Los Angeles – Minnesota 4:3 (po pr.) | Toronto – Montreal 3:5 (kon.) | Florida – Boston 0:4 (kon.)
New Jersey – Edmonton 1:2 (po pr.) | Columbus – NY Rangers 4:5 (kon.) | Ottawa – Washington 0:1 (kon.)
St. Louis – Dallas 4:3 (kon.) | Arizona – NY Islanders 2:1 (2:0 po s.n.) | Calgary – Vancouver 3:1 (kon.)
San Jose – Detroit 6:3 (kon.) | Carolina – Boston 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Tampa 6:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
6:2 (0:0, 2:1, 4:1)
Tampa Bay Lightning
Neděle 08.01.2017, 23:15 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.
     
    Krásný večer fanouškům nejkvalitnější hokejové podívané! Od třiadvaceti hodin začíná repríza finále Východní konference z posledního roku. Na led Pittsburghu Penguins jede Tampa Bay Lightning.
     
    PITTSBURGH PENGUINS (2.)
    38 zápasů, 55 bodů (V – V – V – V – P)


    Obhájce titulu hraje opět skvěle a i letos se s ním musí počítat jako s největším favoritem na zisk Stanley Cupu. Tučňáci jsou aktuálně na druhém místě konference se ztrátou tří bodů na fenomenální Columbus. Banda kolem Sidneyho Crosbyho vyhrála naposledy na nový rok, kdy zdolala Montreal po prodloužení.

    Nejproduktivnější hráči
    Jevgenij Malkin – 38 zápasů, 43 bodů (16+27)
    Sidney Crosby – 32 zápasů, 42 bodů (26+16)
    Phil Kessel – 38 zápasů, 37 bodů (12+25)
     
    TAMPA BAY LIGHTNING (10.)
    41 zápasů, 42 bodů (P – P – P – V – P)


    Naopak Tampě letošní ročník moc nevychází a aktuálně ztrácí na play-off. Floridskému celku hodně chybí jejich kapitán Steven Stamkos, který se opět zranil. Tampa ztrácí na vyřazovací jen pár bodů, ale určitě by nechtěla v prvním kole dostat například Pittsburgh. Celek Joona Coopera naposledy nestačil na Philadelphii se kterou prohrál 2:4.

    Nejproduktivnější hráči
    Nikita Kučerov – 34 zápasů, 39 bodů (16+23)
    Victor Hedman – 41 zápasů, 36 bodů (7+29)
    Tyler Johnson – 41 zápasů, 24 bodů (12+12)
     
    Poslední vzájemné střetnutí

    11.12.2016
    Tampa Bay Lightning 3:4 Pittsburgh Penguins
    18. Drouin (Strålman, Kučerov), 24. Filppula (Nestěrov), 31. Drouin (Garrison) – 13. Crosby (Dumoulin, Letang), 38. Malkin (Kessel, Letang), 46. Crosby (Kessel, Letang), 49. Malkin (Daley, Kessel)

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Bishop) – Strålman, Hedman, Garrison, Šustr, Coburn, Nestěrov – Palát, T. Johnson, Kučerov – Killorn, Point, Vermin – Boyle, Filppula, Drouin – Naměstnikov, Paquette, J.T. Brown.

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (M.-A. Fleury) – Dumoulin, Letang, Määttä, Daley, Cole, J. Schultz – Sheary, Crosby, Hörnqvist – Hagelin, Malkin, Kessel – Kunitz, Bonino, Rust – S. Wilson, Cullen, Kühnhackl.
     
    Československá stopa

    Andrej Šustr (TBL) – 40 zápasů, 6 bodů (1+5)
    Ondřej Palát (TBL) – 36 zápasů, 18 bodů (7+11)
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (Jarry) – Letang, Daley, J. Schultz, Cole, Oleksy, Määttä – Rust, Crosby, Sheary – Hörnqvist, Malkin, Hagelin – Kessel, Bonino, Kunitz – Fehr, Cullen, S. Wilson.

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Wilcox) – Šustr, Hedman, Strålman, Nestěrov, Witkowski, Garrison – Kučerov, Naměstnikov, Drouin – Peca, T. Johnson, Palát – Callahan, Filppula, Killorn – J.T. Brown, Paquette, Erne.

    Rozhodčí: Hebert, Charron – Sericolo, Mach.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Krásný večer! Penguins tento rok slaví padesát let své existence a v nové aréně Pittsburghu právě probíhá program k tomuto úspěchu. Na ledě se objeví vítězný celek z roku 2009.
     
    Nyní už přicházejí nynější hráči Pittsburghu, jenž si úspěch pamatují. Mimojiné na střídačce stojí dřívejší miláček Pascal Dupuis.
     
    Akce je u konce. Arénou aktuálně zní národní hymny USA. Po nich začne utkání mezi týmy, jenž se v minulé sezóně dostali do finále konference.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní vhazování vyhrál pro svůj celek kapitán Sidney Crosby. Penguins budou tedy začínat toto utkání s pukem na holi.
     
    00:39
    Justin Schultz se dostával do první šance. Po pravé straně si najel ke kruhu, odkud přihrával před branku. Tam se ale ke kotouči nikdo nedostal.
     
    01:04
    Následně se domácímu celku povedlo vybojovat vhazování po levici ruského brankáře. Pens do utkání vletěli hodně aktivně.
     
    01:34
    Ondřej Palát v první akci hostů žabičkou posílal do úniku Vladislava Naměstnikova. Už to vypadalo, že pojede sám na branku, ale na poslední chvíli byla přihrávka lehce zblokována.
     
    01:56
    Hosté se ale i tak dostali před branku a celý závar byl zakončen střelou z mezikruží. Fleury ovšem puk viděl a dokázal jej ukrýt v lapačce.
     
    02:38
    Hraje se zatím hodně rychlý hokej na obě strany. Vidíme útoky z jedné strany na druhou. Na první branku bychom nemuseli čekat dlouho.
     
    02:51
    Andrej Vasilevskij nyní byl připraven proti takovému nahození od modré čáry. Domácí vybojovali pásmo, vhazovat se bude po levici ruského brankáře.
     
    03:14
    Z farmy povolaný Michael Bournival se dostával do šance, ale připraveného Fleuryho střelou po ledě překonat nedokázal!
     
    04:03
    Sidney Crosby našel přihrávkou od levého mantinelu Bryana Rusta mezi kruhy. Domácí mladík zakončoval k levé tyčce, ale tam byl připraven Vasilevskij.
     
    04:38
    Nikita Kučerov se dostával středem hřiště do pásma, ale na modré čáře jej pohotovým obranným zákrokem zastavil bránící hráč.
     
    05:27
    Domácím se nepovedlo zakončit žádnou svou akci, Tampa následně raději poslala kotouč až za branku Fleuryho, píská se icing.
     
    05:59
    Hodně dobře to nyní myslel jeden z hostů, jenž hledal přihrávkou před odkrytou branku Valtteriho Filppulu. K tomu se ale puk nakonec nedostal.
     
    06:44
    Adam Erne byl dalším, co vyzkoušel pozornost domácího Fleuryho. Pokus od levého mantinelu jej ovšem nemohl překvapit.
     
    06:54
    Následně se hostující celek dostal do ofsajdu. Po první komerční přestávce se tak bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    07:08
    Od levého mantinelu to zkoušel Alex Killorn. Ten ovšem nedokázal zakončit ideálně, jeho pokus skončil jen za brankou.
     
    07:39
    Na druhé straně nahrnul puk do brankoviště útočník Jevgenij Malkin. Nejproduktivnější hráč v tomto utkání ovšem nikoho nenašel.
     
    07:57
    Právě Malkin následně zahákoval parťáka z reprezentace Nikitu Kučerova a bude tak prvním vyloučeným hráčem tohoto večera.
     
    08:10
    Překvapivě se v první šanci ale objevili hosté. Matt Cullen projel do útočného pásma a z levého kruhu následně zakončoval k pravé tyčce. Vasilevskij ale předvedl skvělý zákrok!
     
    08:11
    Sudí tam viděli faul vracejícího se Killorna. Síly na ledě se tak vyrovnají, to byla hodně rychlá přesilovka.
     
    08:31
    Ve hře čtyř proti čtyřem jsou u puku zatím hokejisté Pittsburghu, jenž kombinují ve vlastní třetině. Následně ale budou chtít ukázat vepředu.
     
    09:12
    Do šance se ale dostali domácí. Nick Bonino zakončoval z pravého kruhu střelou do vzdálenější šibenice. Tam se ale netrefil.
     
    09:49
    Bryan Rust projel hodně rychle do pásma a krásně přihrál na levý kruh Daleymu. Ten zakončoval z blízkosti, nad levé rameno se ovšem netrefil!
     
    09:57
    Domácí v plném počtu.
     
    10:11
    Hosté v plném počtu.
     
    10:36
    Puk do pásma zavezl český reprezentant Ondřej Palát. Ten následně zakončoval, ale jeho pokus ani netrefil branku.
     
    11:10
    Sledujeme zatím vyrovnané utkání. Oba celky zaznamenaly totožný počet střel a hraje se tak stejně v útočných třetinách.
     
    11:32
    Hokejisté Tampy se nyní dostali s pukem až do brankoviště, kde ale nezakončili. Volný puk stačilo poslat do odkryté svatyně.
     
    12:14
    Následovalo kroužení domácích hokejistů před brankou Vasilevského. Ani zde se ale žádný hráč nedokázal střelecky prosadit.
     
    12:49
    Trevor Daley byl po menším hitu obrán o kotouč a Blesky se následně zmocnili puku. Směrem dopředu ale nevymysleli nějakou akci.
     
    13:27
    Vše chtěl svou dělovkou ukončit Kris Letang. Zkušený obránce napřáhl na modré čáře, ale trefil jen před ním stojícího hráče.
     
    13:30
    Následně se hra přerušila a vhazovat se bude před Vasilevskim. To vše až po komerční pauze, která se nyní odehrává.
     
    13:47
    Tak toto byla tutovka! Po závaru před brankou se k volnému puku dostal Nick Bonino, který se jej pokoušel dostat do branky. Proti ale byla pravá tyčka ruského brankáře.
     
    14:30
    Po dalším útoku domácího celku bude probíhat další komerční přestávka. Po ní se bude vhazovat po levici dnes skvěle chytajícího brankáře.
     
    14:40
    Hned po vhazování rozjeli domácí kolotoč. Puk se dostal až k levému mantinelu, odkud zakončoval Justin Schultz. Jeho pokus ale skončil jen vedle branky.
     
    15:09
    Cédric Paquette se pokoušel na modré čáře obrat o kotouč domácího Iana Colea. V tomto počínání ale hákoval, a tak inkasuje trest.
     
    15:27
    Domácím se sice první tlak nepovedl a Tampa vyhodila, nyní je tu ovšem jejich druhý pokus usadit se v pásmu a něco vymyslet.
     
    15:54
    To se ale nestalo. Hokejisté Tampy dokázali i podruhé poslat kotouč mimo svou obrannou třetinu. Pens tak musí opět od Fleuryho.
     
    16:33
    Až nyní se domácí k něčemu zmínkyhodnému dostali. Jeden z hráčů objel branku a následně přišly dorážky. Vasilevskij zůstává nepřekonán.
     
    16:55
    Po levé straně si před branku najel Sidney Crosby, jenž se pokoušel překonat ruského brankáře zblízka. Ten byl ale se svým ramenem připraven.
     
    17:09
    Hosté v plném počtu.
     
    17:26
    Eric Fehr vyslal od pravého mantinelu takovou pomalejší ránu po ledě. Před Vasilevskim jí nikdo netečoval, a tak přišel zákrok hostujícího brankáře.
     
    18:05
    Penguins sice přesilovku nevyužili, ale i tak jsou aktivní a nepouští svého soupeře do nějakého nebezpečného snažení.
     
    18:33
    Nyní ale Tučňákům nevyšla přihrávka od obrany. Nezachycená přihrávka směrem dopředu skončila icingem, vhazuje se před Fleurym.
     
    18:58
    Jevgenij Malkin se pokoušel zpoza branky přihrát na nějakého spoluhráče. Našel ovšem pod tlakem jen připraveného hostujícího hráče.
     
    19:24
    Lightning sice útok nevyšel, ale i tak jsou na konci první třetiny u kotouče. Kombinují v obraně, uvidíme, zda se jim něco povede vymyslet.
     
    19:55
    Hodně nebezpečně pálil od levého mantinelu Victor Hedman. Švédský obránce a druhý nejproduktivnější hráč týmu trefil jen beton brankáře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je u konce! Zatím sledujeme utkání bez vstřelené branky, ale o šance nouze není. Některé měly domácí a některé hosté. Ani jeden puk ovšem neskončil v brance, musíme si počkat na periodu číslo dvě.

    Střely na branku: 15:9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Ryan Callahan v hned prvním útoku třetiny zkoušel pozornost Fleuryho. Ten ale spíše takové nahození ukryl v lapačce a přerušil hru.
     
    20:42
    Scott Wilson se dostal s pukem před branku, ale přihrával ještě lépe postaveným spoluhráčům na modrou čáru. Ti ale nakonec jeho přihrávku nezachytili.
     
    21:20
    Následně domácí vyslali další dva pokusy, ale ani jeden nebyl tak nebezpečný, aby skončil v brance. Pens jsou u puku i nadále.
     
    21:48
    Nyní touš nahodili za branku, kde se jej ale ujali hokejisté z Floridy. Ti se tak ženou do útočné třetiny, kde budou něco chtít vymyslet.
     
    22:19
    Tampa právě vstřelila branku!
    Což se také daří! Hosté vstupují do druhé třetiny vedoucí brankou. JONATHAN DROUIN na pravé straně nejdříve netrefil odkrytou branku, ale pár sekund na to se k puku v totožné situaci dostal podruhé, a to už se nemýlil. Asistence: Valtteri Filppula a Victor Hedman.
    22:19 Jonathan DROUIN - 0:1
     
    23:11
    Pens tato branka ale nezaskočila a hned se vydávají do útoku. Aktivně kombinují v útočném pásmu a následně budou chtít vyrovnat.
     
    23:44
    Nakonec ale z té aktivní hry Penguins nic nebylo a ke kotouči se dostali bránící hráči Lightning. Uvidíme, zda následně projdou do nějaké akce.
     
    24:04
    Zatím ne. Přihrávka směrem dopředu skončila na zakázaném uvolnění, vhazovat se tak bude před Vasilevskim.
     
    24:27
    Ruský brankář přerušil hru i po dalších pár sekundách. Nyní ukryl nahazovaný kotouč do jeho brankoviště.
     
    24:44
    A aby toho nebylo málo, píská se další icing. Tampa Bay se pokoušela projít do pásma rychlou přihrávkou. Ta ale skončila na dalším icingu.
     
    25:16
    Hosté sice kombinovali, ale po chvilce kotouč ztratili bez toho, aniž by zaměstnali Fleuryho. Puk je tedy na domácích hokejkách.
     
    25:57
    Druhá třetina je zatím o něco pomalejší a bez méně šancí než v první třetině. Uvidíme, zda se to v průběhu ještě změní.
     
    26:22
    Před branku si najel Sidney Crosby. Domácí kapitán byl sám před brankou, ale bekhendem zakončoval pouze do betonů brankáře!
     
    26:44
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nyní už vyrovnáno je! Andrej Vasilevskij neudržel střelecký pokus Bryana Rusta a kotouč mezi jeho nohy pronikal za čáru. Pojistku zajistil ještě CONOR SHEARY, jenž klouzající kotouč doklepl za záda bezmocného ruského brankáře! Asistence: Bryan Rust a Sidney Crosby.
    26:44 Conor SHEARY - 1:1
     
    27:09
    Následně se přerušuje hra. Probíhá první komerční přestávka druhé třetiny, oba celky se dokázaly v průběhu prosadit.
     
    27:51
    Po delším boji o puk za brankou Vasilevského se kotouč dostal na modrou čáru. Kris Letang zakončoval z pravé strany, ruský brankář ale nemusel zasahovat.
     
    28:19
    To až nyní! Eric Fehr dostal parádní přihrávku od Matta Cullena před branku. Zkušený útočník zakončoval k pravé tyčce, zde ale našel jen lapačku Vasilevského!
     
    29:01
    Hosté si zahrají přesilovku. Chris Kunitz míří na trestnou lavici za sekání, Tyleru Johnsonovi vysekl jeho hokejku z rukou.
     
    29:16
    Od modré střely střílel Vladislav Naměstnikov. Jeho spíše nabídka na teč ale nebyla zakončena. Puk skončil za brankou a domácí jej hned vyhodili.
     
    29:59
    Po další kombinační hře nebezpečně pálil Jonathan Drouin. Střela se od betonů odrazila před odkrytou branku, jeden z hostů ale nezakončoval.
     
    30:34
    Alex Killorn dostal následně puk do jízdy a hnal se sám na branku. Jeho střela ale neslavila úspěch, Fleury pohotově zakročil.
     
    30:59
    Tvrdá střela Hedmana se odrazila opět od betonů Fleuryho. Následně hosté puk nahrnuli do brankoviště, zde se ale nikdo neprosadil.
     
    31:01
    Hosté v plném počtu.
     
    31:14
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hned po přežití oslabení se domácí celek dostává do vedení! Opět to byla dvojice Cullen – Fehr. Matt Cullen projel po pravé straně a přihrávkou v ideální dobu našel ERICA FEHRA. Zkušený forvard se na střelu připravil a následně Vasilevského překonal! Asistence: Matt Cullen.
    31:14 Eric FEHR - 2:1
     
    32:06
    Hosté promrhali své vedení a nyní se budou muset opět koncentrovat. Penguins hrají skvěle.
     
    32:27
    Carl Hagelin postupoval po levé straně a následně zakončoval. Vasilevskiho ale u levé tyčky nenachytal, ruský brankář byl připraven.
     
    33:04
    A to i nyní proti další střele od modré čáry. Hosté jsou často pod palbou a jen díky svému brankáři prohrávají o jedinou branku.
     
    33:26
    Andrej Šustr zakončoval od modré čáry, ale jeho pokus nebyl vůbec tvrdý. Následně se k puku dostali opět domácí hokejisté.
     
    33:53
    Po icingu domácího celku se bude vhazovat po pravici Fleuryho. Ten dnes kromě jednoho pokusu, který nejspíše nemohl chytit, podává zodpovědný výkon.
     
    34:16
    Hra se po chvilce opět přerušila. Po další komerční pauze se bude pokračovat, domácí celek stále vede o jednu branku.
     
    34:27
    Po přihrávce zpoza branky se ke střele dostal Nick Bonino. Tomu se ale nepovedlo trefit branku, zamířil totiž jen vedle levé tyčky.
     
    35:17
    Následně se domácím hokejistům po nepřesné přihrávce píská zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici Fleuryho.
     
    35:25
    Chris Kunitz bude podruhé v utkání pykat za sekání. Nyní trefil hokejku obránce Garrisona. Uvidíme tak další početní výhodu.
     
    36:02
    Ondřej Palát dostal puk před branku, kde se pokoušel prosadit technickou střelou. Zblízka ovšem mířil jen do těla připraveného Fleuryho!
     
    36:34
    Následně se povedlo domácím vyhodit a Tampa tak musí od své branky. Zatím ale vidíme slušnou přesilovku hostujícího celku.
     
    36:59
    Nebezpečně z mezikruží pálil Valtteri Filppula. Jeho pokus ovšem neskončil mezi třemi tyčemi. Do útoku jde Pittsburgh.
     
    37:25
    Domácí v plném počtu.
     
    38:16
    Po pravé straně hodně rychle projel Erik Condra. Povolanému hráči z farmy se ale nepovedlo nějak brankáře překvapit.
     
    38:46
    K Malkinovi se dostal kotouč, ale nakonec jej nedosáhl zachytit. Kdyby se mu to povedlo, byl by před svým krajánkem naprosto osamocen.
     
    39:20
    Cédric Paquette byl u mantinelu tvrdě dohrán obráncem Oleksym. Hostující útočník leží na ledě a následně k němu přistupuje doktor.
     
    39:57
    V závěru třetiny se do střelecké pozice dostal Sidney Crosby. Ten ale rychlým pokusem zápěstím nedokázal přidat třetí branku svého celku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina již nabídla branky! Nejdříve Jonathan Drouin otevřel skóre po dorážce do odkryté klece. Pittsburghu se ale povedlo vyrovnat. Conor Sheary poslal do branky kotouč po střele Bryana Rusta. Obrat pak dokonal po krásné kombinaci Eric Fehr.

    Střely na branku: 29:21
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Hosté se prodírali do útočného pásma, ale byli přistiženi v ofsajdovém postavení. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    40:38
    Tampa Bay je stále v útočném pásmu, ale do žádné větší šance se jim projít nedaří. Uvidíme, jak tomu bude i nadále.
     
    41:02
    První útok domácích ve třetí třetině byl zastaven dříve, než začal. Píská se totiž ofsajd a následovat bude vhazování ve středu.
     
    41:31
    Vladislav Naměstnikov obkroužil branku a pokoušel se dostat puk do branky. Ten ale jen projel brankovištěm a v brance neskončil.
     
    41:59
    Vasilevskij následně přikryl střelecký pokus domácích a přerušil hru. Vhazovat se bude před ním, uvidíme zda bude opět muset zasahovat.
     
    42:33
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí se dostali do obléhání branka a nakonec z toho je třetí branka! Vasilevskij sice první střelu vyrazil, ale poté inkasoval. Olli Määttä našel mezi kruhy CHRISE KUNITZE, který se štěstím prostřelil ruského brankáře potřetí. Asistence: Olli Määttä a Nick Bonino.
    42:33 Chris KUNITZ - 3:1
     
    43:19
    Domácí se následně nedomluvili a jedna z přihrávek skončila na zakázaném uvolnění. Vhazovat se tak bude před brankou Fleuryho.
     
    43:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A je z toho další branka! Tampě se nepovedlo vhazování, SCOTT WILSON obral o kotouč obránce a hnal se sám na branku. Svůj únik zakončil bekhendovým pokusem – domácí vedou již o tři branky! Bez asistence.
    43:28 Scott WILSON - 4:1
     
    43:55
    Hosté mají nějakou šanci na vrácení se do zápasu. Olli Määttä zasáhl hokejkou do obličeje Ondřeje Paláta a putuje na lavici hanby.
     
    44:30
    Přesilovka hostů začíná až nyní, kdy se jim povedlo nějakou postavit se a zaujmout ideální pozice. Uvidíme, co vymyslí dále.
     
    44:57
    Přišla jedna nepřesná rána a po ní hned vyhození. Pokračovat se tak bude hrou od branky ruského brankáře.
     
    45:40
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté se z přesilovky prosazují a alespoň částečně se vrací do utkání! Jonathan Drouin poslal od levého kruhu přihrávku před branku, kde se do kotouče opřel VLADISLAV NAMĚSTNIKOV! Ruský forvard následně překonal Fleuryho. Asistence: Jonathan Drouin a Anton Strålman.
    45:40 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 4:2
     
    46:18
    Andrej Vasilevskij nyní ukryl v lapačce nahazovaný pokus do brankoviště. Po tomto zákroku následuje komerční přestávka.
     
    46:28
    Ve velké šanci se po přihrávce od modré čáry zjevil Jevgenij Malkin. Ten ale nakonec z blízkosti nepřekonal pozorného brankáře!
     
    47:33
    Kučerov se ujal kotouče na pravé straně a následně jej dával do brankoviště. Tam byli dva jeho spoluhráči, ale ani jeden se k puku nedostal.
     
    47:50
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Branky ve třetí třetině ovšem padají i nadále! Conor Sheary střílel na branku, ale jeho pokus byl vyražen. Po závaru se tak kotouč dostal až na zadní tyč, kde jej do branky procpal PHIL KESSEL! Asistence: Sidney Crosby a Conor Sheary.
    47:50 Phil KESSEL - 5:2
     
    48:48
    Sen na vyrovnání či zdramatizování je tak pryč. Pittsburgh naprosto zkušeně kontroluje utkání, v této třetině se prosadil již třikrát.
     
    49:50
    Carl Hagelin objel branku a posílal kotouč mezi kruhy. V tomto místě ovšem nebyl nikdo z jeho spoluhráčů co by mohl zakončit.
     
    50:49
    Přihrávku přes celé kluziště dostal do jízdy Nikita Kučerov. Ten byl následně v tváří tvář brankáři, překonat se mu jej ovšem nepovedlo.
     
    51:08
    Hosté se pokoušeli zpoza branky projít dopředu, ale jedna z přihrávek byla zblokována a kotouč skončil nad mantinelem.
     
    51:52
    Tampa sice kombinuje, ale směrem dopředu to od nich dnes není ideální. Domácí celek je mnohem nebezpečnější.
     
    52:29
    Puk se dostal na pravou stranu ke Krisu Letangovi, který ale z dobré pozice pouze trefil prsa připraveného Vasilevského.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    53:34
    Floridský celek i nadále kombinuje, ale k žádné střelecké pozici se zatím nedostal. O vítězi utkání je už nějakou dobu rozhodnuto.
     
    54:21
    Alex Killorn dostal přihrávku za branku, kotouč se zde od jeho bruslí odrazil do brankoviště, ale Fleury byl u své tyčky, a tak šťastná branka nepřišla.
     
    54:41
    Kris Letang se špatně opřel do puku a na modré čáře o něj přišel. Michaël Bournival ovšem směrem dopředu nic nevymyslel a jen kotouč nahodil za branku.
     
    55:21
    Sidney Crosby byl na levé straně podražen, Victor Hedman si půjde na dvě minuty odpočinout na trestnou lavici.
     
    55:57
    Domácím se zatím nedaří projít do zakončení a hrát musí od své branky. Tampa v tomto oslabení hra opravdu dobře.
     
    56:23
    Dobrou přihrávku dostal Conor Sheary. Ten následně zakončoval z pravého kruhu, ale Vasilevskij se přesunul a jeho pokus chytil.
     
    56:56
    Hosté se v posledních sekundách oslabení osvobodili vyhozením kotouče mimo pásmo. Následovat bude poslední útok Pens.
     
    57:20
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Vteřinu před koncem početní výhody přidávají domácí hokejisté šestou branku! Po rychlé kombinaci se prosadil střelou od modré KRIS LETANG. Vasilevskému puk vypadl, toto se dalo chytat. Asistence: Justin Schultz a Matt Cullen.
    57:20 Kris LETANG - 6:2
     
    57:56
    Jeden z hostů obkroužil branku a posílal kotouč do brankoviště. Tam se ale k dorážce či nějakému zakončení nikdo nedostal.
     
    58:36
    Tučňáci se už nikam neženou. Dnes dali svému soupeři šest branek a po aktivní hře zaslouženě zvítězí. Tampa se ovšem ještě snaží.
     
    59:22
    Jason Garrison nahazoval na branku a jeho pokus se pokoušel ještě tečovat Palát. Ten byl ale neúspěšný, střela šla hlavně z úhlu.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce! Pittsburgh potvrdil roli favorita a smetl na domácím ledě Tampu Bay v poměru 6:2!

    Po bezbrankové první třetině začaly padat branky až ve třetině druhé. Nejdříve Jonathan Drouin otevřel skóre po dorážce do odkryté klece. Pittsburghu se ale povedlo rychle vyrovnat. Conor Sheary poslal do branky kotouč po střele Bryana Rusta. Obrat pak dokonal po krásné kombinaci Eric Fehr.

    Třetí část už patřila jasně domácím. Ti na jejím začátku vstřelili dvě branky, trefili se v rozmezí dvou minut Chris Kunitz a Scott Wilson. Hostům se sice povedlo snížit, ale poté přišly opět dvě branky. Phil Kessel a Kris Letang byli těmi střelci.

    Střely na branku: 40:30
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Chris Kunitz (PIT) 1+0
    2. Matt Cullen (PIT) 0+2
    3. Eric Fehr (PIT) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:
    Andrej Šustr (TBL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 20:13
    Ondřej Palát (TBL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:53
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u NHL zase někdy nashledanou. (01:51:59)
    Pittsburgh má doma nejlepší bilanci v celé NHL.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 27. Sheary (Rust, Crosby), 32. Fehr (Cullen), 43. Kunitz (Määttä, Bonino), 44. S. Wilson, 48. Kessel (Crosby, Sheary), 58. Letang (J. Schultz, Cullen) – 23. Drouin (Filppula, Hedman), 46. Naměstnikov (Drouin, Strålman)


    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (Jarry) – Letang, Daley, J. Schultz, Cole, Oleksy, Määttä – Rust, Crosby, Sheary – Hörnqvist, Malkin, Hagelin – Kessel, Bonino, Kunitz – Fehr, Cullen, S. Wilson.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Wilcox) – Šustr, Hedman, Strålman, Nestěrov, Witkowski, Garrison – Kučerov, Naměstnikov, Drouin – Peca, T. Johnson, Palát – Bournival, Filppula, Killorn – Condra, Paquette, Erne.

    Rozhodčí: Hebert, Charron – Sericolo, Mach

    Diváci: 18 633
    thejrc.org