
    36:05
    Domácí v plném počtu.
     
    36:31
    Mike Condon si připisuje poměrně jednoduchý zákrok. Vhazuje se tak pochopitelně poblíž jeho brány.
     
    37:17
    Nepřesná rozehrávka domácích skončila přesně na holi Karla Alznera. Obránce Washingtonu puk okamžitě poslal na Condona, který touš vyrážečkou odvrátil do ochranné sítě.
     
    37:52
    V pásmu soupeře se nějakou zajímavější přihrávku pokusil vymyslet Zack Smith. Výsledkem byl ale pouze návrat kotouče do středního pásma.
     
    38:29
    Sražená střela Erika Karlssona přináší rychlý protiútok Washingtonu. Ottawa je však zpátky v hojném počtu.
     
    38:58
    Domácí využili chyby Washingtonu a od vlastního pásma šli do přečíslení. Pageau puk žabkou dostal k Dzingelovi, ale ten přijel až příliš blízko k Holtbymu a následně už hostujícího brankáře nedokázal překonat.
     
    39:46
    Capitals puk drží ve středním pásmu. Zdá se, že tato třetina se už jen v poklidu dohraje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina zápasu je minulostí a i po ní jsou na tom lépe hosté. V druhé třetině měla Ottawa několik dobrých šancí, Erik Karlsson nastřelil břevno, avšak nepřekonatelný Holtby zatím drží čisté konto. Hosté byli naopak opět střelecky méně aktivní a do větších šancí se vůbec nedostali. Stav utkání tedy zůstává 0:1 a před třetí třetinou je vše otevřené.

    Střely na bránu po 2. třetině

    Ottawa Senators – 21 (10, 11)
    Washington Capitals – 13 (5, 8)
     
    Další třetina začne přibližně v 3:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Alzner s Carlsonem v pohodě kombinují ve vlastním pásmu a čekají až jejich spoluhráči vystřídají. Úvod třetí třetiny je velmi vlažný.
     
    40:58
    Nenápadná přihrávka zpoza brány sice prošla před Holtbyho, ale tam se nenacházel nikdo z domácích hokejistů.
     
    41:29
    Rychlý výpad Pageaua výborně zabrzdil jeden z hostujících obránců, který soupeři vypíchl kotouč a tím zapříčinil ofsajd Ottawy.
     
    41:56
    Svižná střela z levé strany prolétla vedla Condonovy brány. Ani jeden z brankářů v této třetině dosud nezasahoval.
     
    42:38
    Další pokus o rychlý přechod do útoku se Ottawě těžce nevydařil. Přihrávka přes šíři středního pásma skončila jen na hokejce hostujícího hráče.
     
    43:22
    Nyní už to vypadalo trochu lépe. Senátoři bleskově vystřídali a ke střele se dostal Erik Karlsson, jenž protáhl hostujícího brankáře. Ten puk schoval v lapačce.
     
    43:46
    Alexandr Ovečkin se na pravé straně výborně prodíral až do blízkosti Condona. Nakonec chtěl přihrávat volnému spoluhráči, nicméně puk skončil jen u domácího gólmana.
     
    44:40
    Washingtonu se vůbec nepovedlo další založení útoku. Ani domácí si ale v ofenzívě nevedli o moc lépe a musejí se rychle vracet.
     
    45:11
    Rychlé akce na obou stranách. Condon nejprve zlikvidoval tvrdou střelu od modré čáry a jeho protějšek následně zastavil nebezpečně vypadající akci soupeře.
     
    45:41
    Hoffman u mantinelu důrazně zpracoval jednoho z hostů. Ten puk následně schoval pod rukavicí a nařízeno je buly v pásmu Ottawy.
     
    46:02
    Přesilová hra ve prospěch Washingtonu. Na trestnou lavici už míří Chris Wideman (OTT), který je penalizován za sekání vůči Ellerovi.
     
    46:17
    Ovečkin dělovkou od modré čáry přeťal hokejku Jeana-Gabriela Pageaua. Ottawa se tak v oslabení brání spíše ve třech a půl hráčích.
     
    46:53
    Nyní se ale Senátorům povedlo vyhodit puk přes všechny čáry. Samozřejmě přichází rychlé střídání.
     
    47:01
    Následný přechod do útočného pásma v podání Capitals je zastaven vinou ofsajdu. Vhazovat se bude poblíž střídačky domácího celku.
     
    47:38
    Tentokrát to byl Zack Smith, který puk vyvezl z pásma Ottawy. Hostům se přesilová hra příliš nedaří a za chvíli bude u konce.
     
    48:02
    Domácí v plném počtu.
     
    48:56
    Hosté se nyní po nevyužité přesilové hře museli bránit, nicméně domácí z kombinace vytěžili jen Karlssonovou ránu, která byla sražena.
     
    49:29
    Sens jsou ale v posledních vteřinách jednoznačně aktivnější a znovu kombinují v útočném pásmu. Nějaká nebezpečnější střela však nepřichází.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:58
    Rychlejší útok domácích byl zakončen slabou střelou. Ta se navíc zastavila o blokujícího hráče Washingtonu.
     
    50:26
    Velká šance Washingtonu! Condon pouze vyrazil jedovatý pokus od modré čáry a k dorážce se následně prodral jeden ze spoluhráčů střílejícího Kuzněcova. Domácí brankář byl pozorný!
     
    50:52
    Po krátkém souboji u červené čáry se kotouče chopili hosté. Jejich nahození však letělo pouze do rohu obranného pásma Ottawy.
     
    51:19
    Ellerova nepříjemná střela se od Condonova ramene odrazila vysoko do vzduchu a domácí brankář chvíli nevěděl, kde má kotouč. Nakonec ale kotouč odpálil jeden z domácích beků.
     
    51:44
    Karl Alzner (WSH) nyní krosčekem postrčil Marka Stonea. Nakonec je z toho dvouminutový trest za vražení na hrazení.
     
    52:23
    Razantní střelou od modré čáry se Karlssonovi podařilo sestřelit bránícího soupeře. Následně se kombinace Ottawy zadrhla a Eller puk vyváží do středního pásma.
     
    53:02
    Až nyní se domácí vracejí do útočného pásma a snaží se ohrozit Bradena Holtbyho v bráně Washingtonu.
     
    53:19
    Brassard puk šikovně prostrčil k Holtbymu, avšak ani jeden ze dvou dorážejících hráčů Ottawy kotouč nedostal za záda hostujícího brankáře.
     
    53:44
    Hosté v plném počtu.
     
    54:33
    Ottawa se znovu pokouší o usazení se v útočném pásmu. Zatím je to ale bez výsledku a Washington v pohodě odráží jeden atak za druhým.
     
    54:58
    Další nepřesnost ze strany Senátorů. Kotouč tak zůstává ve středním pásmu.
     
    55:18
    Z rychlejšího brejku mohli zahrozit hosté. Burakovsky však trefil pouze blokujícího soupeře, který kotouč rychle vyváží pryč z pásma Sens.
     
    55:49
    Kotouč šel znovu jen do neutrální zóny, kde byl následně odpískán ofsajd hostujícího celku. Je tady zřejmě poslední komerční přestávka.
     
    56:11
    Domácí puk poměrně rychle dostali do pásma soupeře. Zpětná přihrávka na modrou čáru už ale nebyla zrovna nejpřesnější a Sens se tak připravují o šanci ohrozit Holtbyho.
     
    56:53
    Capitals znovu naprosto v pohodě odrazili ofenzívu soupeře. Svěřenci Guye Bouchera se ne a ne dostat k potřebnému tlaku.
     
    57:46
    Situace se opakuje. Útok Ottawy odražen pozorně bránícími hráči Washingtonu. Poté se domácí navíc dopustili zakázaného uvolnění.
     
    58:19
    Domácím se výrazně krátí čas na vyrovnání a stále se hraje ve středním pásmu. Senátoři se rychle musí dostat k puku a přenést ho do pásma Capitals.
     
    58:49
    Senátoři už mají prázdnou bránu! Vyhození Justina Williamse si to však namířilo pouze na zakázané uvolnění, po kterém si domácí berou oddechový čas.
     
    58:57
    Další zakázané uvolnění v podání Washingtonu. Vhazování u Bradena Holtbyho se bude opakovat.
     
    59:18
    Nyní už se sice Ottawa dostala do kombinace, ale nepřesná přihrávka zpoza brány se podél mantinelu dostala až k červené čáře.
     
    59:47
    Až teď se domácí prodrali ke střele. Pokus Erika Karlssona však Holtby dokázal vyrazit.
     
    59:56
    Ani další střela neměla gólové parametry. Tentokrát to pouze do Holtbyho napálil Mike Hoffman.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a hosté slaví další vítězství. O osudu utkání rozhodla branka kterou již ve druhé minutě vstřelil T.J. Oshie. Ottawa byla ve všech třetinách střelecky aktivnějším týmem, avšak Holtbyho dokázala překonat jen jednou, a to když Karlsson trefil břevno. Pro domácí je to tedy čtvrtá porážka v řadě a Senátoři se tak po dnešku propadnou o jednu příčku zpět. Skvěle hrající Capitals naopak udrží kontakt s čelem a od prvního místa Východní konference je budou dělit jen tři body.

    Střely na bránu po 3. třetině

    Ottawa Senators – 30 (10, 11, 9)
    Washington Capitals – 20 (5, 8, 7)
     
    TŘI HVĚZDY UTKÁNÍ

    1. Braden Holtby (WSH) 30 zák., 0 gólů, 100%
    2. Nicklas Bäckström (WSH) 0+1
    3. Mike Condon (OTT) 19 zák., 1 gól, 95.0%
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    Do utkání nezasáhl ani jeden český či slovenský hokejista.
     
    S konstatováním, že dnešní utkání v Canadian Tire Centre v Ottawě sledovalo 18 696 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou! (03:52:11)

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 2. Oshie (Bäckström, Schmidt)


    Ottawa Senators: Condon (O'Connor) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf, Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman, Claesson – Z. Smith, Brassard, Mark Stone – Dzingel (A), Turris, Hoffman – Pageau, Pyatt, Kelly – Lazar, Neil (A).
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Alzner, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Schmidt – Ovečkin (C), Bäckström (A), Oshie – Ma. Johansson, Kuzněcov, Williams – Connolly, Eller, Burakovsky – Winnik, Beagle, T. Wilson.

    Rozhodčí: Eric Furlatt, Jon McIsaac – Devin Berg, Brad Kovachik

    Diváci: 18 696
    thejrc.org