Los Angeles – Minnesota 4:3 (po pr.) | Toronto – Montreal 3:5 (kon.) | Florida – Boston 0:4 (kon.)
New Jersey – Edmonton 1:2 (po pr.) | Columbus – NY Rangers 4:5 (kon.) | Ottawa – Washington 0:1 (kon.)
St. Louis – Dallas 4:3 (kon.) | Arizona – NY Islanders 2:1 (2:0 po s.n.) | Calgary – Vancouver 3:1 (kon.)
San Jose – Detroit 6:3 (kon.) | Carolina – Boston 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Tampa 6:2 (kon.)
konec
Florida Panthers
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Boston Bruins
Neděle 08.01.2017, 01:00 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Florida Panthers
    Dá se říct, že Florida tápe a rozhodně nemá nějakou oslnivou formu. Panteři z posledních pěti utkání vyhráli dvě, konkrétně proti Nashvillu (2:1) a proti Dallasu (3:1). V tomto období však také třikrát prohráli – Winnipeg (1:4), Montreal (2:3pp) a Toronto (2:3 sn.) V tabulce se Panteři drží na desátém místě. Na svého dnešního soka, tedy Boston, ztrácí Florida dva body. V případě výhry v základní hrací době by se tedy mohla dotáhnout na deváté místo, tedy Boston.
    Z hráčů sbírá nejpilněji kanadské body Aleksander Barkov. Na svém kontě jich má 27 (9+18). V bráně stabilně chytá ostřílený gólman Roberto Luongo (91.85%). V noci uvidíme, zda se tedy dokáže Florida na Boston bodově dotáhnout a přiblížit se pozicím, zaručujícím play-off.
     
    Boston Bruins
    Boston také svou formou příliš neoslňuje. Z posledních pěti utkání dokonce získal méně bodů, než Panteři. Za dvě výhry – Buffalo (3:1, 4:2). A také Boston z posledních pěti mačů má na svém kontě tři prohry – Columbus (3:4), New Jersey (0:3), Edmonton (3:4). I Boston by se v případě výhry mohl v tabulce posunout. Dokonce na sedmé místo. To by ale musela Ottawa i Toronto zaváhat. Boston má totiž stejně bodů, jako dva zmiňovaní soupeři před ním.
    Nejlepší hráčem Medvědů je Brad Marchand s dva a třiceti body (10+22). Za zmínku určitě stojí český mladík David Pastrňák, který je nejlepším střelcem svého týmu. Na své konto si připsal již 19 přesných zásahů, což ho řadí mezi nejlepší střelce této sezóny. Také je v Bostonu nejlepší v hodnocení +/-. V tomto ohledu má pozitivní bilanci +12.
    Bude určitě zajímavé sledovat, kdo se bude v tomto utkání radovat, tak si to nenechte ujít!
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Reimer – Demers, Yandle, Ekblad, Matheson, Pysyk, Kindl – Jágr, Trocheck, Marchessault – R. Smith, McCann, J. Jokinen – Sceviour, Sgarbossa, Malgin – P. Thompson, MacKenzie, McKegg.

    Boston Bruins: T. Rask – Carlo, Chára, McQuaid, Krug, K. Miller, C. Miller – Pastrňák, Bergeron, Marchand – Backes, Krejčí, Spooner – J. Hayes, Czarnik, Vatrano – Riley Nash, D. Moore, Schaller.

    Rozhodčí: Morton, Pollock – Barton, Miller..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Úvodního buly se zmocnila Florida a zamkla hned na začátek Boston v obranném pásmu. Jaromír Jágr si na úvod připsal velmi dobrou střelu, proti které Rask vyjel na poslední chvíli. Dorážet zkoušel ještě Marchessault, ale taktéž bez úspěchu.
     
    01:31
    Panteři do tohoto utkání vstoupili velmi aktivně! Teď měli několik možností. Největší z nich asi Jokinen, který pálil z mezikruží, avšak Rask střelu kryje. Následně Florida rozehrává od Reimera.
     
    03:01
    Další nebezpečnou střelu si připisuje Demers. Ten vyslal jedovku od modré, ale ani tato střela neslaví úspěch. Na druhé straně střílel Pastrňák. Proti jeho střele zakročil Reimer lapačkou.
     
    04:38
    Torey Krug nepropálil domácí útočníky na modré a ti se zmocňují puku.
     
    05:29
    Reimer skvěle! Připsal si důležitý zákrok svým levým betonem a poradil si i s dorážkou Davida Pastrňáka. Velmi nebezpečná střela i od českého reprezentanta.
     
    06:10
    Uběhlo necelých sedm a půl minut a my jsme zatím svědky ofenzivního hokeje. Oba týmy se již mohli ujmout vedení, avšak Rask i Remier jsou zatím pozorní. Komerční přestávka.
     
    06:26
    Yandle chtěl střílet od modré. Jeho pokus mu příliš nesedl a skončil mimo branku. Kotouč se ale odrazil od mantinelu před brankoviště, kde dorážel McCann, ale i proti jeho pokusu Rask dobře zakročil.
     
    07:31
    David Pastrňák zavezl puk do útočného pásma a dostal se až do mezikruží, odkud z otočky trefuje pouze mantinel za Reimerovou svatyní.
     
    08:53
    Z ničeho nic se v tutové situaci objevil Sceviour. Nejspíš i on byl zaskočen svou situací a tak poslal nepříliš přesnou střelu přímo do Raskova ramene.
     
    09:43
    Bergeron chytře poslal pas do brankoviště, kde byl Kevan Miller. Naštěstí pro domácí jejich obrana včas zareagovala a nepustila Millera k dorážce.
     
    10:11
    Sgarbossa se nenechal obrat o kotouč a vyhrál souboj s dvěma obránci Bruins. Pro svůj tým tak vybojoval vhazování v útočném pásmu, které se uskuteční hned po další komerční přestávce.
     
    11:08
    Panteři se nemohou dostat do útočného pásma. Nakonec se k puku dostali Bruins a Torey Kkrug prověřil Reimera střelou z úhlu. Ta mu nadělala velké problémy!
     
    12:12
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Jimmy Hayes – 2 min., sekání).
     
    12:48
    Bruins právě vstřelili branku!
    BRAD MARCHAND zblokoval střelu Yandleho a zcela sám se řítil na Reimera! Párkrát zamíchal kotoučem, položil si domácího brankáře a mazácky zavěsil pod víko. Navíc je to gól v oslabení, který se vždy počítá. 1:0 pro Boston. Bez Asistence
    12:48 Brad MARCHAND - 0:1
     
    13:28
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Riley Nash – 2 min., vražení na hrazení).
     
    14:25
    Ekblad si s pukem sjel mezi kruhy, odkud mocně napřáhl a vyslal puk na branku. Rask skvěle zasáhl lapačkou.
     
    14:45
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Jakub Kindl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    15:10
    Krejčí chytře navezl puk do brankoviště, ale Pastrňák se k dorážce nedostal. Česká spolupráce, tak brankou nekončí. Avšak následně Boston kombinuje před Reimerem.
     
    16:45
    Florida je v plném počtu. Jakub Kindl naskočil do hry.
     
    17:28
    Ani jeden tým se nemůže usadit v útočném pásmu. Oba týmy zatím slušně brání střední pásmo. Až nyní se to nepovedlo a uvidíme další vyloučení.
     
    18:06
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Michael Sgarbossa – 2 min., vysoká hůl).
     
    18:40
    První půl minutovku početní nevýhody Florida ustála a osvobodila se. Nepřesná kombinace navíc vyhnala Boston z pásma.
     
    19:43
    Jokinen mohl poslat pas na zcela volného MacKenzieho. Jeho přihrávka však postrádala trochu té přesnosti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První perioda tohoto zápasu je za námi a skóre nám ukazuje, že Boston vede 1:0. Skóre mohlo být mnohem větší na obou stranách, ale oba brankáři drží své týmy. Hra je zatím vyrovnaná, čemuž svědčí i počet střel 12:11 z pohledu Bostonu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    První zákrok třetiny si připisuje Reimer. Bez větších obtíží uschoval střelu ve své výstroji.
     
    20:52
    Jaromír Jágr chtěl zavést puk do útočného pásma, ale jeho spoluhráč vjel do pásma dříve, než by měl, tudíž se píská ofsajd.
     
    Na zblokované střely vede Boston 6:2!
     
    22:10
    Dominic Moore teď svou aktivitou zavařil Panterům! Nejprve dostal puk do pásma, kde objel branku a zkoušel zasunout puk k bližší tyčí. Reimer byl přitisknut na tyčce a puk nepropustil.
     
    23:47
    Marchand neměl špatnou střeleckou pozici, jenže chtěl akci vyšperkovat tím, že posílal pas Marchanda. Jeho přihrávka byla nepřesná a k puku se dostali Panteři.
     
    24:13
    Bruins právě vstřelili branku!
    A Bruins jdou do vedení 2:0! Střelu českého hokejisty, Davida Krejčího, tečoval před brankou DAVID BACKES. Nutno říct, že na tuto teč mohl Reimer reagovat a tento gól jde tak trochu na jeho vrub. Nás může samozřejmě těšit asistence Davida Krejčího a také Zdena Cháry! Asistence: David Krejčí.
    24:13 David BACKES - 0:2
     
    25:20
    Odpověď měl na své holi Jared McCann, to by ale musel z bezprostřední blízkosti trefit zařízení!
     
    26:02
    Derek MacKenzie nahazoval na Raska, ten však bez obtíží střelu vyráží a puku se zmocňují hokejisté z Bostonu.
     
    26:42
    Jaromír Jágr mohl také bleskově odpovědět na gól Bostonu. Dostal dobrý pas, vyjel zpoza brány, položil si Raska, ale ten zázračně puk zastavil a navíc ho udržel. Teď Rask výrazně podržel svůj tým.
     
    27:14
    Panteři se zuby, nehty snažili udržet útočné pásmo, jenže neúspěšně a ke kotouči se dostávají bostonští hokejisté. Dobrou a táhlou střelu předvedl Krejčí, ale rozhodčí píská ofsajd.
     
    27:24
    Aaron Ekblad si sjel od modré čáry hlouběji do pásma, odkud tvrdě vypálil. Rask ale opět podržel Boston.
     
    Střely na branku – FLA 16 – BOS 18.
     
    29:21
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Paul Thompson – 2 min., sekání).
     
    29:40
    Bruins právě vstřelili branku!
    Nádherná kombinace Bostonu, který nyní totálně rozebral Floridu! Ke střele se dostal Torey Krug, jenž dostal pas od Davida Pastrňáka a tvrdě vypálil. Jeho rána se odrazila od Reimera přímo k BRADU MARCHANDOVI, který se z lehké pozice nemýlil. 3:0 pro Boston. Asistence: Torey Krug, David Pastrňák.
    29:40 Brad MARCHAND - 0:3
     
    30:00
    Přesně v polovině utkání vede Boston nad Floridou 3:0. Po komerční přestávce se bude ve hře pokračovat.
     
    31:15
    Střela Ryana Spoonera končí vysoko nad brankou. Bude se vhazovat po levé ruce Reimera.
     
    31:25
    Brandon Carlo také zkusil své štěstí od modré, jeho střelu Reimer kryje. Na druhé straně drží kotouč i Tuukka Rask.
     
    32:02
    Rozhodčí ztratil puk z dohledu. Ten se povaloval někde před Raskem, kde snad byli také všichni hráči, kteří v tu dobu byli na ledě. Bude se vhazovat.
     
    33:06
    Icing – hra se stěhuje před domácího gólmana.
     
    33:34
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brandon Carlo – 2 min., hákování).
     
    33:40
    Panterům se dnešní dvě přesilové hry nevyvedli, tak co do třetice?
     
    34:00
    Marchessault si připsal dobrou ránu od modré čáry. Ale i jeho střelu Rask zkrotil. Následuje vhazování po pravici Raska.
     
    35:04
    Zbývá posledních třicet sekund, ale Boston brání skvěle. Florida si zatím připsala ze tří přesilovek pouhé tři střely!
     
    35:34
    Hosté v plném počtu.
     
    36:45
    Opět se Florida ani Boston nemohou usadit v útoku. Hra se nyní přelévá z pásma, do pásma, ale zatím bez většího ohrožení branky.
     
    37:49
    Až teď! David Pastrňák přímo hýři aktivitou a snad při každém střídání si připisuje střelu. Opět pálil z otočky. Reimer byl tentokrát pozorný. Opět je v akci komerční přestávka. Po ní se bude vhazovat v útočném pásmu Bostonu.
     
    38:52
    David Krejčí je v držení kotouče, ale zatím se mu nenabízí nikdo ze spoluhráčů.
     
    39:21
    Třetina se už pouze dohrává a ani jeden tým se nikam příliš nehrne. Hraje se ve středním pásmu a zde také třetina končí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Parádní třetina ze strany Bostonu. Ten si totiž na své konto připsal dva góly a do poslední třetiny půjde s tříbrankovým náskokem. Florida má také své šance, ale Rask je vždy, tam kde být má.
     
    Střely po 2. třetině
    Florida 19 : 25 Boston
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Jared McCann se snažil proháčkovat až do zakončení, to se mu však nepovedlo a ještě byl obrán o kotouč. Boston tak zakládá protiútok.
     
    41:15
    Yandle si teď na modré neporozuměl s Mathesonem a je z toho ofsajd Panterů.
     
    42:15
    Yandle nahazuje za bránu, kde se kotouče ujímají Panteři a drží Bruins v jejich obranném pásmu. Matheson dobře střílel, z dobré pozice, jenže bez úspěchu.
     
    44:38
    Jakub Kindl to myslel dobře, když posílal střelu směrem do brankoviště, tam ale žádný z jeho spoluhráčů nebyl.
     
    44:59
    Bruins právě vstřelili branku!
    Toto může být rozhodující moment, který položí Floridu možná definitivně do kolen. RILEY NASH z ostrého úhlu pálil a Reimerovi propadl kotouč až za brankovou čáru. Asistence Kevan Miller.
    44:59 Riley NASH - 0:4
     
    46:15
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Michael Matheson – 2 min., nedovolené bránění).
     
    46:22
    S prvním pokusem v této přesilovce si Reimer poradil a kotouč v klidu přikryl pod svou lapačku.
     
    47:15
    Nebezpečná střela Colina Millera končí v lapačce Reimera. Efektivní zákrok!
     
    48:15
    Florida se s koncem přesilové hry osvobozuje a Matheson právě teď naskočil na led.
     
    48:30
    Brandon Carlo vyslal ze své hole střelu, která šla mimo Reimerovu branku, přesto ji gólman Floridy raději podrží.
     
    49:49
    Boston drží útočné pásmo a nepouští Floridu k žádné větší příležitosti, která by mohla znamenat snížení stavu.
     
    51:04
    Nepřesnosti v rozehrávce nyní stáli Floridu puk. Naštěstí pro Pantery Boston posílá puk na zakázané uvolnění.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:00
    Zbývá nejspíše posledních osm minut tohoto zápasu. Nic nenasvědčuje tomu, že by se stav měl měnit. Boston dobře brání, ale už se nehrne tolik do útoku, spíše se soustředí na pevnou obranu.
     
    53:01
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Jakub Kindl – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Dominic Moore – 2 min., krosček).
     
    54:15
    Po delší době jsme viděli výraznější šanci. Kevan Miller dostal přihrávku do jízdy, ovšem kotouč do branky neusměrnil.
     
    54:26
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Jonathan Marchessault – 2 min., podražení).
     
    54:47
    Vatrano střílel z pravého kruhu. Jeho střela Reimera příliš neohrozila, a tak se bude vhazovat.
     
    55:25
    Rask podrží puk pro své spoluhráče. Je na nich vidět, že do útoku už se Medvědům příliš nechce.Nejspíše budou dělat vše pro Raskovo čisté konto.
     
    56:00
    Kuriózní situaci teď zavinil Keith Yandle. Ten napálil puk od své branky přímo do hráčů Bostonu, jenž seděli na střídačce.
     
    57:25
    Pastrňák získal puk, jenže při zakončení zkoušel udělat ještě otočku, což se mu nevyplatilo, neboť kotouč končí výrazně mimo svatyni domácích.
     
    58:38
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jonathan Marchessault.
     
    59:31
    Zzbývá poslední půl minutka a už se zřejmě nic nestane. Boston ještě zkouší přidat pátý gól, ale žádný velký tlak to není.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Boston dnes zcela jasně přejel Floridu poměrem 4:0. Bruins si tak z Floridy odvezou oba dva body. A díky výsledku z Toronta se posunou na postupové místo. Florida také měla své šance, ale finský gólman Tuukka Rask dnes zachytal skvěle a připisuje si další čisté konto. Já se s vámi pro dnešní utkání loučím a přeji příjemný zbytek víkendu!
     
    Hvězdy utkání
    1. Tuukka Rask (BOS) 25 zák., 100%
    2. Brad Marchand (BOS) 2+0, 3 střely, čas na ledě 19:03
    3. David Backes (BOS) 1+0, 3 střely, čas na ledě 15:05
     
    Československá stopa v utkání
    Zdeno Chára (BOS) 0+1, 1 střela, čas na ledě 21:03
    David Krejčí (BOS) 0+1, 0 střel, čas na ledě 16:30
    David Pastrňák (BOS) 0+1, 1 střela, čas na ledě 17:08
    Jaromír Jágr (FLA) 0+0, 2 střely, čas na ledě 14:36
    Jakub Kindl (FLA) 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:11 (04:08:36)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 13. Marchand, 25. Backes (Krejčí, Chára), 30. Marchand (Krug, Pastrňák), 45. Riley Nash (K. Miller)


    Florida Panthers: Reimer (Brittain) – Demers, Yandle, Ekblad, Matheson, Pysyk, Kindl – Jágr, Trocheck, Marchessault – R. Smith, McCann, J. Jokinen – Sceviour, Sgarbossa, Malgin – P. Thompson, MacKenzie, McKegg.
    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – Carlo, Chára, McQuaid, Krug, K. Miller, C. Miller – Pastrňák, Bergeron, Marchand – Backes, Krejčí, Spooner – J. Hayes, Czarnik, Vatrano – Riley Nash, D. Moore, Schaller.

    Rozhodčí: Morton, Pollock – Barton, Miller.
    thejrc.org