Los Angeles – Minnesota 4:3 (po pr.) | Toronto – Montreal 3:5 (kon.) | Florida – Boston 0:4 (kon.)
New Jersey – Edmonton 1:2 (po pr.) | Columbus – NY Rangers 4:5 (kon.) | Ottawa – Washington 0:1 (kon.)
St. Louis – Dallas 4:3 (kon.) | Arizona – NY Islanders 2:1 (2:0 po s.n.) | Calgary – Vancouver 3:1 (kon.)
San Jose – Detroit 6:3 (kon.) | Carolina – Boston 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Tampa 6:2 (kon.)
po prodl.
Carolina Hurricanes
4:3 (0:1, 2:0, 1:2 - 1:0)
Boston Bruins
Neděle 08.01.2017, 23:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:34 Sebastian AHO - 4:3
     
    61:34
    Carolina právě vstřelila branku!
    Teuvo Teräväinen vystihl ještě v útočném pásmu rozehrávku Bostonu, poslal kotouč na svého krajana SEBASTIANA AHA, a ten přesnou střelou k pravé tyči branky McIntyra rozhoduje tohle utkání. Pro finského útočníka to je druhý gól v utkání. Asistence: Teuvo Teräväinen.
     
    60:28
    Bergeron měl v přečíslení dva na jednoho po pravé ruce Marchanda, ale kapitán Bruins zakončoval sám kličkou do bekhendu. Vynikající zákrok betonem předvedl Cam Ward.
     
    52:09
    Po ztrátě puku Caroliny zakončoval hodně nebezpečně z mezikruží Brad Marchand, Ward musel předvést velmi dobrý zákrok aby udržel nerozhodný stav.
     
    50:27
    Matt Tennyson měl velkou šanci, dostal přihrávku zpoza brány na pravý kruh, ale McIntyre byl proti a další kotouč za svá záda nepropustil.
    47:43 Brad MARCHAND - 3:3
     
    47:43
    Bruins právě vstřelili branku!
    Pokračujeme v gólové přestřelce posledních minut. Z levého kruhu vypálil BRAD MARCHAND a Cam Ward kouč propustil za svá záda. Situaci měl brankář Hurricanes notně sníženou tím, že mu stínil ve výhledu jeho vlastní obránce Slavin. Asistence: Patrice Bergeron.
    47:20 Jay MCCLEMENT - 3:2
     
    47:20
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina si bere své vedení bleskově zpět. JAY MCCLEMENT dostal dostal zpoza branky od Stålberga ideální pas před bránu a dokázal odtud trefit mezírku mezi betony McIntyra. Asistence: Viktor Stålberg, Joakim Nordström.
    45:49 David BACKES - 2:2
     
    45:49
    Bruins právě vstřelili branku!
    Kevan Miller nahazoval kotouč od modré, Ward jej vyrazil pouze před DAVIDA BACKESE a tento americký útočník už neměl problém doklepnou puk do sítě a přidat tak svůj jedenáctý gól v sezoně. Asistence: Kevan Miller, Ryan Spooner.
     
    36:28
    To je neuvěřitelné, Jordan Staal podruhé v oslabení najížděl sám na McIntyra. Zatímco poprvé vyzkoušel blafák, tentokrát vypálil na vyrážečku. Ani v tomto případě však neuspěl.
     
    36:07
    Jordan Staal mohl v oslabení ze samostatného úniku navýšit vedení svého týmu, ale výborný zákrok betonem předvedl tentokrát Zane McIntyre.
     
    35:43
    Lee Stempniak je vyloučen za podražení Pastrňáka a Boston si zahraje první přesilovku zápasu.
    34:28 Derek RYAN - 2:1
     
    34:28
    Carolina právě vstřelila branku!
    Obligátní "Nedáš, dostaneš" se opět dostalo ke slovu. Staal přihrával na pravou stranu na DEREKA RYANA a ten střelou po ledě překonal McIntyra. Už to vypadalo, že brankář Bostonu předvedl výborný zákrok, ale kotouč nakonec přeci jen objevil za brankovou čarou. Domácí tak otáčí stav na 2:1, Asistence: Jordan Staal.
     
    33:34
    Mnohem větší šanci měl ale poté Riley Nash, ke kterému se tak trochu náhodou odrazil kotouč před bránu. Fantastický zákrok betonem však ve skoku předvedl Cam Ward a výrazně teď podržel svůj tým.
    22:57 Sebastian AHO - 1:1
     
    22:57
    Carolina právě vstřelila branku!
    Nakonec je tedy varovnáno, branka platí. Slavin nahazoval kotouč od modré, před McIntyrem jej tečoval SEBASTIAN AHO a Carolina se tak může radovat z brzkého srovnání na 1:1. Asistence: Jaccob Slavin, Lee Stempniak.
     
    22:57
    Carolina sice dosáhla branky, ale není jisté zda bude platit. Trenérský štáb Bostonu si vzal Challenge. Posuzuje se postavení Aha v brankovišti a jeho bránění brankáři v zákroku.
     
    22:52
    Z protiútoku pak Carolina ujížděla do přečíslení dva na jednoho, ale Boston situaci ustál.
     
    15:23
    Ron Hainsey střílel tvrdě od modré, ale potom měl hlavně velkou šanci mladý finský talent Sebastian Aho. Zane McIntyre dokázal obě střely zlikvidovat.
    13:10 Tim SCHALLER - 0:1
     
    13:10
    Bruins právě vstřelili branku!
    Byl to velmi pohledný gól. TIM SCHALLER dostal přihrávku od Moora a poté se obtočil kolem obránce a bekhendem zakončil k levé tyči branky bezmocného Warda, Po nastřelené tyči se tak Schaller přeci jen dočkal gólu. Asistence: Dominic Moore, Riley Nash.
     
    01:41
    Victor Rask nejprve a tečoval a pak ještě dorážel střelu Skinnera, Zane McIntyre brance Bostonu dokázal celou situaci ustát.
     
    01:07
    Je tu první vyloučení zápasu, na trestné lavici už sedí kapitán hostů Patrice Bergeron.

    Petr Sumbal

    Branky a nahrávky: 23. Aho (Slavin, Stempniak), 35. D. Ryan (J. Staal), 48. McClement (Stålberg, Nordström), 62. Aho (Teräväinen) – 14. Schaller (D. Moore, Riley Nash), 46. Backes (K. Miller, Spooner), 48. Marchand (Bergeron)


    Carolina Hurricanes: C. Ward (Leighton) – Pesce, Slavin, Faulk (C), Hainsey, Tennyson, Hanifin – Rattie, V. Rask (C), Skinner – Stempniak, Teräväinen, Aho – D. Ryan, J. Staal (C), B. McGinn – Stålberg, McClement, Nordström.
    Boston Bruins: McIntyre (T. Rask) – Chára (C), Carlo, McQuaid, Krug, K. Miller, Liles – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Backes, Krejčí (A), Spooner – J. Hayes, Czarnik, Vatrano – Riley Nash, D. Moore, Schaller.

    Rozhodčí: Tom Kowal, Kelly Sutherland – Matt MacPherson, Ryan Daisy
    thejrc.org