Los Angeles – Minnesota 4:3 (po pr.) | Toronto – Montreal 3:5 (kon.) | Florida – Boston 0:4 (kon.)
New Jersey – Edmonton 1:2 (po pr.) | Columbus – NY Rangers 4:5 (kon.) | Ottawa – Washington 0:1 (kon.)
St. Louis – Dallas 4:3 (kon.) | Arizona – NY Islanders 2:1 (2:0 po s.n.) | Calgary – Vancouver 3:1 (kon.)
San Jose – Detroit 6:3 (kon.) | Carolina – Boston 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Tampa 6:2 (kon.)
po prodl.
New Jersey Devils
1:2 (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Edmonton Oilers
Neděle 08.01.2017, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:59 Mark LETESTU - 1:2
     
    63:59
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto, Oilers přesilovku v prodloužení využívají a odvezou si z Prudential Center dva body za vítězství! Po nevyužité šanci Oscara Klefboma pokračoval nastolený tlak Edmontonu, na vrcholku levého kruhu dostal nabito MARK LETESTU, jehož dělová rána div že neprotrhla síť! Asistence: Oscar Klefbom a Connor McDavid.
     
    62:41
    Connor McDavid se dostával do obrovské šance, Travis Zajac (NJD) ho ale sekyrou zastavil. Oilers si zahrají přesilovku v prodloužení!
     
    62:15
    Jordan Eberle si narazil touš s Oscarem Klefbomem, na konci celé akce ale přišel zákrok vynikajícího Coryho Schneidera! Oilers v prodloužení zatím jasně dominují.
     
    46:24
    Rychlé nahození Damona Seversona vypadlo Talbotovi z moci a blízko druhé trefy v utkání byl Miles Wood, s dorážkou ovšem nepochodil!
    43:33 Matt BENNING - 1:1
     
    43:33
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers se konečně dočkali a zúročili svůj tlak, máme vyrovnáno! MATT BENNING vystřelil zápěstím z vrcholku pravého kruhu a Cory Schneider toho moc neviděl, takže puk propadl za jeho záda. Pro Benninga jde o první branku v NHL! Asistence: Andrej Sekera a Anton Lander.
     
    37:55
    V oslabení se dostal k nebezpečném zakončení Travis Zajac, ale Cam Talbot byl pozorný a puk dokázal nakonec nejistě vyrazit! Na druhé straně pak Milan Lucic nechal vyniknout Coryho Schneidera, to byly momenty.
     
    37:18
    Miles Wood (NJD) se provinil krosčekem na obránce Matta Benninga, Oilers mají dobrou šanci na vyrovnání. Čeká je první přesilovka.
     
    35:14
    Výborný zákrok Cama Talbota! Bývalý útočník Edmontonu Taylor Hall střílel z velmi zajímavé pozice, nicméně gólman Oilers si s tím poradil.
     
    31:18
    Taylor Hall nabil na druhé straně velice pěkně Parenteauovi, střelu nejlepšího kanonýra New Jersey ale dokázal Talbot vyrazit do rohu! Reflexivní zákrok.
     
    30:07
    Po velmi šikovném nahození Oscara Klefboma od mantinelu dorážel v předbrankovém prostoru Mark Letestu. Oilers byli blízko vyrovnání, ale Cory Schneider řekl „ne“ a vytěsnil kotouč betonem!
     
    17:01
    Až nyní se bude vylučovat. Patrick Maroon (EDM) inkasuje dvě trestné minuty za podražení Michaela Cammalleriho. Uvidíme první přesilovku.
     
    12:46
    Taylor Hall na sebe vzal odpovědnost v přečíslení dva na jednoho s Parenteauem, jeho přízemní střelu zápěstím však Cam Talbot dokázal betonem vykopnout do bezpečí!
    09:44 Miles WOOD - 1:0
     
    09:44
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté mají rychlíka Connora McDavida, Devils na tohle ale mají v sestavě MILESE WOODA. Travis Zajac vyslal svého spoluhráče do akce a ten předvedl neuvěřitelné zrychlení, Eric Gryba ho vůbec nestíhal. Wood posléze chladnokrevně zasunul kotouč mezi betony Cama Talbota a otevřel skóre zápasu, 1:0 pro New Jersey! Asistence: Travis Zajac a Steven Santini.
     
    06:23
    Leon Draisaitl přihrál v přečíslení tři na dva na Patricka Maroona, který situaci vylepšil přihrávkou na Connora McDavida. Ten už zasouval kotouč do poloodkryté brány, ale brankář Devils ho na poslední chvíli vychytal! McDavid mohl již třikrát skórovat.
     
    05:43
    McDavid je neuvěřitelně rychlý! Opět se lídr bodování celé NHL po pravé straně vřítil až před Coryho Schneidera, který ale jeho zakončení zlikvidoval.
     
    01:47
    Máme tu vzájemné vyloučení. Za nedovolené bránění brankáře dostává dvě minuty Benoit Pouliot (EDM), dvouminutový trest inkasuje také Pavel Zacha (NJD) za hákování.
     
    00:44
    Lídr bodování NHL úřaduje! Connor McDavid se dobře prodral po pravé straně k zakončení a domácí celek nyní zachránila tyčka.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 10. Wood (Zajac, Santini) – 44. Benning (Sekera, Lander), 64. Letestu (Klefbom, McDavid)


    New Jersey Devils: Cory Schneider (Kinkaid) – Merrill, Lovejoy, Quincey, Severson, Auvitu, Santini – Hall, Zajac (A), Parenteau – Cammalleri (A), Henrique (A), Palmieri – Wood, Zacha, Smith-Pelly – Lappin, Kalinin, Gazdic.
    Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – Sekera, Benning, Russell, A. Larsson, Klefbom, Gryba – Maroon, McDavid (C), Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins (A), Kassian – Pouliot, Caggiula, Eberle (A) – Letestu, Lander, Hendricks.

    Rozhodčí: Meier, O'Rourke – Cherrey, Murphy.

    Diváci: 14 734
    thejrc.org